Šta je novo?

Fotografije - 2015

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@ Pelle - Ja bih ovaj kadar okrenuo u portretnu varijantu. Sa leve strane fotografije imas ovo crno drvo i delove Kalisha koji pojedose trecinu kadra a nisu u nikakvoj funkciji. Sa druge strane, stari most je neuporedino interesantniji sa vizuelne strane ali je sabijen skroz gore. Da si okrenuo kadar drugacije mogao bi da mu das vise prostora i da se fokusiras na svetla, sto od automobila, sto od mosta. Mozda bude toliko dobar kadar da zavredjuje da ubijes onaj stub na kome je kamera.

@ Pelle - Ja bih ovaj kadar okrenuo u portretnu varijantu. Sa leve strane fotografije imas ovo crno drvo i delove Kalisha koji pojedose trecinu kadra a nisu u nikakvoj funkciji. Sa druge strane, stari most je neuporedino interesantniji sa vizuelne strane ali je sabijen skroz gore. Da si okrenuo kadar drugacije mogao bi da mu das vise prostora i da se fokusiras na svetla, sto od automobila, sto od mosta. Mozda bude toliko dobar kadar da zavredjuje da ubijes onaj stub na kome je kamera.

Hm, recimo da se slazem sa tobom, verovatno bi bila bolja portretna varijanta. Problem je taj sto tom prilikom nisam nosio stativ nego sam koristio neki mini stativ za telefone koji mi stoji u torbici. Jedva sam i sa njim uspeo. 🙂

Malo podsecanje da interesantan kadar, nevezano za ovu fotku, uvek treba pucati u raznim varijantama, nikad se ne zna sta ce sutra da vam se dopadne! 😉

Jel ima neko iskustva sa Epson v600 skenerom? Uzeo bih ga ako valja za skeniranje filmova.

Jel ima neko iskustva sa Epson v600 skenerom? Uzeo bih ga ako valja za skeniranje filmova.

Za srednji format je upotrebjiv, za lajku je prilično loš, kao i svaki fletbed. Pošto ti i ovaku pucaš samo lajku onda Plustek 8200i od Mađara.

Poslednja izmena:
Jel' ova slika kropovana? Deluje skoro kao montaža gde je gornji planinski venac dodat iznad donjeg. Inače baš dobra fotka.

Nije montaza... D7100 + AF-S DX NIKKOR 55-300mm f/4.5-5.6G ED VR, ISO100, f/9, 1/1000, 170mm

Ovako je izgledalo sa Tamronom 17-50mm 🙂

23101328483_9a94a2da36_b.jpg

Ne komentarisem ovde jer ne fotkam pa bi bilo malo glupo da bilo sta kazem 🙂 Volim da vidim dobru fotografiju te mi je ovo jedna od omiljenih tema na forumu i posecujem je svakodnevno.
Elem, htedoh reci da *******i kida. Od kada se pojavio (cini mi se pre samo god dana) pa do sada .... meni kao totalnom laiku se cini da je napredak i vise nego ogroman 🙂 Pre svega jer se ne ljuti na kritike no ispravlja ono sto mu neko zameri i to posle primenjuje bez greske. Meni je ova fotka iz metroa (Beauty & Lines) jedna od najjacih ove godine u ovoj temi. Bravo *******i i samo nastavi 🙂

Naravno ima ovde dosta ljudi koji prave odlicne fotke, s16, mr big, ati, lordvejder itd itd, ali Vi ste ljuti profesionalci pa se to od Vas ocekuje 🙂

Naravno ima ovde dosta ljudi koji prave odlicne fotke, s16, mr big, ati, lordvejder itd itd, ali Vi ste ljuti profesionalci pa se to od Vas ocekuje 🙂

Daleko sam ja i od dobrog amatera a kamoli profesionalca, fotkanje mi dođe kao hobi da zabeležim doživljaje sa planinarenja... A da ima ljudi što prave odlične fotke to stoji, zaista se ovde vidi sjajnih fotografija!

Sony A7 & Super-Takumar 50mm f1.4

Poslednja izmena:
Druga je sjajna, samo malkice mi je cudan crop.

Nije crop. Laktovi su odseceni. Ja sam kriv 🙂 Polozaj ruku je trebalo da bude drugaciji... A kolega fotograf je stvarno crven u licu , nije do filma 🙂

Poslednja izmena:
Koliko mi se prva ne svidja, toliko mi je druga cool 😀

Foto berza je 26.12 u Mikser House, Karađorđeva 46. Bilo bi lepo da se svi nadjemo tamo i zvanicno upoznamo 🙂

^ Bravo!

Sony A7 & Super-Takumar 50mm f1.4

Nice, F1.4 my final destination. 🙂

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno