Šta je novo?

Fotografije - 2012

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
nisam nista kropovao, samo sam zacrnio pozadinu. Posto je ovaj dekica slikan napolje u centru Beograda.

u paralelnom univerzumu

''Kapetane, reka na vidiku! Da započnem manevar izbegavanja?''

Canon SX120
F5.6
1/640
ISO80

Fotkano sa ovoga. 😉

Konačno stigla sigma 30mm 1.4... Nisam imao mnogo vremena ovih za igranje ovih dana, ali do sad sam prezadovoljan. Nema problema sa fokusom(ovo me najviše brinulo), oštra i na 1.4. Na 2.8, 50mm za koji sam do sad mislio da je oštar, ne može ni da joj prismrdi... 😀

Evo jedna na 1.4, obradovala se baba kad sam došao kući. :d
8212538444_c6398190bc_z.jpg

Poslednja izmena:
Posto Sigma? Moze PM. Resio sam se pre 15 dana da izmem to staklo i uzecu ga 300%. Fotkaj njime sto vise, bas me zanimaju utisci i da vidim neku full rez sliku.

Imaš PM...

Odlicne dzoni, posebno prva 🙂
A rekoh ti vec, steta sto nemas bolji fotoaparat, na drugoj bas fali detalja a i uopste si prevazisao taj sx120..

@atmo

Prvu da si okrenuo u vodoravan položaj... bolja fotka 100%. Druga sasvim dobra, treća mi je neproporcionalna, četvrta takođe lepa. Savetujem ti da obratiš pažnju na kadriranje ovakvih scena, jer ako jedan kraj fotke parira drugom, trebalo bi obratiti pažnju da i on bude proporcionalan drugom. Mada, opet, iako je 8mm fish eye, nekako su mi kadrovi zbijeni. Osim poslednje, koja mi je najbolja fotka u seriji - sve potaman, mada si mogao da kloniraš te stubove po gornjim krajevima fotke. 🙂

@hsv

Hvala i ovde. 🙂

***a za količinu detalja, šteta. Ono što meni odgovara jesu napredniji kompakti. Ne može se komotno nositi dSLR na bajsu (probao više puta), pa je neka maks veličine aparata tipa G12 i slični. Arčim ovaj, pa ako bude para viška, ima da se ponovim. 🙂

Poslednja izmena:
Fantasticno

@ Mr. Big - Vec sam ih video kad si okacio na fejsu 🙂 odlicna! Nikako ne bih zeleo da je sretnem u mraku...ili mozda bih 😛

atmo
Prva fotka mi je super!

Sta je sa brodom na sred polja? Za potrebe nekog snimanja?

Tačno tako. 🙂

Naime, radi se o scenografiji za film Montevideo 2 u Barandi. Ovaj ''brod'' je sad svojevrsna atrakcija u Barandi, mogu reći.

S obzirom na to da radnja drugog filma prati odlazak naših reprezentativaca na Svetsko prvenstvo u Montevideo i njihovo dvonedeljno putovanje do Urugvaja, za potrebe snimanja je izgrađen brod od oko hiljadu metara kvadratnih koji se impresivno uzdiže iznad okolnih vojvođanskih njiva u blizini mesta Baranda. Brod je konstruisan prema zamisli arhitekte Nemanje Petrovića, a njegovu realizaciju je omogućila produkcija filma i TV serije firma Intermedia Network.

Izgrađeni brod će u filmu predstavljati prekookenaski poštanski brod Florida na kojem su jugoslovenski fudbaleri iz marsejske luke krenuli preko okeana ka Urugvaju. Za većinu jugoslovenskih reprezentativaca je tada započelo je prvo putovanje morem i velika avantura. Put je trajao 16 dana, a njihovi treninzi, koji su se svodili na trčkaranje po brodskoj palubi i švedsku gimnastiku, postali su deo predanja koje su generacije navijača prenosile sa kolena na koleno. Brod na kojem se snima drugi film ima tri izgrađena nivoa sa velikom palubom kao i unutrašnjim rakošnim salonom prve klase tog vremena.

Izvor.

Bravo! Prva - odličan trenutak, iako nije savršen kadar. Druga - lep kontrast, a pod ''kontrastom'' ne mislim na kontast fotografije. Treća - predobra cb konverzija.

Mada, slabo komentarišem portrete jer nisam dovoljno kompetentan, ali mi se kadrovi veoma sviđaju. Tema tj sama društvena pripadnost subjekata je već ihaha izlizana i delom se igra na kartu sažaljenja (pogledati zilion sličnih tema na DizajnZoni), ali kad je nešto dobro, dobro je. 🙂

Poslednja izmena:
Odlicno 🙂 Poslednja kao da je iz Rusije 🙂 Ili SS iz nekog cod naslova, mada bi trebala drugacija obrada za takav utisak.

Prvi put vidim ovakvo nebo, kao da se zapalilo.

Koliko sam skontao, kroz rupu u oblacima na zapadu je prošao jak zrak Sunca. Na istoku se nalazio ovaj oblak u ''niskom letu'', pa je zrak opalio po njemu.

Takva scena je trajala jedno 3 minuta (od kad sam je ugledao).

Poslednja izmena:
To najava za smak sveta sad za koju nedelju 😀

Poslednja izmena:
Ajde mi dajte neke savet kako da mi blic ne pravi ovaj haos sa psecim okom 🙁 Mnogo ruzno izgleda...

Ovo sam se malo igrao sa devojkom 🙂

Vrlo lepo, ovo sa ribom.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno