Šta je novo?

Fotografije - 2013

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Džoni, svaka čast. Divim se ljudima koji imaju znanja da izvuku tako dobre fotke iz tako ograničenih resursa.

IMG_4547-2.webp

Pa daj to sa strane da vidimo. 😛

Bolje je ovako

ЈБЛ-Зашто бембару у сред среде? Чучни брате и рокај, заслужује🙂 .
Ђоле, кул рингишпил, јел' Пратер парк?

Poslednja izmena od urednika:
Hvala, jeste, Prater park. 🙂

@jbl

Prelep!

Hvala na pohvalama. Al' treba i malo da me kritikujete, čisto da se ne uobrazim. 😀

Nov aparat će doći na red kad bude para, do tad, ima Canon da fotka i fotka.

@dzonihsv

Meni su tvoje slike ovde najbolje. Jos kada znam sa cime fotkas, onda su mi nekako jos bolje. Znaci stvarno je steta sto nemas neki dslr.

Realno, dajte da skupimo od svakog clana donaciju i da dzoni konacno zablista u punom sjaju 🙂 Njemu je dslr neophodan.

Mod, što obrisa one komentare? Nisu bili uvredljivi i nepristojni. Možda malo oštriji, ali ništa loše (ako i Deus misli tako?).

@Dulsrules

Jeeeste. 😛

Ne moraš sad od mene praviti nekog mučenika i slično. 😀 Prošle godina za posao (dobio od poslodavca na revers) sam koristio 550D i Sigmu 10-20. Ful sve to jeste, ali za moje uslove fotkanja je mnogo nazgrapna oprema. To možeš jednom na bajsu do Ade nositi i nikad više. Na leđima me žulja u 3 lepe i nonstop beži na stomak, čim overim rupu. Te kad god sam išao nešto bajsem da fotkam, nosio sam aparat/objektiv u bisagama. A bisage nema šanse svaki dan da nosim.

Tako da, iako se ponovim, biće to neki kvalitetan kompakt ili ekvivalentan aparat manjih dimenzija (ili makar sa nekim pancake objektivom).

U sledecoj turi necu brisati vec cu banovati sem ako se ne poveca broj prigodnih fotografija i validnih komentara, a smanji sum, spam i povredjeni ego.

IMG_4685 (2).webp

Slikano noću u Beču, gužva, ljudi se guraju, a ja bez stalka.

Ovo ti je korektna fotka (pazi samo na vertikale > ispravi ih, jer ne prijaju ovom kadru iskrivljene). Šteta samo što je strešena.

Poslednja izmena:
Ovo ti je korektna fotka (pazi samo na vertikale > ispravi ih, jer ne prijaju ovom kadru iskrivljene). Šteta samo što je strešena.

Pa da nisam mogao mirnije da uvatim, gužva ljudi se guraju ko ludi, Nova godina sve pijano. Tada mi je trbeo stativ ko za leba al aj.

Iso ti je na 400, mogao si to slobodno da odvrneš na 1600/3200 i dobiješ još skrećenije vreme ekspozicije = manje ili nimalo strešena fotka - zavisi koliko si smiren u tom trenutku. Sposoban je taj Canon za to, a da ne urniše fotku šumom (plus obrada iz raw-a). Imaj ovo na umu sledeći put.

A za vertikale (vertikalne liniji na fotografiji), to je već do objektiva, pa je na tebi da ih središ posle u PS-u.

Poslednja izmena:
A dobro, malo sam se bojo da odvrnem ISO, da ne spržim fotku.

Poslednja izmena:
Djordje, trebao si shire, da ispravis fotku, i da podignes ISO, ova fotka je za brisanje. Kako si mislio da cesh da sprzis fotku ako podignes iso ?

A dobro, nije i da nije za brisanje, samo ja nemam petlju to da uradim, nekako mi je draga i ovakva kakva je.
Pa znaš kad gurneš previše ISO onda se vidi onaj šum, u tom kontekstu sam mislio da ću da je spržim.
Da budem iskren, nikad do sad nisam pokušao da slikam sa jako visokim ISO, a ni da obrađujem fotku u kojoj se vidi taj šum od visokog ISO. Da li on može da se sredi u LR?

Sve može da se sredi, samo je pitanje koliko si spretan sa alatima za obradu fotki. Ako nisi dovoljno, onda sedneš i naučiš. 🙂

Moj favorit od eksternih aplikacija/plugin-ova za uklanjanje šuma je svakako Noiseware. Imaš i internu sekciju u LR-u za uklanjanje šuma, pa se igraj i malo sa njom.

Poslednja izmena:
OK, ubuduće ću gledati da bude tako! :wave:

cheerscheerscheers

Prilozi

• vatromet 2.webp
    vatromet 2.webp
    257.1 KB · Pregleda: 240
^ do jaja cheers

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno