Šta je novo?

Fotografije - 2015

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@q4u
I meni se dopadaju radovi... Narocito prvi i cetvrti 🙂

Jedano od sinoc... Steta sto nije bilo oblaka, nikako da uhvatim neki zalazak sa oblacima 😛

Kalemegdan Park... by Nenad Ristic, on Flickr

Poslednja izmena:
@*******i

Jel i dalje ovi čuvari na kališu smaraju ako koristiš stativ kad fotkaš? Znam da odmah trče čim vide nekog.

@Mladen

Zbog toga što je manji DR ili?

Poslednja izmena:
@Mladen
Nebo je iso 50, ostatak fotografije iso 100, zeleo sam duzu ekspoziciju neba a bilo je dosta svetla negde oko pola devet, ostatak fotografije nastao je nekih 40min kasnije kada se fino smracilo... Inace sastavio sam je od tri razlocite ekspozicije, nebo, usce i park. Malo je duvao vetar tako da se nije sve bas idealno uklapalo kasnije u ps, ali sam se nekako izborio 😛

@Gizmo
Nesto sam bio slobodan u vecernjim casovima poslednja tri dana pa smo malo izasli u setnju, poneo opremu kao i uvek i eto fotki, sva tri dana sa stativom... Ne znam sta da ti kazem, kada sam u majci na bratele ne izgledam kao neko koga bi trebalo smarati hehe :d tako da nije bilo smaranja...

Ne znam sta da ti kazem, kada sam u majci na bratele ne izgledam kao neko koga bi trebalo smarati hehe :d tako da nije bilo smaranja...
Haha ovaj deo sam cekao 😀 ..meni je fotka super; mozda malo odvlace paznju ove svetiljke ali generalno je cooh sto bi Cvarkov rekao 😉

Добро си уклопио. А шта заболе редара за фоткање не капирам?!

Zabranjeno je koriscenje stativa na kalemegdanu, ako ne dobijes dozvolu/platis

Mene niko nije dirao, isetao sam se sa rasklopljenim stativom u rukama na svim mogucim mestima, sve ove poslednje fotke napravljene sa stativa iz vise ekspozicija...

Зашто је забрањен статив то је питање? Хаха која будалаштина. Свакакви морони долазе,скрнаве и град и тврђаву а они забранили статив🙂. Шоу.

Nema zezancije, ozbiljna država, potrebna ti je dozvola za fotografisanje pošto je u pitanju javno mesto 😀 Kada koristiš stativ to spada u profesionalnu fotografiju, što je stvarno ******ština al ajde.

Зашто је забрањен статив то је питање? Хаха која будалаштина. Свакакви морони долазе,скрнаве и град и тврђаву а они забранили статив🙂. Шоу.

Nisu oni krivi ništa. Krvi je narod koji veruje sve i pristaje na sve. Koji nije učen da se suprostavlja autoritetu i koji će taj isti autoritet slušati više nego sopstvenu majku (sa kojom živi do svoje 60 godine i žicka deo penzije)...

Za bolje i nismo.

desetominutnu igru vilinog konjica iskoristio sam u pokusaju da napravim nekoliko fotki na velikim otvorima blende i continualnim fokusom,
moram priznati da sam imao problema da ga uopste zadrzim u kadru ( a i u vidnom polju ) jer se kretao brzinama filmskim 🙂

pa da krenemo sa modernim:

Dragonfly (4 of 4)
by Robert B., on Flickr

Dragonfly (3 of 4)
by Robert B., on Flickr

..i da zavrsimo sa klasicnim:

Dragonfly (1 of 4)
by Robert B., on Flickr

Dragonfly (2 of 4)
by Robert B., on Flickr

ne zamerite mi sto koristim copy-paste prilikom kacenja slika na druge forume - brze je nego kucati sve ponovo.
hvala na razumevanju 🙂

Sve su to snepovi koje si jos trebao da obrises u fotoaparatu a ne da postavljas ovde, iskreno!

pa uhavatiti vilinog konjica u focus dok leti i ne moze da bude drugo nego snap - tu se slazem sa tobom 😉

Komentar ispod te fotke:
Male Migrant Hawker Dragonfly in flight
I took this shot as he flew over the pond. I used manual focus and twisted the focus dial like a madman! I took a lot of shots that day. I like the way he is banking towards the camera.

Canon 30D, 300mm IS with 1.4x teleconverter.
ISO 1600, 1/1600, f/8

***...

okreci, obrci, skljocaj pa repeat :trust: Sta ti je strpljenje. Ja nemam strpljenja ni da fatam ribu sa pivom u ruci. 😀

Ne idu mi ljudi od ruke al evo par komada pa udrite 😉

1.
19779295231_ae7a8a680b_c.jpg

Par pokusaja VSCO film obrade

2.
19766810802_5ff47ef2df_c.jpg

3.
19153171613_f9e604c269_c.jpg

^ verovatno je mislio
shoulderfie :d

Sve ti izgorelo, ovo treba dve blende dole 🙂

Dve blende dole fotka podeksponirana, a delovi koji se najvise isticu kao izgoreli i dalje su tu jednako izgorelili kao i ovde, sve to zbog jako svetla koje direktno osvetljava spomenik i deo zida ispod spomenika. Imam par podeksponiranih ista je prica, tako da sam celu fotku prilagodio tim preeksponiranim delovima koji ne mogu da se izbegnu...

Онда још две доле🙂.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno