Šta je novo?

Fotografije - 2012

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pogled sa terase 😛

zlatibor016.jpg

Ati, fotke su ti odlicne. Posebno onaj skakavac i boje su super! 🙂

idvugw.jpg

Pogled sa terase 😛

zlatibor016.jpg

Ову си тотално омашио. Лош кадар. Није добро искомбиновано ово што је близу са оним што је далеко, а и геометрија ових косих линија (кров и ограда терасе) кида слику...

Poslednja izmena:
Ok sad ispod imate link pa na Actions->View EXIF info, koga zanima :wave:
Astro->Gde je ovo slikano? Odmor za oči.

DSC_0318-2 by Stef_Zemun, on Flickr

Poslednja izmena:
DSC_0829.jpg DSC_0839.jpg DSC_0851.jpg DSC_0822.jpg

Valjaju li fotografije, malo sam ih jače obradio, tako mi se nekako više sviđa?

A ja taman hteo da kazem da je lik isti kalinic :d

Steta sto je ukomponovao dzamejka tresu sa Dolph Lundgren frizurom :d ali si ti svoj posao odlicno odradio 🙂

hahaha, pa nece valjda da plete dread-ove od ono malo kose sto mu je ostalo:d ...meni ovde ima frizuru kao kapetan miki 🙂

^ukratko- nije ta lepa zastava za balkan 😀 Mislim stoja, seka, JK, mile kitic.. funky gazmen :d svi oni furaju dzamajku ali dobro, samo sam rekao da mi nekako ne ide uz licnos' kalenica 🙂

Lep Krf Filipe😉 Jesi isao do groblja nasih predaka? To mi je zelja da vidim ali sam daleko u pm.
Ovo stvarno onaj Kalinić? Malo se nabuco ili je to dodato naknadno?:d

DSC_0229 by Stef_Zemun, on Flickr

Ljudi, nemojte raditi ''instagram'' obradu i koristiti slicne filtercice ako mislite da vam fotografije izgledaju ozbiljno 🙂

Nema nikakve obrade samo aplikovan HDRish preset za LR. Svidelo mi se pa da podelim. Ako se modovima ne svidja i nije po "pravilima" neka briše. Ne znam zašto bi svaka fotka trebala da bude "ozbiljna".

Nema nikakve obrade samo aplikovan HDRish preset za LR. Svidelo mi se pa da podelim. Ako se modovima ne svidja i nije po "pravilima" neka briše. Ne znam zašto bi svaka fotka trebala da bude "ozbiljna".

Ma opusteno, samo ti vezbaj🙂
nisam mislio na samo na tvoju (iako je obrada kao iz aplikacije na mobilnom, ma iz stock kamere), vise sam mislio na postove sa prethodne strane, sve ono me mnogo podseca na instagram 🙂

Lep Krf Filipe😉 Jesi isao do groblja nasih predaka? To mi je zelja da vidim ali sam daleko u pm.
Ovo stvarno onaj Kalinić? Malo se nabuco ili je to dodato naknadno?:d

DSC_0229 by Stef_Zemun, on Flickr

Bio sam u srpskoj kući gde ima 4-5 prostorija u kojima se slikovito opisuje stradanje srpskog naroda prilikom prelaska preko Albanije i kasnije dolaska na sam Krf. Na ostrvu Vido (na kojem su se u početku sahranjivali vojnici, dok nije postalo malo da ih sahrane, kasnije su ih bacali u more, plavu grobnicu), postoji mauzolej na kojem nažalost nisam bio.

Bio sam u srpskoj kući gde ima 4-5 prostorija u kojima se slikovito opisuje stradanje srpskog naroda prilikom prelaska preko Albanije i kasnije dolaska na sam Krf. Na ostrvu Vido (na kojem su se u početku sahranjivali vojnici, dok nije postalo malo da ih sahrane, kasnije su ih bacali u more, plavu grobnicu), postoji mauzolej na kojem nažalost nisam bio.

Uvek me potrese slika našeg vojnika u opancima na -40. Kakvi su to junaci bili a ne ovi danas jajara do jajare.
Anyways, volim Grčku kao Srbiju.🙂

Eh sad -40 ... Pa nisu bili u Sibiru 🙂

Zalazak nad Adom Ciganlijom

Canon SX120
1/1000s
F3.5
ISO 80

Sistem fotkanja:

1 2 3 + .raw (.dng) pa spojeno u .psd fajl.

Poslednja izmena:
Drugari, muci me jedan problem. Cestim menjanjem objektiva sigurno ce se pojaviti neka trunchica prasine, vidljiva samo pri malim otvorima blende.
Kako uspesno ukloniti prasinu sa senzora? Da li su korisne pumpice ili se treba koristiti raznorazne stapice? Neki tvrde da senzor treba cistiti samo kod ovlascenog distributera.
Mislim, ako na svakih pola godine treba nositi aparat na ciscenje kod ovlascenog distributera, yebo dslr tehniku.

Poslednja izmena:
Ok sad ispod imate link pa na Actions->View EXIF info, koga zanima :wave:
Astro->Gde je ovo slikano? Odmor za oči.
To je slikano u blizini Vrsca. Pod planinama eto ima i pokoseno polje zita. Zato je i interesantno u ravnici videti brda.🙂
Evo jedna iz istog kraja totalno ruralna sredina!

5xsdaw.jpg

@sevdah-Kažu na Zonerici sa pumpicom onom Goi... nesto da bi trebalo biti ok.
@Dulsrules-Samo ću reći da se ne sprdaš sa srpskim herojima, hvala. Sramota.

Astra, kadar nevera 😀

Da li provaljujete da ovakvim obradama nabudzite oblake i posterizujete sve ostalo pa ako neko slucajno pogleda nize na slici odusevi se nivoom detalja 😀

@Mare
Što se ove moje fotke sa zalaskom na Adi tiče... ili nešto posterizovanije tlo ili komplet crnilo - nema trećeg. SX120 ne može da izvuče dovoljno detalja, bez obzira na .raw. Mogao sam da je cepnem u 1024px po širini pa ne bi ni provalio da se pojavljuje posterizacija. 😉

@Thierry Henry, hvala.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno