Šta je novo?

Fotografije - 2013

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja na fotki sa katedralom vidim samo zenu sa odsecenim nogama, a na ovoj drugoj patrljak od ruke 🙂🙂

@ djole

Stvarno izgleda kao da nije njena ruka 😀 🙂

Mare kaže: Meni ruka deluje kao tudja...

Na šta Đorđe odgovara: Hvala 🙂

:d

Deluje kao da je drugarica krenula da pozajmi orbit od nje :d

Odlicne fotke!

Rekao sam hvala za komentar da sam sve bolji i bolji.
Driveru, nije bitna ruka, već njen zamišljen pogled.
Ti Driveru, stvarno imaš nekih gadnih problema sa vidom, da li je moguće da ne prepoznaješ, pravoslavnu crkvu od katoličke, pa pobogu gledaš na hram svetog Save, pa dosad si mogao da skontaš da pravoslavne crkve imaju zaobljenu kupolu, a katoličke šiljatu, da ne ulazimo u oblik krsta, položaj Isusa na njemu, ulaz u crkvu... nije ni čudo što promašiš poentu i što si tako namćor čovek i hejtuješ sve redom.
HSV, ne bih se složio da se tek tako piša oko tog objekta ali aj.
OK, ruka je mogla da se ostavi ali sam se bojao da će onda pogled postati manje uočljiv.
A što se tiče crkve imena Marijinog, krop nije mogao bolje, sem da tu ženu desno isečem u fotošopu, pa mu onda to dođe mali fejk, ja sam tom slikom hteo da ukažem na nebo i oblake ali OK, ajmo dalje.
S16 Hvala! :wave:

Poslednja izmena:
Driveru, nije bitna ruka, već njen zamišljen pogled.

E kad ukapiras da je sve bitno, fotke ce ti biti bolje 🙂

Bas si vickast, pravoslavna se ne nalazi tu, a i izgled hoce da prevari 😉

Sto, pa nigde nemas pravoslavne crkve kao u vojvodini, sa shiljatim zvonicima i oblika kao katolicke, svuda su crkve okruglaste sa jednom ili vise kupola i vise kvadratnog nego pravougaonog oblika, to je ocigledno uticaj austrougarske...

Poslednja izmena:
@ djole

bio mnogo puta i video..

A za fotku.. ne moze ovako kropovana da ispadne kao da gleda zamisljeno jer ova ruka deluje kao da joj otima orbit ili da joj zatvara usta aka ucutkava.

Aj molim vas da se manete teme o crkvama posto ste svasta napisali.

o crkvama

Ovaj krop je uradio oficijalni fotograf i to svima deluje OK, nema veze što mu je glava i ruka otsečena jer, bože moj, pa to je Depeche mode.

Prilozi

• .facebook_-847989683.webp
    .facebook_-847989683.webp
    15.5 KB · Pregleda: 172
djole tebra ovde se jasno vidi da je to Dave Gahan i da cropovani delovi pripadaju njemu.. a pro fotografi mogu i da se sprdaju sa pravilima kad 'oce..

Sve znam, zato i pominjem, znači, oni mogu da naprave hard core svinjariju od fotke i sve im je oprošteno, jer bože moj oni su pro?!
Čemu onda pravila fotografije služe, sem da bi se ista kršila i amateri zaebavali?!

Djole, još ćeš i naučiti vremenom da fotkaš, ali ne i da primiš kritiku.

Razlika između tvoje fotke i fotke Dave Gahana je ta što se na drugoj bez sumnje vidi da je ruka njegova, dok su na tvojoj fotki ruka i položaj tela u tako čudnom međusobnom odnosu da se nemogu povezati, stvarno se stiče utisak da je ruka tuđa a nikako njena. Prekinuo si vezu tela i ruke.

Inače, kropovanje fotke tako da se seče subjekat nije uopšte protivno "pravilima" (primer u prilogu). Obrati pažnju kad budeš gledao neki film, kad god je krupniji kadar lica, skoro po pravilu fali skalp.

Prilozi

• Digital_Camera_World_portrait_photography_crop_guide.webp
    Digital_Camera_World_portrait_photography_crop_guide.webp
    15.6 KB · Pregleda: 180
Reko sam ja da sam preterao sa rukom, na prošloj strani sam objasnio zašto.
Nego, žulja me baš to, on ladno može da cvikne skalp i to je OK jer taj je pro.
Da budem iskren, ja volim DM i ovu fotku sa otsečenom glavom pevača mog omiljenog benda nikad ne bio okačio nigde, a kamoli je platio, čak ni sa potpisom je ne bih zadržao.

Ovaj krop je uradio oficijalni fotograf i to svima deluje OK, nema veze što mu je glava i ruka otsečena jer, bože moj, pa to je Depeche mode.

Vidis razliku? 🙂

davedjole.jpg

Oo bože, ima li te :d

Hahaha do jaja, ova tema objasnjava!

Djole, još ćeš i naučiti vremenom da fotkaš, ali ne i da primiš kritiku.

Razlika između tvoje fotke i fotke Dave Gahana je ta što se na drugoj bez sumnje vidi da je ruka njegova, dok su na tvojoj fotki ruka i položaj tela u tako čudnom međusobnom odnosu da se nemogu povezati, stvarno se stiče utisak da je ruka tuđa a nikako njena. Prekinuo si vezu tela i ruke.

Inače, kropovanje fotke tako da se seče subjekat nije uopšte protivno "pravilima" (primer u prilogu). Obrati pažnju kad budeš gledao neki film, kad god je krupniji kadar lica, skoro po pravilu fali skalp.

+1

Reko sam ja da sam preterao sa rukom, na prošloj strani sam objasnio zašto.
Nego, žulja me baš to, on ladno može da cvikne skalp i to je OK jer taj je pro.
Da budem iskren, ja volim DM i ovu fotku sa otsečenom glavom pevača mog omiljenog benda nikad ne bio okačio nigde, a kamoli je platio, čak ni sa potpisom je ne bih zadržao.

To samo pokazuje da i dalje ne razumes fotografiju i ono sto ona govori...

img01842.jpg
img01862z.jpg

Poslednja izmena:
Dobre fotke Djole 🙂

Ta fotografija ne može da deluje dobro iz više razloga a prvi je jer je tehnički neispravna, mutna pre svega, "izgorela" košulja, "izgoreo" vrat, očajne senke na licu, lice podeksponirano, kompozicija loša itd.

Ko god kaže za ovu fotografiju da je OK očito je da ne razume o čemu priča

@djordje29
Ne znam samo da li eksperimentišeš na ove dve fotografije sa devojkom da bi dobio neki efekat ili to iz neznanja radiš ali je rezultat koji god da je razlog loš

Poslednja izmena:
prva fotka sa 5D Mark III, malo sam po kalishu isprobavao fokus i tako neke osnove.... mogu da kazem da je to aparat sa najgorim JPEG izlazom , i jedino resenje je snimati u RAW-u ,cak mi se i RAW cini malo slabijim u odnosu na Mark II ..... sve su svemu sjajno fokusira ko' nikon 😀 xaxaxaxa

Poslednja izmena od urednika:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno