Šta je novo?

Fotografije - 2012

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I jos kad se uzme u obzir da ne vuklja ranac od 10Kg kao drajver i jos neki, onda je bas napravio pos'o i izvukao max iz aparatica onako usput 😀

@dzoni
odlicna fotka

Astra, kadar nevera 😀

Nemoj da se nerviras zbog jednog kadra. Izgubices bez veze zivce. 😛

Ajd da te nerviram. :-devil-:

256ryqe.jpg

Mil0sbeo, Seizmos - hvala.

Da sam jedan po jedan .dng odradio, pa onda spojio fotku i blejao još jedno pola sata-sat ispred kompa, cenim da bi' izvukao još jedno 5-10% kvaliteta fotke.
Ono što je meni zanimljivo kada fotkam takve scene, jeste da 95% ljudi koji šetaju u samom kadru nemaju pojma kako lepo taj zalazak može da izgleda. 🙂

@Astra

Je l' se to meni čini ili previše kompresuješ (preterano oštriš?) te fotke? Uopšte mi ne izgledaju kao da su napravljene sa dSLR-om.

Poslednja izmena:
Je l' se to meni čini ili previše kompresuješ (preterano oštriš?) te fotke? Uopšte mi ne izgledaju kao da su napravljene sa dSLR-om.

Bas to, ponekad extra uradi a ponekad izgledaju kao mobilnim da su slikane.

Inace dzoni extra fotka onaj zalazak 🙂

@Thierry Henry

Lepa obrada, umerena i pristojna. Samo ti kadar škripi jer je celokupno težište na desnoj strani. Da je taj dvorac na levoj strani (kuće ostaju tu gde jesu), i da ima malo prostora iznad njega... fotka bi bila za klasu bolja i zlatni presek bi bio ispoštovan (više o tome). Takođe, gledaj da po krajevima fotografija ne upada nešto u kadar, jer samo unosi dodatnu konfuziju unutar fotke.

@s16

Hvala. 🙂

@Thierry Henry

Lepa obrada, umerena i pristojna. Samo ti kadar škripi jer je celokupno težište na desnoj strani. Da je taj dvorac na levoj strani (kuće ostaju tu gde jesu), i da ima malo prostora iznad njega... fotka bi bila za klasu bolja i zlatni presek bi bio ispoštovan (više o tome). Takođe, gledaj da po krajevima fotografija ne upada nešto u kadar, jer samo unosi dodatnu konfuziju unutar fotke.
Hvala majstore, znam za kadar ali desno je bilo neko njesra a nisam hteo da kropujem, pa sam uslikao ovako. To je bio prvi dan sa kamerom 🙂 tako da opraštam sam sebi i učim.Slažem se potpuno za zlatni presek, čitao sam o tome u djulijanovom guide-u.

Naravno, na zlatni presek gledaj više kao na smernicu, nego na pravilo. Ali kako vreme bude prolazilo i kako te fotografija sve više bude uvlačila u svoj svet, shvatićeš da o zlatnom preseku više ni ne razmišljaš, već podsvesno kadriraš fotku po njemu. 🙂

@Astra

Pa malo sam budzio ove dve fotke.
Na 4 strane nista nisam kacio. Zadnja je kuca sa suncokretima i lepo je ocenjena na fotoforumu?
Uostalom tu je uvelicanje pa pogledaj. 😉

Evo sad sam gledao i prethodne strane sa tvojim fotkama i na svima mi jedno zapada za oko - nešto nije u redu. 🙂

***e, to je dSLR sa DX senzorom... mora tu mnogo više detalja da bude. Posebno kod onih fotki sa cvećem. Pozadina kod tih fotki mi izgleda kao da gledam Maria (čitaj: 8bit). 🙂 Ako ti nije mrsko, opiši proces kojim smanjuješ (resize) fotke i kojim ih oštriš.

Možda ja sad zvučim preterano kritički, ali mi je mnogo velika razlika u detaljima fotki kod tebe i Thierry Henry-ja (pošto vidim da imate iste aparate).

Astrolog fotka DSLRom ? 🙂 Ja sve vreme mislim da je Fuji 🙂🙂🙂

Nesto opasno on to u obradi zezne 🙂

Odmor za oči.😉

Evo sad sam gledao i prethodne strane sa tvojim fotkama i na svima mi jedno zapada za oko - nešto nije u redu. 🙂

***e, to je dSLR sa DX senzorom... mora tu mnogo više detalja da bude. Posebno kod onih fotki sa cvećem. Pozadina kod tih fotki mi izgleda kao da gledam Maria (čitaj: 8bit). 🙂 Ako ti nije mrsko, opiši proces kojim smanjuješ (resize) fotke i kojim ih oštriš.

Možda ja sad zvučim preterano kritički, ali mi je mnogo velika razlika u detaljima fotki kod tebe i Thierry Henry-ja (pošto vidim da imate iste aparate).

Ne znam. Evo jedne u vecem formatu mada nije nesto al eto za potrebe testa. 😀
Resize u PS /resize image ( velicina po izboru ) /bicubic sharper (best for reduction ) a sharpen u filter/sharpen/unsharp mask!?

http://www.dodaj.rs/?1w/d1/1XnjjCCZ/bulke-i-cvece.jpg

A imas ovde isto u punom formatu zgrada zimus slikana 35-icom. I onda kao driver misli da je to fuji!

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?274366-Fotografije-2012/page41 #815

Ti ATi pod hitno da krenes sve fotke da kacis u full rezoluciji.

@Astrolog

Te u fulu su sasvim ok.

Sledeći put (ili eksperimentiši pre sledećeg puta) umesto bicubic sharpen, stavi bicubic (best for smooth gradients), pa onda odradi unsharp mask. Eventualno, vidi high pass sharpening kako ti prija. Ali, u svakom slučaju, nemoj stavljati bicubic sharpen, jer mislim da ti to duplo oštrenje degradira kvalitetet fotografije.

@Astrolog

Te u fulu su sasvim ok.

Sledeći put (ili eksperimentiši pre sledećeg puta) umesto bicubic sharpen, stavi bicubic (best for smooth gradients), pa onda odradi unsharp mask. Eventualno, vidi high pass sharpening kako ti prija. Ali, u svakom slučaju, nemoj stavljati bicubic sharpen, jer mislim da ti to duplo oštrenje degradira kvalitetet fotografije.

Hvala druze. Evo odradio sam resize kao sto si rekao bez ostrenja naknadnog.
Kako ti se cini?

e7juow.jpg

Oce da se prevrne na desno 😀 A i ovaj retrovizor smeta.. ili sta vec.

@Astrolog

Nema na čemu i svakako izgleda prilično bolje, iako je scena nezahvalna (brdo listova). Sad probaj bicubic (best for smooth gradients) + unsharp mask, pa posle bicubic + dole linkovani tutorijal.

Evo ti i tutorijal za high pass sharpening, ne advanced. Pa kreni prvo sa njim, vidi da li prija tvom stilu oštrenja i slično. 🙂

@hsv.stoned

Pričamo samo o resize-ovanju i oštrenju fotki. Posle ćemo o kadriranju i ostalom. 🙂

Poslednja izmena:
Evo jos jedne u velikom formatu.

I resize kako sam do sada radio! Ovde je samo klasicna minimalna obrada!!!

35hihwj.jpg

Za koju god opciju da se odlučiš na dalje, nemoj ponovo onu koja ti blago rečeno uništava fotke i o kojima smo pričali/pisali.

Evo jedan macro dosadne muve. Koriscen Raynox DCR 250. 🙂
Da i nema duplog ostrenja. :d

9h59c8.jpg

P1 & Canon FD 50mm f1.4 | ISO 200, f2.8, 1/400s

p7185693-2resize.jpg

Poslednja izmena:
@astrolog
al je ruznaaaaa 😀 salim se mnogo mi se svidja fotka. Samo su mi cudne oci, zar ne treba tu nesto da se vidi kao gomila ociju ? :d

Treba, samo je loše obrađena. 🙂 Nisam siguran da je za makro bube obrada a'la Dejan Milićević.

Meni tu malo i kadar skripucka..

Ljudi ja tek sada provalio kada sam instalirao NX viewer2 da ovaj glupi LR3.6 prikazuje tamniju sliku:wall:. Dok vrši Import sve ok, ali ih onda jednu po jednu doradjuje i potamni:S:. WTF?:trust:
Evo screenshot-a iz oba programa u isto vreme ista fotka.
4jqrc.jpg

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno