Šta je novo?

Fotografije - 2013

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za to sluzi dugme "DOF preview", sa prednje strane aparata 😉 Pritiskom na to dugme aparat zatvara blendu na odabranu vrednost pa se moze dobiti neka predstava o tome koliki ce DOF biti.

Auuu, nisam imao pojma cemu to dugme sluzi. Hvala mnogo. Ovo je od velike koristi.

attachment.php

Molio bih sve vlasnike DSLR-a da vise nikada javno ne priznaju da nisu procitali uputstvo za upotrebu. 😉

Prilozi

• 134296989879922.webp
    134296989879922.webp
    19.1 KB · Pregleda: 685
Poslednja izmena:
Nikad ja to ne radim. Moj moto je, bolje provesti nekoliko sati u "provaljivanju" uredjaja, nego citati pola sata uputstvo. 🙂

Sati ? 🙂 Pa ti si me najosnovnije stvari o fotoaparatima pitao i pre 5 godina 🙂 Ochigledno je potrebno da prochitas upustvo jedno 10x, i da krenes na yt da gledas tutoriale kako funkcionisu fotoaparati, podesavanja i da to sve zapamtis, a onda da pitas bilo sta ovde...

Lik u corsi zaspao i udario u moj auto 🙁

@s16 steta. 🙁

@unique93 dobre fotke, lep model.

@unique93 svidja mi se post-processing, ali mi se ne svidja vinjetiranje na fotkama i nekako mi na prvoj ne ide bas centralni kadar... Uzmi u obzir da je ovo amatersko misljenje sa kojim se mozda apsolutno niko nece sloziti. :d

Hvala svima... 😀

n1tr0...meni su vinjete legle...sto se tice centralnog kadra...tako se potrefilo...sta znam...ni ja to ne volim, mada nekako mi bilo logicno da tako kadriram...nemam pojma....tako sam u tom trenutku mislio da treba 🙂

Marti...jeste..curi malcice, to sam tek kasnije provalio 😀 hmmm...nemam pojma, meni je obrada legla...volim ovakav vintage stil 🙂 ima fotki koje nisu centrirane, ali se potrefile ove 3 za forum 😀

unique93, odlične fotke i prelep model...

img3652.jpg

Tek sam sad skontao, kol'ko je teško da uhvatiš decu u fokus na malo blendi, ovo je jedna od retkih :d

Ludo i brzo!

s16 jel to ovaj lik? 😀
unique93 dobar model, treća mi se sviđa.
Marti, možda je čovek išao na celokupni dojam, ne toliko na detalje. 😉

img71732.jpg

Poslednja izmena:
Evo od mene jedne fotkice

Prilozi

• Burj Khalifa Noc.webp
    Burj Khalifa Noc.webp
    98.2 KB · Pregleda: 220
Aa buržuja.. 😛

Blago tebi Igore.

Zgrada i po! Verujem da je bilo veoma interesantno posetiti Dubai.

Što se fotke tiče, izgubio si deo visine zgrade zbog perspektive, pa zgrada više izgleda debelo nego visoko. Ovako treba da izgleda.

Optika je deformisala fotkicu :-( na zalost ugao mi je 0 :-(

Edit: Burj Al Arab

Prilozi

• Burj Al Arab.webp
    Burj Al Arab.webp
    108.7 KB · Pregleda: 151
Poslednja izmena:
Deluje mi pre-exponirano jedan deo, drugi pod-exponirano. Ja bi otisao ranije posto znam da ranije pale svetla, blendu bi zavrnuo jos vise(ti si fotkao na 5.6 - tj. totalno si je otvorio) i ISO spustio da dobijem duzu expoziciju - ako nemas stalak imas na keju one zidice pa nadji negde da naslonis aparat lepo.

Koristio sam stalak, slikao sam sa mosta slobode, (za one koji ne znaju, to je most iznad Štranda, što vodi u tunele) počeo sam u 8, ranije nisam mogao jer nisu upalili svetla, slikao sam nekih 30tak minuta.
Ovo je jedna od prvih fotki.

IMG_7264-5 (3).webp

Poslednja izmena:
Dubai Mall Atmosfera 😛

Prilozi

• Dubai Mall.webp
    Dubai Mall.webp
    126 KB · Pregleda: 181
Vrh kule si malo otseko, ostavi joj malo prostora ka nebu, da diše.
Ako ti objektiv ne da više prostora, probaj da se malo udaljiš u nazad ako možeš, probaj da čučneš. 😉

Vrh kule si malo otseko, ostavi joj malo prostora ka nebu, da diše.
Ako ti objektiv ne da više prostora, probaj da se malo udaljiš u nazad ako možeš, probaj da čučneš. 😉

Nista nije odseceno veruj mi, osim drguog dela koji sam zeleo u panoramu da ubacim ali na zalost presiroki objektiv krivi previse detalje i nisam uspeo da izvucem ;-)

Prilozi

• 123.webp
    123.webp
    6.2 KB · Pregleda: 138
Poslednja izmena:
@Midgard fina fotka.

Poslednja izmena:
Jel mozes da okacis drugu original iz aparata, bez ikakve obrade ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno