Astra, kadar nevera 😀
Je l' se to meni čini ili previše kompresuješ (preterano oštriš?) te fotke? Uopšte mi ne izgledaju kao da su napravljene sa dSLR-om.
Hvala majstore, znam za kadar ali desno je bilo neko njesra a nisam hteo da kropujem, pa sam uslikao ovako. To je bio prvi dan sa kamerom 🙂 tako da opraštam sam sebi i učim.Slažem se potpuno za zlatni presek, čitao sam o tome u djulijanovom guide-u.@Thierry Henry
Lepa obrada, umerena i pristojna. Samo ti kadar škripi jer je celokupno težište na desnoj strani. Da je taj dvorac na levoj strani (kuće ostaju tu gde jesu), i da ima malo prostora iznad njega... fotka bi bila za klasu bolja i zlatni presek bi bio ispoštovan (više o tome). Takođe, gledaj da po krajevima fotografija ne upada nešto u kadar, jer samo unosi dodatnu konfuziju unutar fotke.
@Astra
Je l' se to meni čini ili previše kompresuješ (preterano oštriš?) te fotke? Uopšte mi ne izgledaju kao da su napravljene sa dSLR-om.
Evo sad sam gledao i prethodne strane sa tvojim fotkama i na svima mi jedno zapada za oko - nešto nije u redu. 🙂
***e, to je dSLR sa DX senzorom... mora tu mnogo više detalja da bude. Posebno kod onih fotki sa cvećem. Pozadina kod tih fotki mi izgleda kao da gledam Maria (čitaj: 8bit). 🙂 Ako ti nije mrsko, opiši proces kojim smanjuješ (resize) fotke i kojim ih oštriš.
Možda ja sad zvučim preterano kritički, ali mi je mnogo velika razlika u detaljima fotki kod tebe i Thierry Henry-ja (pošto vidim da imate iste aparate).
@Astrolog
Te u fulu su sasvim ok.
Sledeći put (ili eksperimentiši pre sledećeg puta) umesto bicubic sharpen, stavi bicubic (best for smooth gradients), pa onda odradi unsharp mask. Eventualno, vidi high pass sharpening kako ti prija. Ali, u svakom slučaju, nemoj stavljati bicubic sharpen, jer mislim da ti to duplo oštrenje degradira kvalitetet fotografije.
Oce da se prevrne na desno 😀 A i ovaj retrovizor smeta.. ili sta vec.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari