Šta je novo?

Fotografije - 2013

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Posto spominjete 85mm f1.8g...evo i od mene par fotki...objektiv je nakacen na d700 😀

i jedna BW 😀

A ljudi misle da je droga skupa... ne znaju, s**u... 🙂
Samo me interesuje da li takvo staklo, kada bi ga neko realno posmatrao, BAS BAS BAS opravdava cenu - pored izuzetno funkcionalnog nikona koji je, da kazemo, pristupacan.
Voleo bih da imam uslove da uporedim da li po meni, posto svako ima neki svoj rezon, opravdava ulaganja. Ili da cekam da promenim posao, pa onda polako 😀

Pa evo primer, nije bas najbolji, jer nemam fotku sa 1.4, ali ova je na 2.8 iso100 1/100, apsolutno je spontana ... i sve su tako ostre, na 1.4 je mekse ali opet dosta dobro !

Po meni, cim uzemes u ruke Sigmu provalis koliko je ozbiljnija od Nikona, kvalitet izrade je za dve klase bolji..

p.s. Sad sam nasao ovaj portret bebe, mislio sam da je on 1.4 ali priblizno je , f1.6 iso 126 1/80, beba je bila prilicno nemirna, ali opet fokus je pristojan !

Prilozi

• Vik.webp
    Vik.webp
    39.6 KB · Pregleda: 196
  • VZoom.webp
    VZoom.webp
    27.1 KB · Pregleda: 172
  • beba.webp
    beba.webp
    16.5 KB · Pregleda: 167
  • Bzoom.webp
    Bzoom.webp
    19.7 KB · Pregleda: 161
Poslednja izmena:
haha ^ 🙂 Ne znam zasto, al meni nista posebno. Kapiram da nema neke velike razlike izmedju Nikon-ove 35-ice i ove Sigme, osim u ceni 🙂
Edit: Ima jako lep bokeh 🙂 Valjda zbog jednog listica blende vise? 🙂
Edit2: Pa, bogami, po fotkama sa Flickera, fino je ostar. Ove sto je DeuS.Mikelle postavio mozda ne reprezentuju bas najbolje stanje stvari.
E sad, koliko i da li je ostriji od Nikonove 35ice, i vredi li razlika u ceni, to nek svako sebi proceni. 🙂

Poslednja izmena:
Ko je rekao da Sigma 30/1.4 ima dobru izradu 🙂 Pa ono je spolja samo "navlaka", ispod je najgori plastikaner. Imao sam 3 primerka, dva su bila uzas opticki, jedan je bio ostar, na dva mi se ogulila ta "navlaka", a na sva tri fokus prsten je posle 6 meseci upotrebe imao mnogo veci otpor nego kada su kupljeni. Nije mi to prvi susret sa tim raspadom, ali poslednji sigurno jeste 🙂 Tamroni su recimo mnogo bolji iako imaju svoje mane, ali od sad ako nemam para za Canona, necu ni da kupujem nista 🙂

Poslednja izmena:
Ko je rekao da Sigma 30/1.4 ima dobru izradu 🙂 Pa ono je spolja samo "navlaka", ispod je najgori plastikaner. Imao sam 3 primerka, dva su bila uzas opticki, jedan je bio ostar, na dva mi se ogulila ta "navlaka", a na sva tri fokus prsten je posle 6 meseci upotrebe imao mnogo veci otpor nego kada su kupljeni. Nije mi to prvi susret sa tim raspadom, ali poslednji sigurno jeste 🙂 Tamroni su recimo mnogo bolji iako imaju svoje mane, ali od sad ako nemam para za Canona, necu ni da kupujem nista 🙂

U odnosu na Nikon 35mm 1.8 ima izradu kao da je od titanijuma !

Tvoja sigma jeste bila raspad, bar ona jedna sto sam video, ne znam kako si je koristio i u kakvom stanju si je kupio. Ja sam je uzeo novu, i sve radi kako treba i zategnuta je kako treba i fokus je gde treba, i za krop, po meni odlican objektiv, jer se polovne prodaju za oko 280 evra, i isplati se u odnosu na 35mm .

Tamron ne znam kakav je... A Srdjan je gore dao iskusan komentar " E sad, koliko i da li je ostriji od Nikonove 35ice, i vredi li razlika u ceni, to nek svako sebi proceni. " a mislim da nisi koristio ni jedan ni drugi ?

Nisam naravno, sudim po fotkama sa neta. Ne znam sta ne valja u mom komentaru. Ko misli da je Sigma bolji objektiv i da vredi razlike u ceni, uzece nju, ko ne smatra tako, uzece 35icu.
Mislim da bi 35-ica sasvim dobro zavrsila posao, s tim da nisam procitao nigde na netu da ista masi fokus, za razliku od te Sigme, koja, mo'sh misliti, kosta duplo vise.

Nisam naravno, sudim po fotkama sa neta. Ne znam sta ne valja u mom komentaru. Ko misli da je Sigma bolji objektiv i da vredi razlike u ceni, uzece nju, ko ne smatra tako, uzece 35icu.
Mislim da bi 35-ica sasvim dobro zavrsila posao, s tim da nisam procitao nigde na netu da ista masi fokus, za razliku od te Sigme, koja, mo'sh misliti, kosta duplo vise.

To i kazem, nisi koristio ni jednu a svasta si napisao o objektivima, i to vrlo pretenciozno. Malcice je drukcije u praksi, kao Kosta sto ima sud o svemu a iskustvo mu se bazira na citanju sa neta !

Ne zezaj 🙂 svasta napisao :d
"Edit: Ima jako lep bokeh Valjda zbog jednog listica blende vise?
Edit2: Pa, bogami, po fotkama sa Flickera, fino je ostar. Ove sto je DeuS.Mikelle postavio mozda ne reprezentuju bas najbolje stanje stvari.
E sad, koliko i da li je ostriji od Nikonove 35ice, i vredi li razlika u ceni, to nek svako sebi proceni "
Nisam pisao o opipljivim stvarima, kao sto bi to bio slucaj da sam imao oba objektiva u rukama, tipa kvalitet izrade, i sl. Moje misljenje je da ne bih dao 100% vise od cene Nikona za tu Sigmu, pa bila ona i ostrija i imala lepsi bokeh. Za tu razliku u ceni bih pre uzeo blic npr. 🙂

Pa i to je tacno 🙂 ... ja kada sam kupovao, Nikon je bio malo preko 200 evra, nov, kod Andora, a u prodavnici oko 250 a Sigma je u tom trenutku bila na Novogodisnjem popustu od tipa 30%, pa sam je uzeo za 310 evra... sto je meni bila sasvim opravdana razlika... I naravno da ne bih za nju dao 500 evra, i to sto kazes, niti smatram da vredi tolike pare, ali mozda polovan a dobro ocuvan !

U odnosu na Nikon 35mm 1.8 ima izradu kao da je od titanijuma !

Pa to je plastika presvucena shljokicama, nisi ti video titanium 🙂

Tvoja sigma jeste bila raspad, bar ona jedna sto sam video, ne znam kako si je koristio i u kakvom stanju si je kupio. Ja sam je uzeo novu, i sve radi kako treba i zategnuta je kako treba i fokus je gde treba, i za krop, po meni odlican objektiv, jer se polovne prodaju za oko 280 evra, i isplati se u odnosu na 35mm .

Moja sigma je bila kao nova kad sam je kupio, ali je vrlo brzo postala raspad, ali ja koristim manuelni fokus za video, ti ga sigurno ne koristis toliko ili uopshte, pa ce ti duze trajati 🙂

Tamron ne znam kakav je... A Srdjan je gore dao iskusan komentar " E sad, koliko i da li je ostriji od Nikonove 35ice, i vredi li razlika u ceni, to nek svako sebi proceni. " a mislim da nisi koristio ni jedan ni drugi ?

Tamron ne postoji takav, ali probao sam Nikona, i uvek bih pre njega uzeo, ne vidim kako je on losiji opticki od Sigme koja je ostra samo u centru i pravi standardno zelene fotke 🙂

Poslednja izmena:
Evo jedne moje fotografije sa budjavim Canon-om A1100IS od prosle godine

Prilozi

• IMG_2378.webp
    IMG_2378.webp
    216.9 KB · Pregleda: 82
Sta kazete za ovu fotografiju,napravljena je sa htc desire c

Prilozi

• uploadfromtaptalk1368264298348.webp
    uploadfromtaptalk1368264298348.webp
    103.7 KB · Pregleda: 200
Poslednja izmena:
Jel ne valjam ja kao fotograf 🙂🙂 ili kvalitet slike

Samo kreni polako... za pocetak procitaj/pregledaj stranice ova dva topic-a... i fotkaj. Niko se naucen nije rodio. Kasnije imas YouTube, a tu su i tri knjizice za pocetnike:

1 Djulijano Belic - Skola fotografije - SVJETLO
2 Djulijano Belic - Skola fotografije - FOTO APARAT I BLIC
3 Djulijano Belic - Skola fotografije - FOTOGRAFSKA KOMPOZICIJA

Pozdrav!
MrBigJump.gif

U TIFu je lepša ali zauzima 100MB.

Steta sto zgrada nije cela nego ovako isecena.

Možda bi mogao do semafora skroz da se pomeriš, ne znam jedino tako bi možda stalo, hm?

Ma jesam, cimo sam se u pm ali nisam mogao da ubodem pravi ugao.
Probaću sledeći vikend ponovo, sigurno sam negde nešto preskočio.
Znam da mi je bio problem sa drvetom, imao sam dobar ugao ali mi je krošnja drveta ulazila u kadar.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno