Šta je novo?

Fotografije - 2012

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Skoro pa je panoramu kao thumbnail okacio :d 😉

edit😛retece me, svaka cast ati za fotku..

ATI pokidao si matori 😀

013-533x800.jpg

zlatibor014.jpg

Poslednja izmena:
Mohawk festival, ne mogu da verujem da sam tek sada otisao posle toliko godina. Kakav magican dan na 37c. Crko sam 🙂
HDR Effex mi se svideo a vi bombardujte:wave:
7577192960_e785220297_b.jpg

Ne valja nista, kadar, obrada, uzas 🙂

Ne radi to, ne eksperimentisi, prvo nauci osnovne stvari, bre 🙂

ATI pokidao si matori 😀

Ti ili si mu burazer, ili si pre neki dan video prvu fotografiju u zivotu :d:d

Poslednja izmena:
Moras imati na umu da se covek pomerao non stop i da je ovo 55mm. Ako moze objasnjenje zasto ne valja i gde bi kadar trebao biti? Ne razumem.

Da li i ovde ne valja kadar?
7577577786_94a27ebbd6_b.jpg

Krstarenje kroz Montreal

Ovo je Astrolog influence :d
7579937160_5b980437bf_b.jpg

Meni je ova fotka extra, ali opet ja gotivim te "malo" napucane fotke, a i blage veze nemam sta pricam😛 E da, i mozda bi bila malo bolja da ima vise mesta sa prednje strane broda, tj da brod nije bas na samoj sredini fotke, tj. da je brod blago pomeren ka levom donjem uglu.

I sto nema EXIF-a?

Uvaženo i slažem se Šone. Nema exif-a? Ok to mora da je do exporta u LR-u jer sam na Flickr-u stavio Yes. Jel' to tamo gde je metadata rekao bih? Koja je tačno opcija?
@s16-Hvala.

Dobar ti je motiv, ali je fotka mnogo uska, brod samo sto se ne udavi, ne moze da dise 🙂, a jos je gora na ovom cropu. Brod je trebao da zauzima najvise 60-70% shirine fotke i slobodno je mogao da bude po sred kadra, samo da je kadar podignut malo gore, imash lepo nebo a ovo dole more je nepotrebno.

Sto se tice obrade, ovi "shatro HDR" oblaci su no-no, deluju amaterski i jeftino. Postoji neka granica da ima smisla kada se izvlaci iz highlights/shadows, a ti si je presao i fotka je postala crtani film 🙂

Eto kritikujete čoveka bez potrebe, lepo je argumentovao svoj stav i pridružujem se njegovom mišljenju. Na prethodnim stranama ima toliko loših fotki da sam iznenađen koliko nema adekvatnih kritika.

Dobar ti je motiv, ali je fotka mnogo uska, brod samo sto se ne udavi, ne moze da dise 🙂, a jos je gora na ovom cropu. Brod je trebao da zauzima najvise 60-70% shirine fotke i slobodno je mogao da bude po sred kadra, samo da je kadar podignut malo gore, imash lepo nebo a ovo dole more je nepotrebno.

Sto se tice obrade, ovi "shatro HDR" oblaci su no-no, deluju amaterski i jeftino. Postoji neka granica da ima smisla kada se izvlaci iz highlights/shadows, a ti si je presao i fotka je postala crtani film 🙂

Uska je jer nisam hteo da modifikujem pogled odakle je slikano. Brod uzima 70% sirine u totalu kada pogledas samo sto je skoro u sredini. Kako mislis reka nepotrebna? Jest' da je budjava 🙂 ali tu je. Jedino da se crop radi i fokusiram samo na brodic sto nisam hteo.
Obrada je u LR-u, nikakav HDR nije koristen, samo podesavan Exposure, shadows, fill light i tako to + nebo Vivaz2. Meni izgleda realno.
Hvala na objasnjenju to je vec prihvatljivo. Poz!

Ovo je Astrolog influence :d

Dobra fotografija. Napredujes. 🙂
Prva trecina voda, druga zgrade i treca nebo sa oblacima.
Po vertikali brod bi trebap da se nalazi u prve dve trecine ( to je idealno ) znaci malo u levo i da ima vise prostora na pramcu.
No kapiram da je to najsiris 18mm na kojoj si fotkao, posto exsif ne stavljas a potebno je i to, mislim po pravilima ovog dela foruma. 😉

Evo opet ja da okacim nesto otkaceno. 😛

swzoyp.jpg

PS. Izvinjavam se sto ponavljam sto je vec receno jer mi komp nije ucitao celu stranu pa nisam video odgovore. Uglavnom to je to.
Pozdrav!

Poslednja izmena:
Hvala Astrolože majstoru🙂
Dobra ti ova spržena🙂.
Deco nemo' se igrate više sa mojom hard work fotkom🙂

*** Ati koliko ova fotka dobro izgleda na samoled+ ekranu 🙂

Licno mislim da je fotka Thierry-a odlicna cim ima toliko obrada kao ni jedna do sada. 🙂
Mada ako se vec obradjuju trebaju biti ranga originala ili na drugaciji nacin prikazana.
Vidim samo vise sprzene ili vestacke boje vode a sve to da bi se sredili oblaci a nema selektovanja. 😀
Evo i moje verzije sa odsjajem boje sunca u moru!

33nghlw.jpg

Hiljadu mu gromova i pobesnelih Manitua

Siguran sam da se svi sećate Vukova sa Ontarija i dan danas + Watermark da mi se Astrolog ne zeza sa slajbama:d. EXIF bi trebao biti tu sada. Ajd' uzdravlje!:beer:
7587914672_9ffe8d263e_c.jpg

Nema EXIF-a.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno