A ljudi misle da je droga skupa... ne znaju, s**u... 🙂
Samo me interesuje da li takvo staklo, kada bi ga neko realno posmatrao, BAS BAS BAS opravdava cenu - pored izuzetno funkcionalnog nikona koji je, da kazemo, pristupacan.
Voleo bih da imam uslove da uporedim da li po meni, posto svako ima neki svoj rezon, opravdava ulaganja. Ili da cekam da promenim posao, pa onda polako 😀
Ko je rekao da Sigma 30/1.4 ima dobru izradu 🙂 Pa ono je spolja samo "navlaka", ispod je najgori plastikaner. Imao sam 3 primerka, dva su bila uzas opticki, jedan je bio ostar, na dva mi se ogulila ta "navlaka", a na sva tri fokus prsten je posle 6 meseci upotrebe imao mnogo veci otpor nego kada su kupljeni. Nije mi to prvi susret sa tim raspadom, ali poslednji sigurno jeste 🙂 Tamroni su recimo mnogo bolji iako imaju svoje mane, ali od sad ako nemam para za Canona, necu ni da kupujem nista 🙂
Nisam naravno, sudim po fotkama sa neta. Ne znam sta ne valja u mom komentaru. Ko misli da je Sigma bolji objektiv i da vredi razlike u ceni, uzece nju, ko ne smatra tako, uzece 35icu.
Mislim da bi 35-ica sasvim dobro zavrsila posao, s tim da nisam procitao nigde na netu da ista masi fokus, za razliku od te Sigme, koja, mo'sh misliti, kosta duplo vise.
U odnosu na Nikon 35mm 1.8 ima izradu kao da je od titanijuma !
Tvoja sigma jeste bila raspad, bar ona jedna sto sam video, ne znam kako si je koristio i u kakvom stanju si je kupio. Ja sam je uzeo novu, i sve radi kako treba i zategnuta je kako treba i fokus je gde treba, i za krop, po meni odlican objektiv, jer se polovne prodaju za oko 280 evra, i isplati se u odnosu na 35mm .
Tamron ne znam kakav je... A Srdjan je gore dao iskusan komentar " E sad, koliko i da li je ostriji od Nikonove 35ice, i vredi li razlika u ceni, to nek svako sebi proceni. " a mislim da nisi koristio ni jedan ni drugi ?
Negde na salasu...
Pogledajte prilog 113930
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari