Šta je novo?

Fotografije - 2012

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Epik lol

@Thierry

Prva sa VW-om je koliko-toliko dobra, dok je druga nikakva. Kao da je urađeno sa kompaktom i makro modom. Pozadina je takođe poprilično konfuzna i predledažem ti od sad i ubuduće da gotovo uvek vodiš računa o pozadini. Mora da bude dobra. 😀 Pogledaj kod jbl-a pozadinu sa onim ventilatorima.

@Carnex

Za fotografiju unutar zdanja su uwa objektivi zakon. Ako nemaš takav, pucaj i spajaj kao panoramu. Možda će pojava parallax efekta (zbog blizine zidova) malo da pravi problem, ali je uz pomoć odgovarajućeg panorama programa i on rešiv. Ti kadrovi kao dokumentarni kadrovi su sasvim ok, ali fale neke fotke koje bi seriju izdigle 5 klasa iznad.

I od mene jedna za arhivu - izgradnja nove trake u Bul. Despota Stefana (deo uzlazne rampe na ''Pančevac'').

Canon SX120
ISO 80
1/800
F3.5
22mm (u exif-u piše ~15mm, ali sam malo kropovao fotku)

Poslednja izmena:
@Thierry

Prva sa VW-om je koliko-toliko dobra, dok je druga nikakva. Kao da je urađeno sa kompaktom i makro modom. Pozadina je takođe poprilično konfuzna i predledažem ti od sad i ubuduće da gotovo uvek vodiš računa o pozadini. Mora da bude dobra. 😀 Pogledaj kod jbl-a pozadinu sa onim ventilatorima.
Kakve veze ima pozadina moje garaže sa ventovima? Misliš na bokeh da je loš?
Ne znam kako da dobijem bokeh bolji ako sam na 22 stop-u a i ovako mi se više svidja pta znam.

Ne pričam o bokehu, već o pozadini/drugom planu. O onoj crnoj mrlji i kojekakvih ostalim teksturama koje jednostavno ne idu uz prednju masku i logo tog automobila.

Poslednja izmena:
I pored najbolje volje ne vidim to što pričaš. Misliš generalno pozadina je loša? *** nemam pojma samo tu imam mesta za slikanje a u garaži ima svašta. Najbolje još da pospremam po garaži, jurim lepe pozadine i onda da slikam mislim ono nemam baš toliko vremena na bacanje😉. Hvala za savet Džoni.

Ajde naljuti se jos malo. :smash:

Malo Italijanske umetnosti...

img0125.jpg

Ovo je inače model, u razmeri 1:13, koliko se sećam.

Nemam ultriširoki objektiv. Umalo da kupim sonijev 16mm f2.8 pa da kasnije uzmem konvertor ali isti ima očajne performanse pa sam ipak preskočio.

Sigma 10-20 je majka za budzetski uwa objektiv, barem u Nikon varijanti

Nemam ultriširoki objektiv. Umalo da kupim sonijev 16mm f2.8 pa da kasnije uzmem konvertor ali isti ima očajne performanse pa sam ipak preskočio.

Onda pucaj kao i ja sa Canon-om (kompaktom) - panorame i spajaj. Da je lako i jednostavno kao sa uwa objektivom, nije. Da se mogu postići ok rezultati sa ovom metodom - mogu. Sad ne znam koliko često radiš sa panoramama, ali uz ono osnovno znanje koje je potrebno za panorame, ovakav vid panorama koji ja fotkam je malo drugačiji, jer dobijaš spajanje sa ostalim fotografijama po minimum 2 ose, maksimum sve 4. Ima tu nekih sitnih stvari oko kojih moraš obratiti dodatnu pažnju, te i par fora koje možeš iskoristiti u svoju korist. Naravno, uz odgovarajući napredniji panorama program kojeg ćeš malo da izučiš i skontaš kako radi (da bi mogao da komplet ovladaš manipulacijom fotkama unutar njega), a ujedno da renderovanjem fotografije ne izgubiš na kvalitetu, ali i da ne dobiješ preveliki nepotrebni fajl. U svakom slučaju, ovo je samo predlog, pa ti vidi da l' ti odgovara.

Pričali smo ja i s16 o ovome i nije toliko teško, kada se skonta sistem. Meda, nema s16-ice u poslednje vreme (verovatno daje 40 dana procesoru). 😀

Poslednja izmena:
Super, ali ja imam Sony NEX 5.

Kakve to veze ima 😛 Meni je ta Sigma nista specijalno, ne znam koliko kosta nikon verzija 10-22 Canon objektiva ( mislim po kvalitetu ) ali za Canon se svakako isplati doplatiti 200 evra vise, koliko se krecu cene polovnjaka i uzeti kvalitetan objektiv.

ili ici na Samyang 8mm, jer i onako te objektive koristis uglavnom na najsirem delu !

I od mene jedna za arhivu - izgradnja nove trake u Bul. Despota Stefana (deo uzlazne rampe na ''Pančevac'').

Canon SX120
ISO 80
1/800
F3.5
22mm (u exif-u piše ~15mm, ali sam malo kropovao fotku)

Slikano ko za novine, šta li si samo video u radovima na putu, ko za izveštaj AMSS.

Poslednja izmena:
Slikano ko za novine, šta li si samo video u radovima na putu, ko za izveštaj AMSS.

Emotivno me veže taj deo bulevara. Toliko, da kad bi mogao da ga bombardujem, odradio bi' to bez premišljanja. 🙂 Gužve, gužve... svaki mogući dan. Svi vozači nervozni, nadrndani, nepristojni i tako svaki dan. Plus, da bi skrenuo na Pančevac iz bulevara, moraš da sečeš suprotnu traku (ovi iz drugog pravca čekaju pošto nemaju pravo prvenstva prolaza - ima znak pored). Sad će taj problem, nadam se, biti rešen jer se gradi nova rampa, proširuje deo bulevara i gužvi ne bi trebalo da bude u onom obimu kao do sada. U principu, jedan od najgorih saobraćajnih delova u Beogradu. Još samo da sam most uljude (postoje najave), ali ''obećanje ludom radovanje''.

Zmajceki sa zmajskog mosta u Ljubljani

Prvi mi je lepa. Podseća na lomo.

Druga, meh. Šta joj uradi sa ovim crvenilom? 🙂

Odlična atmosfera. B/W je lepo legao, ali bi' voleo da vidim fotku i u koloru tj boji. 🙂

Poslednja izmena:
@MR. BIG
Prva je ekstra, a drugu si ubio sa nametljivim autorskim pravima, spusti to u donji desni ćošak i napravi to malo diskretnije tako da uživamo u fotografiji. 😉

@zverkons
Sviđa mi se.

Poslednja izmena:
Lele ti sad mene podseti na to 🙁

Zverko do 00 fotka 🙂

Zverko, odlična fotka. Obožavam scene koje me nateraju da se osetim prazan.

Zverko okaci fotku u full rezoluciji.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno