U medjuvremenu, nasao sam jos jednu opciju - auCDtect, plug-in za Foobar.U njega moze direktno da se ubaci flac i on izvrsi analizu.
Sve sto sam analizirao je bilo OK. Cak sam probao da ga prevarim: analizirao sam flac fajl i on je dosao do zakljucka da je fajl 100% CDDA. Onda sam isti fajl prebacio u mp3 pa vratio u FLAC. Analiza novog fajla je potvrdila transcode (95% mpeg)...
Да ли си мислио на ово:
http://rapidshare.com/files/100462213/fooCDtect.exe.html
или на нешто друго?
Јер ово у ствари ради као конвертор (ехе фајл), није dll у "components" фолдеру foobar-a, где се иначе смештају plug-ins.
Ово ради, мада ми се десило да ми 100% CDA фајл (на audio CD нарезан мој оригинални снимак) прогласи за "99% mpeg".
Да ли си мислио на ово:
http://rapidshare.com/files/100462213/fooCDtect.exe.html
или на нешто друго?
Јер ово у ствари ради као конвертор (ехе фајл), није dll у "components" фолдеру foobar-a, где се иначе смештају plug-ins.
Ово ради, мада ми се десило да ми 100% CDA фајл (на audio CD нарезан мој оригинални снимак) прогласи за "99% mpeg".
Naglasio sam kljucni deo tvog teksta....
tvoj snimak? sa kakvog izvora, od cega napravljeno???
Meni je gorepomenuti audiochecker jedan flac fajl proglasio 73% mpeg, a fajlovi su dobijeni od originalnog CDa.:smash: Znaci od 10 fajlova, 9 je 100% CDA a jedan je 73% mpeg.![]()
Meni ovo deluje da je ipak jednostavniji edit, u notepad-u nema ovakvih pitanja
Ono sto je najbitnije da CUE fajl moze da sadrzi samo nazive fajlova koji STVARNO postoje...
ako imas 1 veli FLAC, onda naziv.fla treba da stoji i u cue fajlu, a ne naziv.wav
isti problem kao i sleeper. dakle, jedan veliki FLAC fajl a u .cue pise .wav WAVE. i ok, procitam ja sta ste aca i ti pisali i krenem da editujem .cue i kada sam editovao u .fla FLAC dobijem da su podrzani samo WAVE i MP3 formati u 7. liniji (slika u prilogu). ostaje da prebacim FLAC u WAVE ali kada sam to pokusao (decompress opcija u EAC-u) pise da moze da dekompresuje samo WAV, APE i jos par formata ali ne i FLAC. ne mogu da verujem da mi sada treba jos 1 program da bih zavrsio posao :S: a tek ne mogu da verujem da je neko ripovao u FLAC i ostavio WAVE u .cue sheet-u...![]()
zelim da napravim 1:1 kopiju. nista, ostaje mi da nadjem neki program sto moze da dekompresuje flac u wave posto EAC za to ocigledno nije sposoban. onda mogu da narezem 1:1 kopiju sa EAC-om, ako mi dozvoli, lol. moze li taj burrrn da reze diskove 1:1 pomocu .cue fajlova ako imam flac kao sto sada imam?
imam cue splitter i sa njim secem na pesme ali mi to ne treba sada. ono sto meni treba je 1 ****ni program koji ce mi zavrsiti ceo posao. prokleti EAC radi sa svim formatima ali ne i sa flacom :zgran: WTF?!
koj' sam onda q skidao kljakavi EAC?![]()
ma ok, ali ako su stavlili dekompresiju za .ape i .wav onda su trebali staviti i za .flac.
nema veze...
hvala za pomoc, probacu i sa time. a kada smo vec kod Nera, koji Nero to radi? ja imam praistorijsku sesticu a sada je valjda aktuelna devetka?draganmi je napisao(la):Постоји веома једноставна могућност - инсталирај autoflac 1.2 за EAC:
http://www.c1pher.com/autoflac12.exe
који омогућава аутоматско риповање и енкодовање у flac са EAC-ом (уз опционо коришћење CUE sheet-ова).
Такође аутоматизује резање CDA дискова sa flac фајлова (појединачних или једног јединственог коришћењем CUE sheet-a) из EAC-а.
Треба строго поштовати упутство из readme.txt фајла који се инсталира уз autoflac који даје детаље о обавезним подешавањима ЕАС-а.
Ако немаш већ инсталиран и конфигурисан flac.exe у ЕАС-у, приликом инсталације чекирај "FLAC binaries" у дијалогу "select components".
Иначе, све то може лако да се уради и у NERO-у (резање CDA са flaca директно преко CUE фајла) ако имаш инсталиране NERO-ве MauSau audio plugins (NERO их нуди при инсталацији).
ovo je vec zona sumraka :d instalirao sam burrrn i izgleda da ni on ne podrzava rezanje flac-ova iz .cue :d:d:d
slika je u prilogu...
hvala za pomoc, probacu i sa time. a kada smo vec kod Nera, koji Nero to radi? ja imam praistorijsku sesticu a sada je valjda aktuelna devetka?
ovaj put moja greska prijatelju. zaboravio sam da editujem .cue da unutra bude flac (to sam uradio sam kada sam pokusavao EAC-om, ali posto nije uspelo vratio sam kako je bilo). hvala svima na svemu
edit: cisto radi kurioziteta, probao sam sada i ovo sto je predlozio draganmi i opet nista. fajlovi su u flac formatu, flac pise u .cue, instaliran je autoflac1.2 za EAC i opet kada pokusam da ucitam .cue iz EAC-a napise da taj format (flac) nije podrzan. mislim da nisam nista uradio pogresno, sve sam cekirao kako si mi rekao prilikom instalacije. nema veze, burrrn ce mi odlicno zavrsavati posao prilikom pravljenja 1:1 kopija...
pozdrav
ovaj put moja greska prijatelju. zaboravio sam da editujem .cue da unutra bude flac (to sam uradio sam kada sam pokusavao EAC-om, ali posto nije uspelo vratio sam kako je bilo). hvala svima na svemu
edit: cisto radi kurioziteta, probao sam sada i ovo sto je predlozio draganmi i opet nista. fajlovi su u flac formatu, flac pise u .cue, instaliran je autoflac1.2 za EAC i opet kada pokusam da ucitam .cue iz EAC-a napise da taj format (flac) nije podrzan. mislim da nisam nista uradio pogresno, sve sam cekirao kako si mi rekao prilikom instalacije. nema veze, burrrn ce mi odlicno zavrsavati posao prilikom pravljenja 1:1 kopija...
pozdrav
Da li "rucnu" proveru verodostojnosti .flac materijala mogu pored Adobe-a da proverim u sound forge-u, mislim te peak-ove preko 20kHz-a? On mi deluje najjednostavnije a i u njemu se sasvim dobro snalazim. Takodje me interesuje da li bih mogao u istom programu da proverim kvalitet masteringa(loudness) - cliping ako postoji. Ipak se sve na kraju svodi na kvalitet.
Не ради се о пиковима, већ о фреквентном садржају. Код lossy формата се сав садржај преко одређене фреквенције филтрира, односно одстрањује (brickwall low pass filter).
Може да се покуша и са FFT графиконима просечног фреквентног садржаја, али је једино поуздан, јасан и лак за употребу спектрални приказ. Тај приказ даје сваки едитор који има спектрално едитовање.
За уклањање клипинга има веома мало квалитетног софтвера, јер се ту ради о реконструкцији сигнала путем нагађања. Acon Digital Media Studio Clean VST DX declipper plugin је по мени убедљиво најбољи. Није лош ни Geniesys Declipper DX 2.5, али само за дигитални клипинг (уопште не региструје аналогни клипинг).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari