Neko radi po ceo dan da bi porodica imala sta da jede i nema vremena a ni mogucnosti da ceo dan visi na forumu, ali dobro, zato takve treba opeljesiti posto su to i zasluzili. A ti sto se zezaju po ceo dan i trose vreme na druge stvari ne kupuju racunare jer nemaju interesa jer se vec dobro zezaju i sta ce im racunar.scouser je napisao(la):Sta sad,ja visim na forumu npr. ceo dan da bih nesto saznao,naucio,kupujem redovno casopise itd. a neko se po ceo dan zeza,trosi vreme na druge stvari i sad ja treba nesto da ga edukujem.E,pa za to se ili placa ili kupis racunar kod Forum racunara.Napred Forum...
A sta bi to mi kao trebali da uradimo? Da stojimo ispred forum racunara da obrazujemo ljude? Ne razumem, sta bi ti radio? Sta hoces da kazes?Diabolique je napisao(la):CCC. Ne mogu da verujem da ste i na forumu u vecini vi "Boli me paja za sve, meni je dobro".
A sta ti ocekujes kada je cela drzava takva, da ce pojedinci da se prave fini i posteni i ne zaradjuju nista [ili malo] jer su oni kao posteni? Ovde, tesko. Ne kazem da nema, ja znam par ljudi iz svoje struke koji rade posteno, nemaju puno, ali mirno spavaju. Tako bar kazu.Diabolique je napisao(la):Slazem se sa tobom Filo za tv pretplatu, stanove... ali o tome pricam na nekom drugom mestu, jer mislim da na ovom forumu nema mesta za politiku.
Vladd je napisao(la):"Nastalo je kao plod saradnje ljudi sa višegodišnjim iskustvom u računarskoj industriji i ekonomiji."
Ovo je u prevodu: Prodavali piratske igrice na Bulevaru, vise godina, dok ih inspekcija nije razjurila.:smackbum:
Sve ostalo - u skladu s tim
Poz.
dr.Tiristor je napisao(la):Pa sad, i u pravu si i nisi.
Ne mozes da uporedjujes ves masinu i mikrovalnu sa kompom.
Komp je dosta komplikovaniji, moze da sluzi za svasta a ne mora za nista.
Dok masina mora da pere i samo to i radi, u mokro grejes nesto na brzinu, pitanje je da li ces sa grilom [koji inace nicemu ne sluzi] ili bez, i da li ces digitalnu ili analognu.
nije nužno da se priozvod sastavi isključivo od osnovnih sirovina da bi neko bio proizvođač.@ALL:
Proizvodnja racunara u domacim uslovima ne znaci proizvodne trake na kojima se prave maticne ploce i biroe u kojima se dizajniraju novi chipovi. Sa pravne i knjigovostvene strane konfiguracija koja se sastavi od odrejdenih komponenti se zove proizvod. A proizvod se proizvodi.
X12345 je napisao(la):@Silverglider
Pa dobro, ne moraš da znaš puno o tome što kupuješ, ali ako ti hoćeš da kupiš nešto od pomenutog, hoćeš li otići da kupiš to kao muva bez glave u prodavnici koja se reklamira na tvojoj omiljenoj televiziji, za vreme tvoje omiljene emisije, ili ćeš (barem malo) istražiti da li se taj isti uređaj može naći na drugom mestu, po možda povoljnijoj ceni ili sa dužom garancijom... ?
hmm, a u koliko bi se ti kladio ?da napravimo kladjenje da niko nece otici da ih bar kontaktira?
šta reći za oem proizvode.Uzmite konkretno neki prenosni plejer (dakle IT oblast konkretno) - displej proizvodi jedna firma, bateriju druga, dsp procesor treća, naponsku jedinicu četvrta, pcb ploču šesta, kućište sedma, sve to sklapa i lepi etiketu osma, a poslednja, deveta firma u nizu reklamira, plasira i prodaje.
I dalje nemaš 800 frejmova u doti? E majku muigor2 je napisao(la):Sve u svemu, vunica koja da 70000 za game forum ce biti super srecna.
Ja koji sam za sitnu kintu presao na dualcore i pci-e sam i dalje nezadovoljan![]()
slazem se sa ovim ljudi vole da mistifikuju... a koliko ljudi ima koji nikad nisu ni otvorili komp kao sto ja nisam otvorio neke druge kucne uredjaje, jeste da ovo moze da se nadogradi itd, ali nije to bas za svakoga...silverglider je napisao(la):Je l' neko od vas pred kupovinu vesh-masine ili mikrotalasne krene da cita literaturu, sakuplja tone informacija i, sve u svemu, "obrazuje se" pred samu kupovinu? Malo sutra. Ja to takodje ne radim; nemam vremena, niti mi je toliko bitno - uporedicu par tehnickih parametara (koliko struje & vode masina trosi, koliko vesha moze da opere, koliko programa za razlicit vesh ima...) i to je to. Ne moram da postanem majstor za vesh-masine da bih jednu kupio.
Po istom kljucu se ponasa gomila kupaca racunara koji tretiraju racunar samo kao jos jedan elektro-potrosac u kuci; ne kupuju ga zato sto im treba uvek kao glavni alat, nego prosto zato sto "svi danas imaju jedan", bas kao sto je normalno za ocekivati da ces kod svakoga u kuci zateci VHS ili DVD. Mozda da odu ponekad na "taj internet", poigraju neku igru i to je to. Mozda da podignu svoj intelektualni rejtiong pred komsijama kad im dodju u goste. Takve ljude ne interesuje da sami nesto klokuju ili menjaju delove, ne interesuje ih da li u Doomu imaju 156 ili 187 fps, ne interesuje ih koliko im odstupa 12V linija na napajanju itd - u najcescem broju slucajeva, nisu ni svesni tih kategorija. I, gledano iz ugla njihove upotrebe, ni ne treba da su ih svesni.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari