Šta je novo?

Forum računari

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Sta je po tvom posao prodavca? da nagovara ljude na kupovinu ili da ih odgovara od kupovine?"

Po meni i jedno i drugo - da nagovara ljude da pazare baš to i to (jer od toga njemu ide plata) ali takođe da ih odgovara da ne pazare to i to (jer ako su glupi, pa kupe, doći će neki pametan brat/komšija koji će im otvoriti oči, onda će doći nazad u radnju i tako u krug) :D

outlaw je napisao(la):
doći će neki pametan brat/komšija koji će im otvoriti oči, onda će doći nazad u radnju i tako u krug :D
ili ce doci neki pametan brat/rodjak u radnju sa bejzbol palicom :d

outlaw je napisao(la):
"doći će neki pametan brat/komšija koji će im otvoriti oči,
a ko odredjuje pamet brata ili komsije?
to sto cita svet kompjutera?
ili to sto trosi tudje pare pa ga zabole i moze da preporuci masinu od 500 umesto masine od 300€?
tj. jednostavnije: po cemu je brat ili komsija pametniji od prodavca?
ili cemo po staroj srpskoj da su po difoltu u srbiji svi pametniji od svih ostalih

Poslednja izmena:
Malo ste usli u komplikovanu raspravu iz prostog razloga sto ce neka firma da radi po principu, uvali i "*****i" prodavca, a neka ce da radi tako sto ce prodavac biti iz fazona da ti realno kaze sta je i kako je, opet to "realno" je diskutabilna stvar, al da kazemo da ima znacenje koje treba da ima. Mislim da forum ide po prvom principu, jer neverujem da ce ijedna musterija dospeti do gazda, cim nema ni telefona, ni adrese (mozda gresim), tako da prodavci dobijaju platu da slusaju kukanje musterija, ili sta vec, dok nemoralne gazde uzimaju parice... E sad, ukoliko prodaju ono sto nude, i ispunjavaju letnja obecanja ili sta vec, onda mogu da kazem da su napravili pravi posao, jer nisu nikog *****ali, osim ostalih firmi koje se bave tim poslom, jer su im uzeli dobar deo trzista, sto je i normalna stvar u svakom poslu.

Poz

pazi
imaju i telefon i adresu i sajt.....google je najjaci
a rade kao i svi ostali kod nas....
s tim da nekima to godinama prolazi a neki su od skora krenuli...
i zbog toga ne vidim sto se dize frka
ne svidja ti se, odes kod nekog drugog,
kao i za sve ostalo u zivotu

Poslednja izmena:
Pa nije bas tako. Jedna je prica da oni varaju kupce, imaju sajt, nepismene prodavce, a sasvim druga, ako ih protezira javni servis ili neki medij. To vise lici na organizovani kriminal, ili malo blaze na nelojalnu konkurenciju. Sto je debelo protiv zakona, kao i razne prorocice, ali tehnoloski pojacane...
Obmanjivanje javnosti je jos uvek olimpijska disciplina u zemlji Srbiji.

po cemu je reklamiranje na najgledanijoj tv nelojalna konkurencija?
zato sto se ostali ne reklamiraju?
ko im je kriv....nek popricaju sa svojim managerima u vezi toga

ja da mogu ja bi napravio svoju tv
al nesto ne mogu :)

Poslednja izmena:
U razgovoru sa ljudima koji se uopste ne razumeju u IT svet, velika vecina je cula za Forum racunare. Najcesce iz nacina i kako se reklamiraju, iz raznih jutarnjih programa na RTS-u, Studiu B, ranije na BK i na Pinku. Niko im do sada nije rekao nijednu ruznu rec o ovoj firmi i oni su stvarno ubedjeni da bi kupovinom racunara u ovoj formi kupili vrhunski racunar za sitne pare i jos dobili besplatno letovanje ili sta vec. Problem je sto niko od njih nije zeleo dublje da zalazi i da stvarno proveri sta oni zapravo nude. U pokusaju da im objasnim sta se u stvari desava, vecina nije marila za prevaru, i dalje im je u glavi bila misao da nesto dobijaju DZABE.
Slicna stvar i sa NL Pro group. Kad sam istim ljudima pricao sta se u stvari tamo desava, slucajno otkrijem koliko je meni poznatih ljudi tamo islo na kurs. I svi pricaju istu pricu, bitno je da kurs traje 7 dana, a sto ti za 7 dana ne mozes da nista naucis to nije bitno. Bitno je da opet BESPLATNO mozes da ides kod narednih x-y meseci na dodatne casove dok stvarno ne savladas gradivo, jer Boze moj, i u NL Pro group se na ispitu pada.

Aco nije to samo kod vas, to ti je taj Zapadnjacki Marketinshki Stil ponude. Shatro ti prodaju proizvod i uz njega dobijas "extra" stvar dzabe??? Mislim na Zapadu, Kapitalista da ti da nesto dzaba, pa to ni u Ginisovoj knjizi jos nema!!!!
Sve to sto daju "povoljno" ili extra stvari za dz, to se na kraju plati 5 puta vise.

Cudi me da kod vas jos uvijek nema velikih marketa za kompjutere i sve ostale dijelove vezane za IT tehnologiju kao ovde kod nas. http://www.computerfairs.com.au/
Ono bukvalno ima veliki buvljak (market) na kome mozes naci nove (sa 2-3 godine garancijom) i polovne dijelove.
Svake nedelje je druga lokacija, tako da idu po cijelom NSW-u. Ovde u mom gradu su obicno svake druge ili trece nedelje.
U zadnjih 5-6 godina samo lijeni i glupi ljudi kupuju kompjutere u prodavnicama (brand) kao sto su Dell, IBM, Compaq i sl. (firme ne ubrajam, jer oni moraju da koriste legalan sotware koji se kupuje na veliko)
Obicno svi na marketu sklapaju jer su dijelovi jeftiniji u odnosu na radnje za 30-50% od trenutne cijene.
Primjera radi, ja sam prije nekih cirka 3 godine uzeo Logitech Cordless MX Duo
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=874287&postcount=232
za $130AUD (vasih 75eura) a tada mu je cijena bila u radnji oko $350AUD (skoro 200eura). Znam da je bila razlika ogromna, posto je drug (pametnjakovic) kupio iz radnje, shatro ipak je to "Harvey Norman shop", a u stvari potpuno ista stvar samo na marketu mnogooo jeftinija.

Vama bi ovakva vrsta buvljaka dobro dosla, mnogo bi se lakse dolazilo do kompjutera, servisiranja i raznih dijelova.
Ovi na forumu bas deru, gore nego jevreji.

Poslednja izmena:
Filo je napisao(la):
po cemu je reklamiranje na najgledanijoj tv nelojalna konkurencija?
zato sto se ostali ne reklamiraju?
ko im je kriv....nek popricaju sa svojim managerima u vezi toga

Pa posle njihovog "biznis" nastupa gde nude ultra mega giga + putovanje, sta bi ti, ili ko god, napisao i objavio u svojoj reklami?
Ne kupujte kod prevaranata, mi smo posteni, mozete i jeftinije da letujete...

Kao kada kazu: "Ostali detergenti ne mogu....skorele fleke:vomit: ...

Pa ti reklamiraj svoj sapuncic.;)

Pa da svako od nas po malo utice na svest ljudi da nije sve onako kako se prikazuje (iz svojih domena), ova zemlja bi daleko dogurala.
Tema debilnih reklama je vec bila, samo sto nema nijednog foruma koji ce se baviti svescu potrosaca i uticati na zdrav razum.

Ja se opet cudim,vasim reakcijama,kao da je to nesto novo,cak su takve pojave neretke i u "razvijenim"drzavama ,a kod nas,pa 80% trzista prodaje racunara se zasniva,na principu-daj ti samo pare tatice a mi cemo za tvog sincica skolopiti jedan predivni kompjuter...i onda sledi,daj ovamo to crno kuciste sa plavim ledovima,daj taj kibord sivo crni i mis isto da je taki-a unutra pffff,ploca sa integrisanom grafikom,256mgb memorije,ako grafika nije integrisana onda je ati9200,ili Nv5200,ploca ASrock-koju ASUS nece da prizna kao svoje usvojeno dete i da ne nabrajam dalje,i sve to za veoma povoljnih 550evra u dve rate,a kada sin otkrije(jadnicko)da nemoze da potera nijednu igru koje njegovi drugari igraju,i da mu je tatko zesce za...ban,ali nesme da mu kaze ,jer bi mu tatko reko"sta ti hoces platio sam to cudo skoro 600evra i ti mi sada govoris da nevalja,nije,nego ti neznas da "upravljas s'njime".
Tuzno ali istinito,nikada necu zaboraviti scenu iz jedne prodavnice,tata I mama dosli da kupe kompjuter,a prodavci samo sto neskacu od srece do plafona(EVO IH NAPOKON ,OVCE ZA SISANJE).iI to je realna slika stvari,a cim im pokazes da nisi taj,drasticno gube interesovanje za tebe,i pogledom traze po prodavnici novu ovcicu.

Ne treba da se cudis. To je samo jedna faza, zivota. Kada neko hoce da te prevari, a ti nisi (vise) ovca.
Sledeca faza je "kontraudar'. A posle te faze, ne gubis vreme sa prevarantima.
Mada, kao i sa tehnikom, i sa prevarantima treba da si u toku, cisto da znas gde su i sta rade.

sta reci , samo jedno propaganda
ljudi imaju kesa za reklame imaju veze , oce da oderu sirotinju u srbiji
cene su im najgore
ona konfig za 70.000 sa CD-ROM-om , pa za te pare treba da se dobije space DVD-RW

Ne mogu da verujem da ima ravnodusnih ljudi.
NPR. Filo, sta bi radio kada bi tvoja keva htela da te iznenadi dok si ti na odmoru i uzme kredit sa kamatom od mnogo % i kupi ti racunar koji kosta 70000. Cula je da da najgore pljujes svoj komp kada igras Oblivion, a imas 7800GT. I ona je sad srecna, veruje da ces biti srecan zato sto si dobio NOV RACUNAR OD 70000. Zimus je planirala da ode na more, ali je odustala da se ti ne bi nervirao.
Kakva bi bila tvoja reakcija na tako nesto.
Nemoj da se ljutis, nista licno, ali nije mi jasno kako mozes da budes tako ravnodusan.

prvo
moja keva nikad ne bi uzela kredit da mi kupi racunar
ja njima kupujem a ne oni meni ;)
imam malo vise od 15 godina i necu sebi da dozvolim da ziivm kod mame i tate i na njihv racun....sto nekima izgleda odgovara do 30+ godina
i ne igram oblivion
i ne dajem 450€ za graficku
ne znam kako je kod tebe kuci

Poslednja izmena:
illidan je napisao(la):
sada je cena 70.907,00, valjda zato sto pada euro
stvarno ovo moze samo u srbiji

Ne. Jos je gore. Dinar je apresirao...
Znaci koji su to gilipteri ja reci nemam. Ipak treba razmisliti i o onoj staroj narodnoj:"Prema Svecu i Tropar". Kakva im je ciljna grupa takva je i kampanja....

Rekoh nista licno. Rekoh na primer, mogao je da bude Pera, Mika, Zika, nije bitnom, nije bitno sto ne igras Oblivion... i ostalo. Kako neki klinac kome treba komp da bi igrao igre, da objasni kevi da mu treba jos 10000-20000 da bi se igrao.
U najboljem slucaju bi bio nezahvalna zivotinja, a ako bi bio uporan, dobio bi batine...
Da ne duzim nemogu da verujem da ste ravnodusni, prema Forum, NL Pro...
Ako se neko ne razume, nauci ga, nemoj da ga osisas.

kako uopste klinac moze da objasni da mama mora da da celu platu da bi se on igrao?
da ne idemo dalje i da ne pricamo o masinama od mamine 2 ili 3 plate, kakve god to konfiguracija bila
mama koja na to pristane je ili ****** ili ima tatu koji ce da placa *******cije.
i samo mi nije jasno kako ti mislis da utices na bilo sta time sto ces da kukas po benchu

Pa kod takvih ljudi obicno dolaze da kupuju "skorojevici" kao sto bi rekla Emilija Popadic (Bolji Zivot).
Oni sto su preko noci "zaradili" pa misle da su uhvatili Boga za muda.
Znam jedan slucaj ovde iz komsiluka, nasi ljudi. Imaju kucu od $3 milke a imaju "PENTAX najboljije kompjuter od Srba u Sidneju".

Obicno takvima ne mozes objasniti da tehnologija napreduje, pa da tako i njihov novi kucni ljubimac nije kao sto je nekad bio?!!

Zato vas netreba cuditi sto ovi deru za tako bijedne konfiguracije.
Pa kad se bilo koje domace novine otvore, ko o cemu, estrada o kompjuterima. Sin od 8 godina najveci haker u kraju. Cerka 2. osnovne a ima 5 iz informatike i sl. bajke.
Mene interesuje sta moze jedna kobila kao sto je Seka Aleksic ili Jelena Karleusa da zna u vezi PC-a? Ta ista JK ne zna sastaviti 3 proste recenice (mozda ja grijesim, mozda cura ima tremu od kamera?).
Uzas!

A to im je klijentela, malo lozane (ovo vam je trenutno najjaca koniguracija u Evropi, imacete najbolji PC i sl.)...a vi znate kako nase "umetnice" sa estrade razmisljaju. Nece ni da gleda ako nije NAJ!!!

Poslednja izmena:
Ja se totalno slazem sa Diaboliqueom, treba obrazovati sto vise ljudi da:
1) Oni ne bi pucali velike pare za neku glupost
2) Doticna firma(dabogda se osusili:)) nebi uzela i to malo crkavice od ljudi
E sad nije retko da neko dodje i trazi brand racunar zato sto su CULI da je bolje nego da se sklapa kao nije "original" e onda skuvas ljudima kafu i objasnis situaciju a ne budes u fazonu "sta me briga neka ih oderu".
Filo kakva ti je to filozofija ja znam briga me za ostale?

@Filo
Gde ti zivish covece?Na jugu su 2-3 mamine plate uglavnom dovoljne samo za tanacki monitor...

Sa druge strane, vacarosa je uvek bilo i uvek ce ih biti, samo su uglavnom kratkog daha...Na brzinu uzmi pare i brishi...
Jeste, forum ce uzeti 70k za bedaru ali Srbin nije toliko glup...Kada vidi kod komsije da je za 40k uzeo bolje...Eto negativne reklame...Pa mozes i da se reklamiras non-stop, carshijska prica i dalje postoji, cak i BGD-u...
Plus, ko zna kakva im je teh.podrshka.Eto dodatka za manje firme...

Ma Filo je u pravu, sve to legne na svoje mesto pre ili kasnije

Klavir_shtimer je napisao(la):
@Filo
Gde ti zivish covece?Na jugu su 2-3 mamine plate uglavnom dovoljne samo za tanacki monitor...

Sa druge strane, vacarosa je uvek bilo i uvek ce ih biti, samo su uglavnom kratkog daha...Na brzinu uzmi pare i brishi...
Jeste, forum ce uzeti 70k za bedaru ali Srbin nije toliko glup...Kada vidi kod komsije da je za 40k uzeo bolje...Eto negativne reklame...Pa mozes i da se reklamiras non-stop, carshijska prica i dalje postoji, cak i BGD-u...
Plus, ko zna kakva im je teh.podrshka.Eto dodatka za manje firme...

Ma Filo je u pravu, sve to legne na svoje mesto pre ili kasnije
ne znam
ja ne zivim od mamine plate
a komp iz forum racunara dodje ko jedna moja plata
tako da.....

Da li je moguce... E neumorni su majke mi. Sad kupis racunar i dobijes digitalni foto-aparat na poklon. Poceli su da se pojavljuju i u popodnevnim casovima na tv-u. Strasno!!!

Diabolique je napisao(la):
Rekoh nista licno. Rekoh na primer, mogao je da bude Pera, Mika, Zika, nije bitnom, nije bitno sto ne igras Oblivion... i ostalo. Kako neki klinac kome treba komp da bi igrao igre, da objasni kevi da mu treba jos 10000-20000 da bi se igrao.
U najboljem slucaju bi bio nezahvalna zivotinja, a ako bi bio uporan, dobio bi batine...
Da ne duzim nemogu da verujem da ste ravnodusni, prema Forum, NL Pro...
Ako se neko ne razume, nauci ga, nemoj da ga osisas.

Pa pazi izmedju coveka koji je ravnodusan i koji to nije a nista ne moze da uradi za mene nema razlike.
Ono sto za mene ima smisla je da se trudim da dodjem u poziciju da mogu da menja stvari i da uticem na njih a ako se to desi - sravnicu ih sa zemljom i dezintegrisati sve te giliptere i hohstaplere. To sto cu ja ili neko da ludim nema mnogo uticaja da se stvar promeni...

Bas sam juce bio u Pakom magacinu, po robu. Upada lik i: Forum racunari !
Pocepao sam se od smeha i to sve njemu u lice. Pitam budalu: idemo na more?
Kad, on poceo da se pravda kako STVARNO ides na more ako kod njih kupis komp, tu sam i zavrsio razgovor s doticnim uz jos veci smeh :D :d :p :-devil-: :smash: :crash:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno