Šta je novo?

Fotografije - 2014

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Iskren da budem slazem se sa tobom, mada mi je i ovako sasvim kul. A da budem jos iskreniji, gledam da li da uzmem taj objektiv pa sam testirao ostrinu na sredini na 5.6, 7.1, i 8. Inace izasao sam na terasu da fotkam ove kuglice jer su super za testiranje ostrine, vrabac se zadesio tu 😛

Jes da je OT, ali @S16, ima li sanse da ide ispod 20L u gradu? I sam vozim solidno mator auto vece kubikaze i znam sta znaci BG voznja... 🙂 na otvorenom padne na ~1/3 od BG.

Iskren da budem slazem se sa tobom, mada mi je i ovako sasvim kul. A da budem jos iskreniji, gledam da li da uzmem taj objektiv pa sam testirao ostrinu na sredini na 5.6, 7.1, i 8. Inace izasao sam na terasu da fotkam ove kuglice jer su super za testiranje ostrine, vrabac se zadesio tu 😛
Ma jasno je da si izasao da testiras staklo, nemas sta da se pravdas. Moj komentar je vise namenjen drugima, neiskusnijima, u edukativne svrhe! 😛

Marti, jes sad videh da je bilo prokomentarisano na prethodnoj strani.

Mare, moj je 2.0 I6 24v sa sekvent plinom (za benzim svu potrosnju smanji za litar do dva), trosi 13-15l plina po gradu, 8l na 110kmh, 12l 160kmh, a BG - Ulcinj - BG u proseku 11 relativno normalne voznje. Meni je to iskreno smesna potrosnja za auto od 5 metara i 2 tone. A 325 24v e36 je trosio i manje od toga, oko 12 litara benzina u gradu, na njemu nisam imao plin a i dosta je laksi, oko 700kg 😛. Drugar npr ima e39 540 4.4 32v i trosi 15-17l u gradu. Ovo sve pricamo o normalnoj voznji i da bi ovi motori toliko trosili, moraju stvarno da budu u odlicnom stanju. Znam dosta likova sa M50b25 i b20 koji idu ocajno i trose po 20 litra plina po gradu.

Ova fotka opet nije nesto jer je opet test (iliti odusevljenje novim objektivom), 100 f2.8 USM Macro.

Poslednja izmena:
Pa bas i nije, ako izuzmemo malo podeksponiranosti i losiji kontrast, kompozicija je morala da bude drugacija, a ne da se ptichica nadje u sredini kadra, kao da je u centru snajperskog nisana...

Nisam mislio na tu pticu, nego na onog psa iznad 😉

Hahaha, ja sam tek sad skontao da su i te fotke na istoj strani 😛

Fala sto mislis da su odlicne 😀

Dobro, nemojmo sada preterivati, nisu odlicne nego su "dobre" :d

"dobar primer dobre fotke" - dobar + dobar = odlican :d

Izvinjavam se za offtopic.

@s16
Jao, odlican tocak. Secam se skloskih dana kad je lokalni fanatik za dobrim kolima jednog dana doterao e34 m5, tamno plavi metalik, bas taj tocak, to je bio kraj 90ih... Kao svemirski brod da sam video, i dalje mi je taj auto totalno gotivan.
Jes da je OT, ali @S16, ima li sanse da ide ispod 20L u gradu? I sam vozim solidno mator auto vece kubikaze i znam sta znaci BG voznja... 🙂 na otvorenom padne na ~1/3 od BG.
w116 280se (k-jetronic) trosi negde oko 17 (nisam tacno merio ali okvirno, uglavnom nikako ispod 15). Ispravan, presao 203k km.

^ To je dosta dosta stariji motor. M50 motori imaju skoro pa identicno ubrizgavanje kao i m54 koji se stavljao sve do 2008 i nije nesto tehnicki menjan, s tim sto je drugi krs, alu blok, elektro gas itd, i da sve to bude jos gore m54 vise trosi, slabiji je i manje prelazi u odnosu na m50 sa istom kubikazom. To je i razlog sto su M-ovi do 2006-te bili bazirani na m50 a nikada na m52 i m54... A svi od '92 imaju VANOS (ono sto je u svetu zbog honde poznato kao VTEC). I sad ih sve zamenise sa turbacima sa 4 cilindra...

Glavni problem sa M50/52/54 motorima je sto su naizgled jednostavni a u celom BG-u mozes na prste da nabrojis majstore koji znaju da ga srede kad treba. Ja dok sam vozio 325 (M50B25), drugar mi ga je odrzavao dok u jednom trenutku nisam shvatio da me GSI dere a da mi auto trosi kao avion. Tad sam nasao majstora kog treba, i svaki bmw mi je od tada utegnut za sve pare.

Poslednja izmena:
Od mene jedna naslovna ... pre dva meseca radih fotkanje za njih .... posebno mi je osmeh na licu jer je to prvi broj IRON MAN magazina Svedsko izdanje i eto moj rad na cover-u 🙂
....lik sa naslovne je Ako Rahim , Svedski fitness super star ...

light setup ... posto sam tamo fotkao i mogao da izvoljevam 🙂 .... ProFoto rasveta (plakalo mi se)... iznad modela ogroman oktabox ..... levo i desno a malo iza modela dva sofboxa sa gridom za rim svetla .... nazad jos dve flesh glave za "przenje" pozadine

Poslednja izmena:
Свака част!

Svaka cast Mr. Big!

A da nije trebao malo da ga genetski modifikuje pre nego što ga je fotografisao? 😉

Sudeci po hvalospevima u ovom tvom postu, ocigledno ne bi samo zene htele da budu sa njim... :d

Hvala becari .... 🙂

glava ...mozda zbog ovog kao 3D prikaza se nesto ispomeralo 🙂 ... no kad mi stigne primerak fotkam "live"

Svaka cast Big 🙂

Svaka cast Milose.

Котор, прошле суботе...

kotor2-960x639.jpg

Svidja mi se, a i obrada je po mom ukusu 🙂

12699271075_efb9715362_c.jpg

ATI
Nije loše.

ATI-одлична.
Ђоле-припази на glow и мало ми је пренаглашена. Радио си у Color effex-у претпостављам?

Sad ce zbog halo efekta da leti perje 😉

A meni licno se cini da bi ATIjeva fotka mogla cak i u kvadratni krop da se spakuje (bez desnog dela) i da ne izgubi nista od zanimljivih detalja...

Poslednja izmena:
Ma jok, radio sam u Photomatix-u.
Nemam pojma za halo - glow efekat, deluje mi prihvatljivo ali mi Photomatix ne da da ga izregulišem kada to želim na nekim drugim fotkama što mi ide na živce.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno