Šta je novo?

Forum računari

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
opusten je napisao(la):
Kupci racunara u Srbiji:
odlicno racunarski obrazovani 10%
delimicno racunarski obrazovani 20%

Zaglavila ti se nula na numerickoj tastaturi :bottle:

u pravu je zveki

PeraNS je napisao(la):
Ne vidim da se ovde bilo ko oseca "prozvanim" kako kazes. Ovde se koliko sam shvatio diskutuje/kritikuje pljacka kompjuterski nepismenog naroda od strane nekih "firmi" koje prodaju racunare. Sve ovo me asocira na "kosmo-disk", "Bozen" tablete za mrsavljenje (da valjaju valjda bi i sama gdj-a Bozen bila mrsava), Kleopatru, Dafinu i sve one prevare kojima smo bili izlozeni 90-ih. Sve u svemu, ako nekome "kosmo-disk" ublasi bolove u kicmi, taj ce vrlo verovatno kupiti i biti zadovoljan sa low-end office racunarom za 70.000 dinara!
Sad se setih reklame gde onaj lik u planini reklamira doticni "bol-u-kicmi eliminator" i kaze kako su mu zene porok !!! :D k. Ko razume shvatice.
cim se o tome polemise na nekoliko strana neko se oseca prozvanim

Filo je napisao(la):
ne vidim samo sto se osecate prozvanim kad na tvu vidite rekalamu forum racunara.
zato sto spadate u onih nekad navedenih 10% super kompjuterski pismenih?
zato sto vas neko tera da kupujete bas u forum racunarima?
zato sto vam prekidaju omiljeni grand show sa reklamama koje ne shvatate?
pa gorih primera nepismenosti i gluposti svaki dan sretnete na benchu(npr "birani" barton i ploca za 100 i kusur € ili pitanja ljudi kojima je tesko da procitaju manual ili help).
mislim da bi bilo bas zanimljivo vas videti kao vlasnike firmica za prodaju racunara...
Meni se čini da si se jedino ti prozvao ovde. Ne srećemo se sa gluposti i nepismenosti, kako kažeš, nego bezobrazlukom i lopovlukom firme Forum računari koja jeste prozvana ovde i čik nek se javi neko odande sa bar jednim argumentom. Čovek bi pomislio da su prevare tog tipa iza nas i ova tema je samo mali doprinos i pokušaj da se tome stane na put.

mislis da ces nesto uraditi ovom temom?
svaka cast na optimizmu
a na tvoju zalost ne osecam se prozvanim-ni ja ni bilo ko od mojih ne zivimo od (pre)prodaje kompjutera.
a njih apsolutno zabole....dok se ovd epametuje oni uzimaju pare i idu na sejsele

Poslednja izmena:
Filo je napisao(la):
cim se o tome polemise na nekoliko strana neko se oseca prozvanim
Verovatno su se osetili prozvanim pošteni prodavci računara, koje će ljudi da trpaju u isti koš sa ovim lopovima.

Filo je napisao(la):
mislis da ces nesto uraditi ovom temom?
svaka cast na optimizmu
Ako i jednog čoveka odvrati od kupovime kod njih, ova tema je odradila posao.

ja poznajem licno & personalno prvog i jednog od sadasnjih vlasnika, Vladu i njegovu celavu desnu ruku s tv-a, Nesu.
naravno da se ne slazem s njihovom filozofijom exploatacije, ali, bratjo, zato su puni para !
ZALOSNO !!! UZAS !!! TUGA !!! :wall: :wall: :wall:
samo da znate kakvi su to tehnicari i serviseri !!! :crash: :butt:
za takve je samo inspekcija :smackbum: pa aps :happy:

dosao sam par puta u situaciju da servisiram komp kupljen kod njih, kao i iz jugodate;
mozete samo da zamislite kakav je to provod bio !

Poslednja izmena:
Ko hoce da raskrinka Forum racunare moze to da ucini na Studiu B, svako jutro od 8:00 do 8:30, postoji rubrika "3 pitanja 3 odgovora" gde ljudi postavljaju raznorazna pitanja, od komunalnih do pravnih. Nisu retka pitanja ni zastite potrosaca, u tom smeru treba da bude i vase pitanje, znaci kome se obratiti za namerno dovodjenje neobrazovanog potrosaca u zabludu da kupuje vrhunski kompjuter i da mu se jos nesto poklanja kad on to sve DEBELO placa. To je ista emisija gde je i gostovao gospodin iz Forum Racunara tako da ce se Studio B potruditi da istera pitanje do kraja. Ja sam pokusao jutros da ih dobijem, nisam uspeo. Telefon Studia B je 011-3612-111

Poslednja izmena:
Ja sam danas bio "SMS reporter" i pokušao. SMS nije objavljen, tako da im oni sigurno daju debele pare. Mislim, to je definitivno plaćeni termin, ali nemaju nameru da ih se odreknu.

Svaka cast sto je pokrenuta ova prica. Juce me ortak pita, sta mislis o ovim Forum racunarima, dobijes letovanje, tft,... Ja iskreno slabo gledam TV, ponajmanje emisije po kojima se emituje ova reklama i nisam znao da mu kazem. Sad mi je jasno o cemu je rec. Da me cudi, ne cudi me, ali mi je drago sto znam sad sta da kazem nekom ko me pita nesto slicno. Ovo govorim a propo price, ko se oseca prozvanim ovde, i da li je ova tema dobra. Normalno da je dobra. I treba da se prica o tome. I svaka cast vama koji budete zvali Studio B. Obrazujmo narod :) cuveni inteligentni srbi.

Marketing je čudo.
Tačno koliko uložiš - toliko će ti se i vratiti.
Kad u obaveštenim IT krugovima imaju ovakav odjek - možete samo zamisliti kako se ime Forum ušunjalo svim ostalima u podsvest.

Možemo mi njih da pljujemo - ali zapitajte se da svako od vas ima svoju firmu koja prodaje računare - da li bi igrali pošteno i zaradjivali malo - ili biste pravili ovakav hype i prodavali računare na kilo?

Ja ne bih da izigravam neko lažno poštenje - da sam na njihovom mestu - radio bih isto ;)

MOgu biti ljudi neobavešteni - ali na kraju ispada: dobio si racunar, otisao si na letovanje, mislis da si prosao ekstra - a ustvari si platio sve kao da si i odvojeno sve završavao.
Kupac zadovoljan - Forum zaradio keš - i na kraju svi dobri.
Bar će ljudi otići na more, ako ništa drugo - dobro je za zdravlje :p

TheGhost je napisao(la):
cuveni inteligentni srbi.
da da
mi inteligentni
prosecna plata 250€
drzava u qrcu
a glupi vlasnik forum racunara zivi ko beg :wall:

Podrzavam Srgu.
To sto mi zivimo ovako kako zivimo a vlasnik foruma kao beg, je samo pokazatelj kako smo se snasli. Forum ocigledno prodaje puno magle i jakih reci, ali koliko sam video ne laze o tome sta se nalazi u konfiguracijama. Ako ti se ne svidja ili ti ne odgovara cena, idi brate kod drugoga.

Srga je napisao(la):
Ja ne bih da izigravam neko lažno poštenje - da sam na njihovom mestu - radio bih isto ;)
Skidam kapu. I ja bih isto.

da mogu samo malo ovdasnjih sistema novcanih kazni za obmanjivanje potrosaca da vam posaljem , pa da vas sunce ogreje!
zatvorili bi ih sve zajedno u paketu dok trepnes:smash:

Oziris je napisao(la):
Podrzavam Srgu.
To sto mi zivimo ovako kako zivimo a vlasnik foruma kao beg, je samo pokazatelj kako smo se snasli. Forum ocigledno prodaje puno magle i jakih reci, ali koliko sam video ne laze o tome sta se nalazi u konfiguracijama. Ako ti se ne svidja ili ti ne odgovara cena, idi brate kod drugoga.
mi se nismo snasli al smo pametni
a on se snasao al je glup :eyebrows: :d :p
ocu i ja ko on da budem glup al snadjen

Mozda bolje da promene ime firme u "Hoax racunari"... Lepse zvuci! :D

Oziris je napisao(la):
Podrzavam Srgu.
Hmmm,da li lazu ili ne?.Pre neki dan mi je dosla njihova musterija koja ih je pre toga minimum pet puta zvala da pita da li u racunaru ima cdrw za koji inace tvrdi da treba da ga bude posto je i on usao u sastav konfiguracije koju je kupio_Odgovor je bio da ima.Naravno,bio je samo cd-rom,pa je covek kupio dvdrw i zavrsio pricu.Sad pitanje je da li je on stvarno mislio da je kupio cdrw ili je zaista u ponudi bio samo cd rom(covek i dalje tvrdi da je kupio rezac), to ne znam,ali posle svih ovih prica,nisam bas siguran ko tu laze a ko ne.

ako je nesto kupio dobio je i racun i garanciju za to(a moguce i par dana pre toga neku ponudu na papiricu)
pa moze lako da se utvrdi ko je sta platio a ko je sta dobio

E bas cu ga zamoliti da sledeci put kada bude dolazio donese garanciju ili eventualno ponudu da vidim sta pise na njoj...Ili jos bolje nazvacu ga odmah ujutro da mi procita sta pise na garanciji pa javljam.

Srga je napisao(la):
Možemo mi njih da pljujemo - ali zapitajte se da svako od vas ima svoju firmu koja prodaje računare - da li bi igrali pošteno i zaradjivali malo

Imao, radio posteno, propao...i sada su tu postavlja pitanje ko je pametan a ko glup :S: .

scouser je napisao(la):
Hmmm,da li lazu ili ne?.Pre neki dan mi je dosla njihova musterija koja ih je pre toga minimum pet puta zvala da pita da li u racunaru ima cdrw za koji inace tvrdi da treba da ga bude posto je i on usao u sastav konfiguracije koju je kupio_Odgovor je bio da ima.Naravno,bio je samo cd-rom,pa je covek kupio dvdrw i zavrsio pricu.Sad pitanje je da li je on stvarno mislio da je kupio cdrw ili je zaista u ponudi bio samo cd rom(covek i dalje tvrdi da je kupio rezac), to ne znam,ali posle svih ovih prica,nisam bas siguran ko tu laze a ko ne.

Ne znam dal je iko primetio, ali pri instalaciji WinXP-a na jednom od opisnih strana pise nesto kao:

"Windows XP now has integrated recording support so now you can record your data to CD-R or CD-RW unit."

Eto, mozda nisu namerno :p

ja bih da budem glup a da imam para.Ovako niti sam pametan nesto ekstra, a nemam para, e ****** ubitacna kombinacija

ali zato uvek mozes da moralises drugima kako si ti posten a to sto nemas za burek(kao)nije bitno

to su najveci ljigavci na svetu, bio sam na razgovoru za posao kod njih, i saznao sledece, gazda im pojma nema o racunarima i to otvoreno priznaje, a kad sam bio na intervju-u u toku price mi je objasnjeno da cu vrsiti kontakt telefonom sa musterijama i objasnjavati im mogucnosti, upucivati ih u komponente i manje vise loziti ih da kupe komp, a kad sam ja rekao da ok je to slazem se ipak treba objasniti ljudima da nije Pentium 4 celeron procesor i sempron receno mi je nesto u ovom smislu "Pa ne bas tako ljudi treba da veruju da je to Pentium 4" a da koliko sam cuo kompovi stizu sklopljeni odnekle mislim da je u pitanju neko inostranstvo.. tako da neznam sta da kazem u ovoj zemlji mozes da se obogatis na racun kradje ili ljudske gluposti.

Ah da i glavno je bilo to sto za posao prodavca nisi morao da znas nista o kompjuterima. :) Oo

svrati u bilo koju prodavnicu kompjutera.....popricaj s prodavcima.....ili prodavacicama ;)
ili sa gazdama ako stignes do njih
btw. sta je po tvom posao prodavca? da nagovara ljude na kupovinu ili da ih odgovara od kupovine?
a pretpostavljam da te nisu zaposlili pa su i zato ljigavci? :)

Poslednja izmena:
hm vidim da radis tamo ili ti neko radi tamo ili ti je neko prijatelj odatle, ne nisu me zaposlili, ali nisu zato ljigavci, nego zato sto varaju narod. a ti pricaj sta hoces, svi ljudi kojima sam sredio da kupe komp ili rekao sta da kupe su prezadovoljni, i zato necu da se upustam u raspravu o tome ko je ljigavac a ko nije a da .... hm tamo nebi ni radio posle razgovora.

da radim illi da mi neko radi tamo boleo bi me.... za bench i raspravu o forum racunarima jer bi sad bio na sejselima.
a narod vara ko stigne....tako da se ne razlikuju ni po cemu od 98% ostalih firmi(i to ne samo u vezi kompjutera)
da..i nisi mi odgovorio na pitanje:sta je po tvom posao prodavca? da nagovara ljude na kupovinu ili da ih odgovara od kupovine?
a pretpostavljam i da nisi otisao da popricas s prodavcima i gazdama u nekoj drugoj fimi?

Poslednja izmena:
ah sorry , pa da, da prodaje racunare, ali veruj mi svakom kome sam objasnio koj kompjuter treba da kupi i zasto razumeo me je i kupio komp, i da pricao sam sa prodavcima u ostalim firmama i nekim gazdama, i da slazem se nisu oni jedini neobrazovani, ali su ubedljivo najagresivniji, pre toga sam pljuvao Jugodatu ;) i dalje je pljujem ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno