Šta je novo?

Fotografije - 2013

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Malo se ne konta sta si na ovoj fotki hteo da prikazes, da li je to ovaj auto zarastao u lozu ili je to ona riba iza palme na 100m sto navlaci shorc......malo je kadar i tajming bzv....za pocetak kropni sa leve strane bar ovu cev i lim..

Pa kontam da sam hteo da prikazem auto i ono desno sto se vidi, kad malo bolje razmislim sad bolje da sam uradio ili jedno ili drugo.

U stvari imam sliku samo kola zaraslih ali me ovaj lim levo zeza kada je kropujem onda mi je puno blizu leva ivica, a jos nisam nasao nacin da uspesno uklonim taj lim jer delete + content aware ostavlja ivice okolo...

Owergrowth pt.2 by Alex Alexandar, on Flickr

A ta sto navlaci sorc je moja devojka koja se smorila cekajuci me 🙂

y6y3apym.jpg

Novi Sad

2ygugyje.jpg

heqy9a5y.jpg

Budimpesta

Poslednja izmena:
Thierry Henry
Super!

@Thierry Henry

Ove dve poslednje su ti BAS dobre. Je l' bi mogao malo da objasnis sta si i kako radio?

@TH - prva fotka, sta god da si radio sa wb-om, nije dobro... druga fotka, uh pa mojne te razglednice aman...
@civi - ona snajka nije losa ali... vomit inducing bokeh :vomit:
@iH8Sn0w - druga je bas odlicna

Poslednja izmena:
Марти хвала на сугестији. И прва и друга су биле обични заласци сунца тако да су рађене у Вивези обе. Силуете имам на тоне а ово ми се свидело шта знам.🙂

Civi, koji objektiv koristiš? Bokeh je baš naporan za oči.

@ malimravpo

Slike ove devojke su odlične,samo zar si morao da potpuno izoluješ subjekat od pozadine ? To je naravno do ukusa, ali recimo meni se ne dopada kada je pozadina potpuno zamućena kao što je to ovde slučaj. Da si stavio otvor blende na f2.8 ili f3.5 bilo bi bolje za moje oči. Ako to ignorišem, zaista mi se dopada tvoj stil fotografisanja, svaka čast.

da sam hteo manje mutnu pozadinu kupio bih m4/3 🙂 evo ovde je sve ostro 🙂
bench1.jpg

Poslednja izmena:
@Thierry Henry

Ove dve poslednje su ti BAS dobre. Je l' bi mogao malo da objasnis sta si i kako radio?

Хвала Ђоле и Bad. Нису ништа посебно, залазак сунца као и сваки други али ми Куба прирасла к'срцу. Обрађено је Viveza 2, конкретно control points- Structure, warmth, contrast. Иначе игноришем ове хејтере профи🙂 знам да вам је доста обичних landscape фотки којих имате на тоне ево нећу више пошто видим да смара. Поз.

Марти хвала на сугестији. И прва и друга су биле обични заласци сунца тако да су рађене у Вивези обе. Силуете имам на тоне а ово ми се свидело шта знам.🙂

Meni su obe bas dobre bez obzira na wb al brate mani se svetogrdja u vidu ''tamo daleko'' pa jos na latinici 🙂 Da se razumemo, ne mrzim latinicu/cirilicu nego.. ne ide u bilo kom slucaju 🙂

Poslednja izmena:
Djilkosh_Ns je napisao(la):
Hteo bi da pitam vas malo pro fotografe... Vidim u ovoj temi da se dosta kače fotke starijih osoba. Meni iskreno to nije nikakva umetnost. Opet možda sam to samo ja. Ja kad vidim takvu fotku jako se čudno osećam, nekako negativno u odnosu da sam video bilo koji drugi npr pejzaž ili portret neke dame ili deteta... Opet to sam samo ja.

Svrljam tako po netu i nigde nisam video toliko fotki starijih osoba ko ovde na forumu što u prošlim 2011-2012 što u ovoj 2013 temi...

Pa eto ako neko može malo da mi objasni o toj umetnosti i gde ima primenu tj jel ima negde izložba takvih slika?
Zato sto treba da imaju neku svezu sliku, nikad se ne zna, moze da im bude poslednja. Sala :d
Stari ljude ne prave duck face npr. Kada pogledas mladju osobu na slici, gledas tehnicki deo fotke i gledas lepotu pola koji te zanima. Kada pogledas sliku starije osobe gledas vise od pola veka dugu pricu koja se krije u borama. Drugacije su te fotke. Nekome se mozda ne svidja, neko ne razume ali to je ok, ukusi i interesovanja se razlikuju.

Svaka cast na trecoj. Prvi put u zivotu sam primetio... Taj konj ima mooda :d
Jesi dirao kontrast ili je tako izaslo iz aparata?

Off/ Dali ste znali da Knez Mihajlo prstom pokazuje u pravcu Prizrena?

Deus-Баш кул кадрови. Јеси користио CPL или нешто друго пошто ценим да је упекла звезда?

Evo i ja da okacim neku fotku 🙂 da ne bude da samo *****u !

706q.jpg

Kako uspevas da dobijes ovako veliku dubinu polja, pocev od predmeta koji je jako blizu, kao ovaj grb, pa do one kupole u pozadini? Na sta si fokusirao? To me generalno zanima, a nemam odgovor. Kod turistickih fotografija, kada zelim recimo da uhvatim osobu koja je na metar ili dva od objektiva, a zeli da se slika ispred nekog landscape-a, koji takodje treba da bude ostar, dakle velika dubina polja, od 1-2m, pa do par stotina m, ili cak beskonacno. Da li u takvim situacijama zatvarati blendu sto vise, plus traziti hiperfokalnu tacku za tu blendu, ili kako to izvesti? Znaci da pojasnim, ako neko nije razumeo. Hocu da slikam osobu u krupnijem kadru, ispred Ajfelove kule recimo, koja je npr. 500 m iza te osobe, a da i ta odoba i kula budu ukljucene u DOF.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno