Šta je novo?

Fotografije - 2012

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
^^ E ovaj problem i mene muci. U prvoj sekundi prikazivanja fotke u LR4 se pokaze kako valja i odmah posle se potamni i izgubi sve od detalja, boja, kontrasta itd. Uopste ne izgleda kao ona iz aparata vec kao "mutava" verzija te slike. U pitanju je Nikon D7000

I meni to radi na P1 😛

Možda je do camera profila, pokušajte u LR, develop, camera calibration da menjate profile, ja obično stavim camera standard, nekad cam.vivid.
P.S. nakon što odaberete koji vam odgovara, držite alt i kliknite na set default da taj profil odmah primeni čim importuje fotke.

Par fotki iz raznih krajeva grada. Ništa specijalno, ali interesantno za videti.

Isto SX120, od podešavanja sve po malo. 😛

1 2
3 4

1 - Zemunski kej
2 - Ravnica na putu koji vodi ka Surčinu sa savskog nasipa
3 - Most preko Ade u smeru ka Košutnjaku
4 - Beogradska obilaznica kod Resnika

Poslednja izmena:
Obilaznica je skroz ql 🙂 steta sto se ovi kablovi iz coska uvukose al kapiram da nije moglo da se skloni...

Da ubaČim i seriju sa Ade, pa da opet odem do nje. 😀

Canon SX120, ISO80, F3.5, varijabilne ekspozicije, CHDK (.DNG fotke), manuelni fokus.

Možda je do camera profila, pokušajte u LR, develop, camera calibration da menjate profile, ja obično stavim camera standard, nekad cam.vivid.
P.S. nakon što odaberete koji vam odgovara, držite alt i kliknite na set default da taj profil odmah primeni čim importuje fotke.
Ma našao sam ja to i na Adobe sajtu na forumu ali nije do toga. Probao sve u Calibration settings i ne mogu da dobijem fotku As Shot. Kažu jedini način da se provali je da rokaš u RAW+JPEG pa onda uporediš. Nije mi jasno zašto to radi. I u 4-ci je tako.
Džoni super lepe slajbe😉

Treba, samo je loše obrađena. 🙂 Nisam siguran da je za makro bube obrada a'la Dejan Milićević.

Nije nidzo lose obradjena vec je naprosto takva.
Slikano je sam 55-300 na 85mm a to nije makro staklo. Sto je jos gore pocetni f mu je 4, tako da super daje fotke ali gde ima pristojnog svetla.
Naprosto min fokus mu je oko metar sto je dobro da ne pobegne muva a sa kit ili prajmom nije bilo sanse. Pobegla bi.
Ja neznam kako kod vas al ove godine jedva da sam video muvu. Dva puta leptira u preletu itd...😀
A za kadar, ma to nemoze da skripi kad je krop kolki hoces!
Evo uvecano i smanjeno i nemoz' bolje!

aavlsh.jpg

Dzoni iz prve serije onaj most i tunel odnosno zasnja, odlicna. 🙂
A sa Ade sve su dobre. Svaka cast, sobzirom na spravu sa kojom slikas. 🙂

Slikano je sam 55-300 na 85mm a to nije makro staklo. Sto je jos gore pocetni f mu je 4, tako da super daje fotke ali gde ima pristojnog svetla.
Naprosto min fokus mu je oko metar sto je dobro da ne pobegne muva a sa kit ili prajmom nije bilo sanse. Pobegla bi.
Ja neznam kako kod vas al ove godine jedva da sam video muvu. Dva puta leptira u preletu itd...😀

E sad se vide okice 🙂

Hvala Astrolog.

Aj' postavljaj neki pejzaž, al' bez duplog oštrenja moliću. 🙂

aavlsh.jpg
Bravo matori u zenicu oka 🙂 svidja mi se.

Nisu nešto fotke, samo da ostavim da pojasnim moju priču o fotografiji u mračnim uslovima za laike

Smara to dosta, ja drzim uglavno +0.3 do +1.0 za exposure na PEN-u, inace su mi dosta tamne fotke. I onda ih ubacim jos ubacim LR i on ih dodatno potamni 🙁

Smara to što moraš dodatno da se igraš sa exposure u LR ali ako slikaš u RAW, srećom ništa nije izgubljeno od podataka.

Kad si bio na Kubi?🙂 Extra kolica!

Dobra ta sa volgom, ja kad sam bio zadnji put nije moglo da se prođe od posetilaca. 🙂

mecavnik5-medium.jpg

Steta danas bio bas los dan za fotkanje. Predvece, pa oblaci, pa tmurno...
Nesto ozvukoh od pejzaza pa da dzoni vidi. 😀

14dm6aw.jpg

xnvne9.jpg

28hd0xu.jpg

Samo prva vredi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno