Šta je novo?

Fotografije - 2013

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa gde da onako uokviris helikopter, sta si hteo s tim 🙂

Nemam pojma, hteo sam nešto ali sam izgleda zaebo. 😀

3qh0.jpg

kqvp.jpg

vkr8.jpg

fo8e.jpg

cx0j.jpg

Poslednja izmena:
Hajde pokusaj da sledeci put snimis malo dinamike, usredsredi se na momenat i ono sto fotografija treba da govori a ne obradu itd... Evo primera jedna od slicnih vezbi policije 😉

vezba.webp

Bilo je malo teže to izvesti jer su nas ljudi iz protokola stalno premeštali, čas vamo, čas tamo, a sve odvijalo jako brzo, vežba za vežbom.
Ne nekim slikama je pozadina ubi bože, neke skele, armature... i ne daju nam da priđemo, tako da na masi slika imam neki tup, "levi" ugao ali da, slažem se sa tobom, to su ti momenti koje sam jurio i koje treba juriti. 😉

IMG_3207.webp IMG_3211.webp IMG_3235.webp

Poslednja izmena:
Fotografisem ovakve stari jako dugi niz godina pa imam i dosta iskustva, savet, sledeci put nemoj imati motku u ledjima, vec se spusti na kolena, izbecices tu pozadinu koja ti smeta, pokusaj da predvidis sta ce se desiti i odreaguje ranije, tako ces uhvatiti pravi momenat, na ovim tvojim fotkama se vidi da si pokusao da uhvatis momenat u trenutku kada si ga video sto je u startu kasno...

da ne pomislis da je ono prethodno usamljeni slucaj 😉

vezba 2.webp

i neko je pre neki dan pominjao presjednika 😉

predsednik.webp

Poslednja izmena:
ili premijera?

IMG_3013-2.webp

Ti dugi niz godina, ja prvi put. 😛
Nego, da li si ove knindže slikao rafalom ili pojedninačno?

Poslednja izmena:
Prvi se macici u vodu bacaju 😉

Kontinualnim okidanjem, 8fps 🙂

Dobro, pretpostavio sam, to je najlogičnije rešenje.
Ja sam prebacio na pojedinačno jer sam bio ubacio treću memorijsku karticu za taj dan i bojao sam se da ću i nju spaliti rafalom, a ko zna koliko će ovo da potraje, reko, da je ne napunim, pa šta ću posle?

Trebao si da staviš čuveni watermark. :d 😀

Druzba je druzba, al sluzba je sluzba.

@Djole: Koliko kapiram, ti bi sve i ti bi odma'. Nemoj... polako... nemoj da ti obrada bude glavni nosilac fotke. Idi na momenat, na trenutak... obrada ce kasnije doci sama po sebi. U pocetku ces desetine i desetine (mozda i stotine) ispucati dok uhvatis jednu-dve "epic". Ali nemoj da te to obeshrabruje. Ako fotku u startu vidis da ne valja ("nosi zastavu, ali se nije videla" - cemu sve ostalo) odmah je brisi... nece je nikakva obrada poboljsati.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Hvala na savetima, trudiću se! :wave:

Fotografisem ovakve stari jako dugi niz godina pa imam i dosta iskustva, savet, sledeci put nemoj imati motku u ledjima, vec se spusti na kolena, izbecices tu pozadinu koja ti smeta, pokusaj da predvidis sta ce se desiti i odreaguje ranije, tako ces uhvatiti pravi momenat, na ovim tvojim fotkama se vidi da si pokusao da uhvatis momenat u trenutku kada si ga video sto je u startu kasno...

da ne pomislis da je ono prethodno usamljeni slucaj 😉

Pogledajte prilog 117491

i neko je pre neki dan pominjao presjednika 😉

Pogledajte prilog 117492

Jel se to tebi neko sprejom potpisao po objektivu?:d

@ Djole, ova mi se bas dopada, malo si cudan format izabrao, ali mi je fotka ekstra !

Krop mi nešto ne radi kako treba, mora da je do podešavanja ML-a ili na exportu LR-a jer kad odradim krop fotka ostane tamo gde je, neće da izađe u kurpniji kadar. 😡 Mada i ugao mi je kilav, ja sam hteo desno ali mi ljudi iz protokola nisu dali, pa sam prihvatio šta mi je bog dao, hvala.
Evo ti još dve

cbvd.jpg

hdk0.jpg

Djole, dobre su ti ove "bijem zenu" fotke.

Nisi ti dobro razumeo, te fotke prikazuju jako lošu pozadinu i akciju, ništa šovenističko. U početku su je peglali ali kad se ženska dovatila puce... neka medo ja ću! 😀

IMG_3245-2.webp

Poslednja izmena:
Znas vec sta ce ti reci. Standardna mantra. Ne valja sto je na sredini. Zbog pravca kretanja trebalo je da ga postavis u gornji levi presek...

Ne znam kojim aparatom je radio ali nasim entry-level dslr-ovima izvesti panning goluba koji leti prema tebi i jos voditi racuna o kadru dok je, predpostavljam, ukljucena samo centralna AF tacka je jako teska egzibicija... Tako da cu reci da se meni golub jako svidja 🙂

@s16 Tnx 😀

Canon 450D + 70-200mm f4 L na 200mm, 1/125, centralna tačka uključena, baš kako si i napisao 😀 Fazon je što golubovi ne sarađuju baš najbolje haha 😀 U suštini, kadar se ne sviđa ni meni. Potrudio sam se samo da ga uhvatim ispred drveća sa "panning" tehnikom i dosta fotki opalio i naravno ne valja ni jedna 😀 Ovu sam eto odabrao jer je solidno fokusiran u odnosu na ostale koje su katastrofalne.

Skidam kapu! Odlično uhvaćeno, savršen pan. Nešto čemu se divim jer nikada nisam uspeo da napravim dobar pan shot.

P.S. Jeste li čuli najgluplju vest iz Foto Sveta? Cajs je šutnuo Karla i sada fura solo.

Meni je golub do jaja. Bravo za fotku !

Odlicno je ispao golub, uophste nije bitno sto je na centru kadra, jer oko njega nema previse prostora, i ima tog "cveca" koje ucestvuje u fotki...

Zašto ne mogu ove dve slike da budu istih dimenzija, zašto je leva manja od desne, obe su crop. Ja njih mogu da exportujem u željenu veličinu ali kada ih postujem na furumu dobijam uvek ovakav rezultat, zašto? Gde grešim? :wall:

quld.jpg
9ngk.jpg

Poslednja izmena:
Ne ozbiljno, ide mi na živce to. Zastava je posle cropa izašla u prvi plan, a oni specijalci su posle cropa ostali tamo gde jesu, zašto?

Evo original veličina

IMG_3482-2.webp

Poslednja izmena:
Dobro to, kvadrat i široko, nego, da li ta široka može da bude više kvadrat, a da pri tom zadržim sve detalje tj. da li prva može da ima dimenzije kao druga, a da ne gubim detalje, ne mislim na štampu, već ovde na forumu?

Poslednja izmena:
:lupko:

To ima veze sa "thumbnailom" koji ti imageshack salje na forum, moras da zadas iste dimenzije jedne stranice za obe fotke. Forum ne menja velicinu fotki u IMG tagu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno