Šta je novo?

Fotografije - 2015

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta je jedna flasa vina za danasnju omladinu... :d

Ma ne brinem ja za nju nego za sebe. Vino mi udara na emocije 😀

Odes po nju, jedna flasa vina, eventualno castis pljeku posle, i sebi uzmes jedno litar piva obvezno. I definitivno moras da imas mnogo dobru devojku/zenu da ti namesta drugarice :d
A i bilo bi dobro imati i portfolio kao micko, posto mislim da je to najbitnije u citavoj prici da bi tako model pristao. 🙂
Elem, vidi se da nije liquify, nego je jednostavno uhvatila pozu takvu. Jel imas fotku gde je u ovoj pozi, ali da si je citavu uhvatio u kadar?

Fotke iz teretane radjene sa dva SB-800 i jednim SB-900 a studijska je moja standardna postavka ...ako nekog zanima 😉

Poslednja izmena:
Za ovakve fotke mora tripod, posto se ruke tresu ono bas, bas ... 😀 Model je full.

16825663465_48f8c3614e_o.jpg

Нисам ни рекао да је рађен liquify него тако изгледа у оваквој пози доњи део тела.
Мидгард-небо је друга фотка па си уклапао или?

Poslednja izmena:
Нисам ни рекао да је рађен liquify него тако изгледа у оваквој пози доњи део тела.
Мидгард-небо је друга фотка па си уклапао или?

aha,totalno je crno u originalu i deluje bzvz, ovako mi je "lepse" 😛

Одлично испало😉.

Lepo je ispalo, ali meni to vec spada u digital art. Ajde ako si fotkao sa istog mesta duzu expoziciju pa onda nalepio to nebo, ali obzirom da u gradu ne moze nastati takvo nebo, onda mi je totalno bzvze lepiti tako. Zamisli tako tipa landscape fotku gde zamenis nebo sa nekim drugim jer nije zanimljivo, pa ti fali koje stablo lepo pa mozda nalepis i koje stablo, pa to onda nije fotka uopste...

Па то је и поента кад немаш небо какво би пожелео. У овом случају очигледно али се лепо и уклапа. Не видим ништа лоше ако се само небо мења.

Lepo jeste ali nisam ni ja za ove PS radove. Previse nerealno izgleda. Mogao si neko nebo prikladno ambijentu.

Ово не мора да буде ps рад. Ово се одради за минут у Perfect photo suite. Онда не би требао ни blending да се ради ако ћемо већ тако или портрети са нереалним позадинама.

Ово не мора да буде ps рад. Ово се одради за минут у Perfect photo suite. Онда не би требао ни blending да се ради ако ћемо већ тако или портрети са нереалним позадинама.
Ako pod blending mislis na blendovanje razlicitih ekspozicija tj. HDR ne vidim u cemu je to problem - to je fotka sa prosirenim dynamic range-om. Ovo je jednostavno nalepljeno nerealno nebo sa druge fotke.
Sto se tice portreta sa nerealnim pozadinama - na sta konkretno mislis?

To lepljenje neba i ostalih kerefeka moze da prodje samo u komercijalne svrhe. Ali ovako, amaterski - cemu ?

Ako pod blending mislis na blendovanje razlicitih ekspozicija tj. HDR ne vidim u cemu je to problem - to je fotka sa prosirenim dynamic range-om. Ovo je jednostavno nalepljeno nerealno nebo sa druge fotke.
Sto se tice portreta sa nerealnim pozadinama - na sta konkretno mislis?
Да на различите експозиције мислим. Мени није проблем кажем јер и сам радим то. Рекао сам генерално да подржавам мењање неба у приликама где је небо смор. Милион пута ми се десило да је време њесра. Оно изнад храма је лепо испало мени и далеко интересантније од црне таме. Ово је моје лично мишљење према томе тако га и схвати.

Velika je razlika da li je ovo nebo odvde ili snimljeno u nekoj pustinji. Ja sam prvo pomislio da je neko "tuđe," a posle tokom teme da je iznad hrama. Sada se opet spominje da je tuđe. Korišćenje više ekspozicija nije nikakav greh, već realnost i svakodnevnica u fotografiji. A pored toga da li je nebo odavde ili nije, veći je problem previše mračan park koji otkriva da je nebo nalepljeno. Treba tu pojačati ekspoziciju, kako bi se što manje videlo da se radilo na fotografiji. I ako treba uzeti 3 ili 4 ekspozicije, ne samo dve.

Да на различите експозиције мислим. Мени није проблем кажем јер и сам радим то. Рекао сам генерално да подржавам мењање неба у приликама где је небо смор. Милион пута ми се десило да је време њесра. Оно изнад храма је лепо испало мени и далеко интересантније од црне таме. Ово је моје лично мишљење према томе тако га и схвати.
Ali upravo o tome je i prica - nebo na toj fotki cini 40-50% i nije bilo zanimljivo pa si nalepio sa druge fotke. Znaci kada fotka nije zanimljiva(i to ogromni deo) lepis detalje sa druge fotke da bi ista bila zanimljiva i to je fotografija? Ne, to je digital art...

Reciklaza.

Ала сте ви напорни. Шта ти није јасно па замену неба раде и про фотографи пејзажа и ту нема ништа чудно. Најбоље да ће да се враћа на локацију 50 пута ако није приступачна. Мени је више art портрети са којекаквим позадинама. Небитно. Не слажемо се и то је то.

Ала сте ви напорни. Шта ти није јасно па замену неба раде и про фотографи пејзажа и ту нема ништа чудно. Најбоље да ће да се враћа на локацију 50 пута ако није приступачна. Мени је више art портрети са којекаквим позадинама. Небитно. Не слажемо се и то је то.
Ne bih da ispada da pametujem opet i izvinjavam se sto zagusujem temu, ovo bi bilo najbolje da sve ode u pitanja i odgovore za fotografije, ali moram da odgovorim.
Konstantovali smo da nebo nije sa te fotke. Drugo, ti kazes najbolje da se vraca 50 puta na lokaciju - zamisli tako nekoga ko ima neku fotku koja nije zanimljiva jer nije uhvatio pravi momenat, i onda umesto da taj neko uhvati pravi momenat, on kaze, pa cek na drugoj fotki sa druge lokacije imam ovo (nesto) sto bi jako zanimljivo bilo ako bi montirao na ovu fotku, i onda dodje to i photoshopuje (to je izraz dakle, ne podrazumeva koriscenje photoshopa) u tu fotku da bi fotka bila bolja. U kom univerzumu je to fotografija? To je ili montaza ili digital art - gledaj kako hoces, ali tako je kako je.
Takodje fali ti konstantacija da to rade neki fotografi (bilo da su pro ili nisu nebitno je) pejzaza - ovako ispada da to rade svi, ali sama ta cinjenica ne opravdava to i nikako ne moze to znaciti da je to fotografija, a ne digital art.

Ja ne znam sta filozofirate toliko.

1. Vise ekspozicija, normalna stvar je to sklopiti.

2. Zamena 2/3 fotke, stavljanje neba iz druge price, to vise nije to. Nemam nista protiv, da me ne shvatite pogresno, samo to vise nije fotografija.

Нисам био у Барси али бих волео и овај вибратор да видим хахха. Није лоша Гизмо, ја бих смањио мало сатурацију и кропнуо са десне стране.

Ispravi ga Gizmo majku mu. Jeste da ga svi zovu penis, al ne treba da bude kriv i ide u stranu 😀... Taman kad ga ispraviš, višak sa desne strane će nestati.

hahaha, hteo da napisem da ne valja kompozicija i da treba krop, ali Bane je to sve uradio na jako duhovit nacin 🙂

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno