Šta je novo?

Fotografije - 2013

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
:wave:

Prilozi

• _DSC0247-2.webp
    _DSC0247-2.webp
    1.3 MB · Pregleda: 227
Pa što je unakazi onako???

IMG_6869-5.webp IMG_7102.webp

Poslednja izmena:
Јеси ли ти онај што подучава кадрирање?

Ne svidja mi se onako zelena. Mnogo mi je zatvorena boja. Ovako zuta ima neki jesenji/infra red trip koji mi se dopada 🙂

Poslednja izmena:
IMG_7099.webp

Možda ovako?

8701691885_b9a08110f3_b.webp

Poslednja izmena:
Evo moj pogled kad se okrenem levo 🙂

hram.jpg

Filmadzija! 🙂

^^ Vrhunksi!!! Vracar, hram, reke, novi beograd, bez premca!

919383_153743844798313_141847025_o.webp
473464_153743731464991_1260291121_o.webp
466962_153743548131676_268742169_o.webp
472777_153743498131681_561759532_o.webp
920157_153743388131692_1690923195_o.webp

Skulptura "Žar tica", koja se nalazi kod Spensa sa strane stadiona, oštećena je devet puta za 15 godina.
Skulptura je posvećena stradanju Vukovara i ratovima u opšte.

2.webp

Driver ajde sad lepo reci koje si telo i objektiv koristio.
Srđo, probaj malo boje da naglasiš, deluju malo isprano.

Poslednja izmena:
Joks, ne dopada mi se preterano saturisano. Za moj ukus su boje sasvim okej. 🙂 Eventualno zadnja fotka mozda malo.

Djole, kako tako uvatis kadrove da se nikad ne istice to sto je u prvom planu, sto si hteo da fotkas, uvek se mesa previse sa pozadinom..

Kako mislis nisam dobro video 🙂 Mislim nisam fotograf kao svaki treci gradjanin sad :d ali valjda malo vise treba se istakne prvi plan, meni sad izgleda kao da je onaj zbun dole deo prvog plana, odnosno zakacen za onaj 'kljun'..

Pa sta se cudis, nije to svaki treci gradjanin fotograf, nego svaki treci ima fotoaparat 🙂

U slucaju te ptice, postoje dve varijante da se poboljsa kadar, da fotka nekim prajmom ili na 135mm kako bi odvojio pozadinu, i/ili da odabere sto chistiju pozadinu...

Nisi dobro video. Meni je ok.

@Boris

Ne ne, duls ti lepo kaze, nisi ti to dobro video. Ako ga je djole tako fotkao, onda to tako treba... Da on ima opremu kao driver, oprao bi driver-a kao dete, nego nema. Ima pisljivi dslr i pogledaj kakve fotke izvlaci sa pisljivim 650D...

Imam 600D i ne kažem da bi očetko drajver daleko od toga ali bi fotke sigurno bile mnogo detaljnije, pogotovo đava. 😉
Slikano je sa 18 135mm.
Mada, lokacija te skulpture je očajna. Iza nje je tren za fuc na veštačkoj travi, a ispred ljudi parkiraju kola, redovno, stoje kontejneri.., sa desne strane je severna tribina stadijona, a sa leve ulaz na Spens i visoke stepenice za sprat, mada i tu ljudi parkiraju, redovno, tako da je ovo najbolje što sam mogao.
Evo kako to u stvarnosti izgleda

DSC05182.webp zar_tica_1.webp zar_tica_2.webp

Poslednja izmena:
A da sam blurujes pozadinu posle, ili je to 'cheatovanje' u obradi? 🙂

edit: a da si malo zalegao, zar ne bi kacio samo skulpturu i cisto nebo?

Poslednja izmena:
Pa prevara brate, nema smisla, makar meni.

Uvek postoji nacin da se subjekat odvoji od pozadine, evo i Lozac rupa se setio jednog 🙂

A ako vidis da stvarno ne moze, jednostavno ne pravis bilo kakvu fotku, ili je napravis za sebe ako ti je toliko bitno, ali ne kacis javno pa se posle ljutis kad ti ljudi kazu da je fotka losa..

"Neke formule na fotki" i "fotka Formule 1" nije ista fotka, i poenta cele price je da fotograf nauci kako da napravi ovu drugu. Da bi uopshte naucio bilo sta, mora da nauci najosnovnije stvari i da na to nadogradjuje. Za 90% fotografije ti bukvalno ne treba vise od 6 meseci, ali ostalih 10% se uci do kraja zivota...

Poslednja izmena:
Zbog ovakih komentara se ne ljutim, znaš ti dobro zbog kakvih se ja ljutim, nemoj sad.
Ču postoji način, pa šta sam trebao, da ponesem neku pozadinu ili da iznajmim prajm, kome, čemu?
Ne razumem, pa zalego sam. Obzirom da je avionska bomba gledao sam da uvatim što više neba, kao, pada odozgo iz čista neba i da ugao bude nekako iskrivljen jer je rat iskrivljen, a i pad same bombe.
Ovaj ugao mi je dobar ali ne vidi se cela skulptura.

IMG_6727.webp

Poslednja izmena:
kako vam se cini ova fotka sto se tice obrade tj da li ce drugarice izvaliti da PS radio? 😛

Imaš highlights na vrhu nosa, sa naše leve strane.
Ili da imitiram drivera, ajde pali kući, da ti baba štrika najke, zar ne vidiš da ti svetlo blica probija po nosu sa leve strane. Ajde prvo nauči osnove, pa se javi za šest godina. Mislim i tebi je to za javno prikazivanje, sramota i još si to radio u PS, koji LOL! Ja ti to tako namerno govorim, da naučiš.

Poslednja izmena:
Monitor Djrodje, monitor...

Šta bre monitor? Misliš da ja to vidim zbog mog nekalibrisanog monitora? Pa je ne znam onda šta će ona da vidi, sve se mislim da je taj ženski komp sređen kao ovi naši ovde na benču?

Poslednja izmena:
Okej je obrada, nista preterano da fotka izgleda plasticno. Inace, meni se ne dopada perspektiva. Oci su mi prevelike, i nos mi nekako strci. Desna obrva blurovana? 🙂
Pegice su super. Ja bih probao da uklonim nekako sitne bele dlacice na nosu.
Zenice mozda jos malo dodge-ovao, i burn po ivicama zenica, mada i ovako je super.
B&W konverzija meni izgleda bolje.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno