Šta je novo?

Fotografije - 2013

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta je sa WB-om, sta je sa kadrom, sta je sa ekspozicijom, sta je sa deformitetom zbog sirine?

То се не рачуна. Нема потребе да коментаришеш и дајеш савете, једноставно нема ефекта...

Aha :d

Kao sto je vec receno ondah, zanimljiva fotka!

Ko zna koliko puta u zivotu sam prosao ovuda i tvrdim da postoji xxx boljih kadrova od ovog.

Na ovom mestu je semafor (polozaj sa djolo fotografije) i meni deluje kao da je neko krenuo na Strand ili da predje Most slobode i izvadio kompakt/mobilni kroz prozor automobila i okinuo a kasnije unistio obradom. Ceo ovaj kompleks jeste ogroman ali je prilicno atraktivan za fotografisanje..

Djole, da se ne ljutis bezveze (a znam da hoces) ali jako je lose kad neko ko je apsolutni pocetnik kao ja i ko stvarno ne bi trebao da savetuje po ovoj temi, mora ovo da ti napise.. a i ostale fotografije su ti na nivou ove, uglavnom.

edit, napisase vec slicno s16 i jovandeka.. zaboravi onda da sam ja bilo sta napisao, oni su svakako mnogo bolji kriticari od mene a veruj mi da znam da ne bi voleo da cujes sta ce za ovu fotografiju da ti kaze driver..

Poslednja izmena:
Mislim da je osnovna greska vecine pocetnika stavljanje prevelikog broja teskih elemenata fotografije na jednom mestu. NIS zgrada je solidan izazov jer pored toga sto je velika, sva je u linijama i nemoguce je napraviti dobru fotografiju ukoliko se ne pazi na njih.

Naci zamerke majstorima zanata je moguce ako se posmatraju detalji a ne fotografija kao celina. Kod pocetnika ne valja ni celina ni detalji 🙂

Poslednja izmena:
Deus, taman tako. 😉
s16, rađen je ručni Bracketing + CIR PL filter. Fotke sam radio u Photomatixu i LR, veruj mi, sa njima da može bolje, ja bi odradio.
Mene je ovde očaralo to što se nebo ogleda u prozorima, azurno plava boja i to što se jedno krilo zgrade ogleda u drugom.
Znam da mi na oderđenim mestima probija bela boja i da se slika deformisala zbog širine, radio sam profile lens correction u LR i slaba vajda, mada, evo sad ću probati manual, toga se nisam ni setio. :S:
PS nisam koristio, ni PS elements jer ne znam da radim u njima.

dopuna
Evo sad sam probao manual lens correction i ne sviđa mi se, desno krilo zgrade je vidno deformisano.

Poslednja izmena:
Previse vremena posvecujes obradi (a i vecina u ovoj temi) umesto osnovnim i vaznijim stvarima.. Daj bre podesite te aparate da ne mora 8 sati da se obradjuje 🙂

Poslednja izmena:
s16, probaj da posvetliš ove senke ispod brade, sem toga sasvim solidna high key fotka.

Inače, flickr baš preteruje sa oštrenjem ovih umanjenih slika...

Posvetlio sam bas dosta, bilo je skoro crno 🙂 Fala 🙂

Flickr me ubija u poslednje vreme dok neke fotke izvuce extra, kao bukvalno upload-ujem fotku samo zbog resize-a 😛

s16, pa high key se ne radi obradom, vec u aparatu 🙂 Zato i izgleda ovako vestacko, posto i jeste 🙂

s16 ja ne mogu da gledam u tu sliku, oči me bole od beline.
Deluje atraktivno ali ipak nije to to.

@driver

Ova fotka je, ja mislim, jedina da sam ja zadovoljan ekspresijom moje devojke, a usrao sam neke druge stvari tako da sam jedino ovakvom obradom "izvukao/sakrio" to što sam zeznuo u startu. Aj baš ću da se edukujem vezano za high key jer iskreno pojma nemam kako se pravi...

@deus

Pusti bre Djoleta, njemu taj njegov blještavi monitor ubio moć rasudjivanja... Inače mogu da se kladim da mu je brightness na 100% :d

***, nisam hteo da budem uvredljiv, samo sam rekao šta mislim.
Monitor je gurnut na auto osvetljenje ali pristojno si mi digo živce sa komentarima o monitoru, toliko da sam isti poručio, sutra mi stiže. E sad ću te oderati! :d

Da, jel ti se sviđa?

Previše vuče u plavo.

Evo nesto malo drugacije...Marija Antoneta i kraljica Elizabeta u haljinama od papira, sundjera i najlona 🙂 (zadatak za skolu) 😀

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

Osma otkinula!

Sjajne fotke, pravo osveženje ovde 🙂

Jesi probao možda 5. i 6. (crno bele) isto u koloru? Baš leži ovaj tonalitet i prigušen kontrast...

hvala... 😀

6. mi je bolja crnobela, u koloru nije nesto...sto se tice 5...hmm...imam par slicnih koje su u boji, pa sam zato ovu stavio crnobelu 😀

Meni je 13ta vrh!

Falcon
Imam problem, kada fotku izbacim iz Photomatrixa (radio sam bracketing) boje mi deluju isprano, onda, da bi uklonio mrlje-fleke sa neba, ubacim je u LR, boje ne diram, i kad je izbacim dobijem naglašene boje, ne znam zašto?
Jedva čekam novi IPS monitor da vidim šta se dešava! ,)

Poslednja izmena:
Broj 6. nosi 10 poena 🙂 Svaka cast Unique93 🙂

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno