Šta je novo?

Fotografije - 2015

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naravno ima ovde dosta ljudi koji prave odlicne fotke, s16, mr big, ati, lordvejder itd itd, ali Vi ste ljuti profesionalci pa se to od Vas ocekuje 🙂

Камо лепе среће да сам профи... хвала велико на лепим речима и на томе што си ме ставио у исти кош са овим људима који реало разбијају са фоткама. Ретко у последње време посећујем форуме, па рекох да поделим са вама фотке са успона на Стол од пре мало јаче од месец дана, јер сам их тек данас окачио на фликер. А сутра ћу да не бих сада спамовао закачити неке фотке из моје околине, таман да средим још неке.

1

Borski Stol
by Marko Popovic, on Flickr

2

Borski Stol

3

Borski Stol

4

Borski Stol

5

Borski Stol

6

Borski Stol

7

Borski Stol

8

Pogled na Veliki Krs

Sedma mi je najbolja. Tako atmosfericna, lepih boja, apokalipticna. Kao ss iz Stalkera. 🙂

@DaPimp
Hvala na lepim recima 🙂 Nije mi prihvatljivo da budem los u necemu sto volim i sto me ispunjava, pa otuda i tako brzo napredovanje. Fotografija je umetnost samim tim dosta toga zavisi od talenta i smisla za umetnost, ma koliko se neko trudio i ucio ako nema malo smisla za umetnost ne moze da napravi dobre rezultate, to je prosto tako... Ja sam za sad zadovoljan i mislim da cu se jos dosta dugo zadrzati na ovom nivo posto mi vise od ovoga sto sada mogu nije ni potrebno, a nemam ni vremena da se ozbiljnije posvetim.
@DeuS.Mikelle
Hvala druze 🙂
@delevic
Ova "sina" sto mu prolazi kroz glavu na prvoj fotki opasno smeta, druga je odlicna...
@s16
Pokidao si ovom fotkicom 🙂 Ovladao si svetlom i bojama do savrsenstva...
@Mixer93
Videh fotke na flickr-u, nisi imao srece sa vremenom u Becu 😛 Ova druga mi se vise dopada...
@Don Workinson
Prve dve odlicne...
@krkojzla
Nema veze fotke su odlicne, sto se mene tice kaci slobodneo da ljudi vide da nije bitno cime se fotka kad se zna sta se radi, to je onaj talenat pomenut par redova iznad 😉

Evo i od mene jos malo Pariza od pre deset meseci kada sam kupio MKIII i ostalu opremu... Sacuvao sam ove po meni lepe kadrova do danas da ih tada kada su nastali ne bi upropastio losom obradom 😛

1.
Untitled by Nenad Ristic, on Flickr

2.
Musée du Louvre... by Nenad Ristic, on Flickr

3.
Musée du Louvre... by Nenad Ristic, on Flickr

4.
Untitled by Nenad Ristic, on Flickr

Poslednja izmena:
Druga mi se najvise dopala, jos da si napravio panoramu, tek bi onda verujem zasijala u punom sjaju. 😉

@Don Svaka cast za fotke, bas si fino napredovao 🙂

@*******i, ma da uhvatio sam par 'lepsih' dana pre ove zime ali eto... Bice jos prilika, otvorila se vrata tako da ne brinem. 😉

Sto se tice umetnosti sa mobilnim telefonima- pre neki dan sam citao clanak o jednom liku zaboravio sam mu ime, profi fotograf a glavna alatka mu je iPhone6 sa full opremom sto se kamere tice. Umetnost na nivou. 🙂

Poslednja izmena:
@mikiPSY
Kad su ove fotke nastale nisam znao ni u osnovi kako se koristi kamera a kamoli nesto vise, tipa kako da napravim panoramu 😛

@Mixer93
Video sam ostale fotke na flickr-u i pre nego sto si ove postavio, pa sam zakljucio da te vreme nije posluzilo, al si dao sve od seba makar da uhvatis sto bolje kadrove, slicnu sam situaciju imao u Parizu, magla i neko oblacno kisno vreme svih 7-8 dana koliko smo bili sem tog dana u dizniledu...

Poslednje dve iz Pariza do neke naredne prilike 🙂 Pogled sa tornja u jednom kisnom i maglovitom danu...

From the tower... by Nenad Ristic, on Flickr

From the tower... by Nenad Ristic, on Flickr

Poslednja izmena:
*******i, hvala takodje cheers

Mogao bi da pozajmiš taj pristup sa tvojom ženom 🙂 Više takvih fotki sa gledanjem direktno u objektiv, stvara bolju povezanost sa onim ko gleda fotografiju.

Da apsolutno sam svestan toga, ali iz nekog razloga ja nesto ne volim taj direktan pogled u kameru...

Zavisi od situacije, nekad fotka jednostavno trazi taj pogled, nekad ne. Iskreno ovo sto ti radis je meni skroz ok kao pristup, al valjalo bi, cisto radi sebe, da probas i ovo drugo malo vise. Npr evo bas na ovoj poslednjoj mi je njen pogled malo previse "zaledjen", ne znam kako da objasnim to, ali sa druge strane, tu mi ne bi lezao ni pogled u aparat. Dok mi je na prvoj odlicno.

^
Pa probam naravno, i tek cu da probam, sve sto radim je manje vise probanje razlicitih pristupa i analaza radova...

^
Pa probam naravno, i tek cu da probam, sve sto radim je manje vise probanje razlicitih pristupa i analaza radova...

Probaj da se malo zabavljate vise, sada si ovladao sa kadrovima i sa celokupnim fazonom sto se tehnikalija tice... Sad probaj da se zabavljate a ti kao usput fotkas 😉

828506.jpg

Ova sa loptama - odlična 🙂

Poslednja izmena:
Ja sam ipak odlucio da preskocim STM, uzeo sam 1.4 USM. Ostavio sam i plastik fantastik jer sam ga uzeo za smesne pare tako da neka ga. Meni je ovaj 1.4 skroz ok, jeste da je malo nepredvidiv sto se fokusa tice al nije to toliko strasno kako ljudi pricaju. Sto se ostrine tice i tu je i vise nego ok.

Fotnem jutros goluba koji mi dolazi vec mesec dana da jede, svako jutro, izgleda kao iz rata da je izasao. No, ne znam da li vise volim 6D ili Tamron kad mi ovako lepo nateraju osmeh na lice. Iso 3200 koji izgleda kao iso 100 na starijim aparatima, Tamron koji, ako cemo iskreno, me svaki odusevi i opravda onu bitku u glavi, da li dam pare za njega ili duplo vise za kenonov IS II. Klik na fotku pa zoom na flickr-u.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno