Šta je novo?

Fotografije - 2012

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
s16 Jel se meni cini ili su slike malo warm, da ne kazem zuckaste? 🙂 no offense, voleo bi da vidim u tom istom okruzenju Canon, pa da onda shvatim 😀

Boje/white balance su takve zbog osvetljenja, nema tu nikakvog materijala za Canon vs Nikon diskusiju. Moglo je to još da se koriguje, ali otom-potom.

Poslednja izmena:
Zato sam i pitao, da bi razumeo šta neki pričaju...

Posto nemam blic jelte, koristim onaj built-in. A da bi taj blic mogao da odbije svetlost o nesto, prebacim ga na manual i odvrnem na najjace, onda uzmem belu karticu u ruku i stavim celu saku ispred blica i usmerim svetlost prema jednom od zidova. Ta svetlost kad se odbije o moj dlan/karticu pa onda o zuckast zid dobije se warm fazon. Koji ja inace jako volim jer mi na oko sve fotke deluju prijatnije i prijateljski toplije 🙂

Samo bi uvedeo da Nikon daleko bolje reprodukuje boje, i najvernije ih prikazuje !

Tako je, lepo i polako ali vrlo neprimetno kreces da podrzavas pravu stranu :d

Poslednja izmena:
Pa stavi obican papir ispred blica, secas se kako smo kod Deusa radili 🙂

I ovo bi bilo zuto i kod Canona, ali ne ovako neprirodno 🙂 Pogledaj zelenu boju u pozadini, standardna Nikonska zombi zelena, zato bezi od trave kada ti se namesti u kadru :d

Poslednja izmena:
Pa stavi obican papir ispred blica, secas se kako smo kod Deusa radili 🙂

I ovo bi bilo zuto i kod Canona, ali ne ovako neprirodno 🙂 Pogledaj zelenu boju u pozadini, standardna Nikonska zombi zelena, zato bezi od trave kada ti se namesti u kadru :d

Secam se, ali je tesko izvodljivo sa built-in blicom, i dalje ga osuri kao lud. Verovatno cu sledece nedelje uzeti Yongnuo 565ex pa ce sve to ici mnogo lakse 🙂

Blic, ako se naruči iz kine, može da izađe izmešu 120 i 160e a ekvivalent je negde 580ex (ne znam oznake Nikon bliceva) sa oko 3/4 snage i svom kontrolom. Blic je odličan ali pipav pa se mora mnogo više mazi i pazi od canon/nikon blica.

A da uzme neki polovan original ?? Jer sam ja gledao neki, kod drugarice, mislim da je ista ova marka, placen tipa 150 evra, i uopste mi ne deluje solidno, iskreno. Mislim da bih pre isao na Nikon tj. Canon varijantu, ali original ? E sad ne znam kako to izgleda kad kupujes polovno ?

Ja sam gledao SB600 za sebe jer bi mi po ceni odgovarao polovan (oko 150 eur) a ovaj YN mogu da uzmem nov za te pare a on je u rangu mnogo mnogo skupljih Nikon-a.

Imao sam onaj najbolji YN sto je kao ekvivalent SB900 i mogu da ti kazem da je apsolutno djubre. SB600 i SB800 su za njega pojam. Uzasno drljav fokus asist, velika glava a snage nigde, pipava stopica, srce baterije ko da mu je rodjendan, pregreva se i skoro ga je nemoguce koristiti u bilo kakvoj CLS varijanti. Da se ogradim, drugar je imao isti model samo u Canon varijanti, sve mu se isto desavalo. Skupi ti bolje pare za Nikon i ne lupaj glavu bez potrebe.

Imao sam onaj najbolji YN sto je kao ekvivalent SB900 i mogu da ti kazem da je apsolutno djubre. SB600 i SB800 su za njega pojam. Uzasno drljav fokus asist, velika glava a snage nigde, pipava stopica, srce baterije ko da mu je rodjendan, pregreva se i skoro ga je nemoguce koristiti u bilo kakvoj CLS varijanti. Da se ogradim, drugar je imao isti model samo u Canon varijanti, sve mu se isto desavalo. Skupi ti bolje pare za Nikon i ne lupaj glavu bez potrebe.

I ja mislim, ja sam se uzasno razocarao kada sam video, a cini mi se da je to bas taj model, kod te drugarice, jer znam da kada ga je kupovala bas je rekla da kosta oko 150 a da je u rangu mnogo skupljih Nikona.. sad kada koristi isto prica kao Atmo, pa bih ja pre isao na neku drugu varijantu 😉

Deus, kupimo jedan original pa ga delimo :d

Hvala Atmo na info 🙂

Nema mnogo veze sa temom ali ajd'.

Google + od juce ima opciju communities gde mozete da se ''uclanite'' u razne zajednice tipa Canon users, Nikon users, street photography, lightbox photography, long exposure photography itd.

Ceo dan listam fotografije i uzivam, inace na G+ ima mnogo fotografa i entuzijasta uopste, napravio sam profil jer sam imao vec YT pa se to spojilo i mislio sam da necu koristiti ni 2 min dnevno (nemam fb itd) ali Google + mi bas odgovara.

Au ***, tebe placa G+, drivera placa Canon 🙁 Ode sve u ..... :d

Drajvera ne placa Canon nego japanska vlada :d

Zimsak idila od jutros

img3188n.jpg
img3199qw.jpg
img317232.jpg

img32112.jpg

Balans bele mi je malo jači. Kad gledam u Lightroomu i ACDSee, bela boja mi izgleda sasvim OK, ali kad ih stavim u folder jednu pored druge tek onda primćujem razliku, kao i ovde. :S:
Bogami sam jutros ostao zavejan. :smoke:

Poslednja izmena:
I ja sam sinoc malo ostao zavejan pa eto da podelim to sa vama 😛

Jedno je siguro, žene vole da se slikaju, pogotovo ako imaš malo jaču mašinu. 😉

Ma vole one da se slikaju dok god ispadaju tako da se to njima svidja, pa slikao ti njih sa telefon ili DSLR-om, njima isto :d

Jos ako to mogu da ukombinuju i na cover i na profil, ma idi, sreci nema kraja 😛

True 🙂

^Nice nova fensi zgrada sa kartonima od zidova..

Koja kafana?

Стара кафана ''Кечига'', била у мом Змајеву некада. Деценијама није радила... До пре неки дан нису ни знали за ову икону, јер је била покривена после рата (II светског). Нажалост, све је срушено...
Наравно, нићи ће локали, продавнице, хале...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno