Šta je novo?

Fizicko ostecenje 7800X3D

arcibalde

- Test subject -
Učlanjen(a)
30.08.2010
Poena
455
Otisao danas i kupio 2 komada 7800X3D u Tray varijanti. Bili su upakovani u one blister kesice. Kada sam dosao kuci premestio ih u plasticne "drzace", u kojima su bili 5600 cisto da ne stoje u tim kesicama i tom prilikom ih pazljivije zagledao. Jedan CPU izgleda kao da je potpuno nekoriscen dok drugi izgleda kao da je koriscen. Na heatspred se vide tragovi brisanja paste ali i dve odnosno tri ogrebotine:

1731425297555.jpeg
Jedna ispod oznake 7800, druga desno od nje na ovom jezicku i treca kod jezicka gore desno.

Sa donje strane postoji neka ostecenja koja mi se bas ne svidjaju:
1731425520580.jpeg
Znam, slika je uzasna ali gore desno od mini sunca, otprilike na jedan sat (pet kontakata dijagonalno) se vide ostecenja na i izmedju kontakata. Sve mi deluje da je ovo nastalo od koriscenja.

Da, da imam fiskalni, procesor je kupljen regularno u radnji. Ne mogu da ga isprobam nemam na cemu al sve jedno mi ide na zivce da nije nekorisceno, odnosno nek je i korisceno ali neka se kaze.

Da, da imam fiskalni, procesor je kupljen regularno u radnji. Ne mogu da ga isprobam nemam na cemu al sve jedno mi ide na zivce da nije nekorisceno, odnosno nek je i korisceno ali neka se kaze.

U kojoj radnji i po kojoj ceni? ako nije tajna.

šta se to dešava sa tim modelom?

to na kontaktima zagrebano? nije pasta?

ono na ihs je nebitno

šta se to dešava sa tim modelom?

Možda nije do modela ako se potvrdi da je iz iste prodavnice.

meni deluje da je ok sve to, ali mozda sigurnije da reklamiras odmah, sad posto nisi uzeo online... sigurno ce morati servis, ali bolje da u Atomu to sve lepo istestiraju

Apsolutno se slazem.
Ako si platio novo zahtevaj novo i nista drugo.

Brate.. Tray procesori su većinom probavani, binovani (iako kod AMD-a nema puno varijacija), korišteni. Jedino sa box upakovanim procesorom možeš računati da je nov.

Brate.. Tray procesori su većinom probavani, binovani (iako kod AMD-a nema puno varijacija), korišteni. Jedino sa box upakovanim procesorom možeš računati da je nov.
Ne bih se složio ni sa prvom ni sa drugom konstatacijom.

Poručivao sam Tray xy puta i nijednom nisam dobio korišćen, pratim i aliexpres .. poručivao i odatle - nikad dobio korišćen, ni ja, ni niko u recenzijama, komentarima.
Druga konstatacija da kod AMD nema puno varijacija apsolutno ne stoji, 7500F sam imao koji ne može preko 5.0ghz all core stabilno.. dok ljudi postižu 5.5ghz all core na vazduhu.. drastična varijacije.. Imao sam 3600X koji je imao slabiji allcore za 200mhz od 3600 pri kloku.. iako je binovan model.

Nisam ovo ocekivao od Atom-a... Vrati to, pa odi, trazi drugi, otvori i proveri sve lepo.

Neka je i tako ali bilo bi u redu da se kupcu to naglasi pre kupovine. Ako ne pise da je OUTLET kada odem u prodavnicu ocekujem nov, nekoriscen proizvod.

Dovoljno je sto na KP-u prodaju procesore sa Alija, po duplo vecim cenama i koliko toliko znas da odakle je i da je koriscen sigurno, ali u prodavnicu kad odem, ocekujem da proizvod bude nov, netaknut. Nesto sto je vraceno, ili korisceno, outlet naznaka i niza cena od normalne. Tako je za sve.

Mnogo spekulacija, teorija zavere...

Da krenemo redom, ovo na prvoj slici nije nikakav trag od paste to je ili senka od telefona prilikom slikanja ili jednostavno trag od prsta. Bukvalno cim se dodirne CPU ostane neki trag na njemu. Tray procesori dok stigu do krajnjeg kupca prodju bar kroz 3-4 magacina gde neko svakako mora fizicki da ih prepakuje, skine serijske brojeve... Imajte na umu da je slika prilicno uvecana, kada se posmatra na monitoru bar 4-5x, U stvarnosti su tragovi sa gorenje strane jako tesko uocljivi.

E sada nema nikakve logike da je ovo nastalo od koriscenja, sva sitna ostecenja na tray procesorima uglavnom nastaju u transportu, zbog neadekvatnog pakovanja. Cesto stigne 4-5 kom u istoj vecoj kutiji bez ikakve zastite, ovo je bilo prilicno problematicno kod modela koji imaju iglice. Svi koji imaju bilo kakva znacajnija ostecenja se odmah vracaju dobavljacu. Regularnom ugradnjom i koriscenjem ne mogu nastati ovakva ostecenja.

Jedan procesor je po serijskom broju u Atom usao 05.11. a drugi 07.11. prakticno nije bilo ni fizicki moguce da su prodati probani pa onda vraceni u roku od 14 dana. U ovom periodu je bilo i 3 neradna dana. I ni jedan nije napustao Atom od kad je stigao na stanje. Stvarno niko od nas se nabavi biranjem i testiranjem procesore da bi za nekog izabrao najbolji primerak. A i od ta dva i sam kazes da je drugi nov. Mislim oba su nova samo je jedan imao sitne tragove nastale u transportu.

Tray procesor ne moze da bude netaknut mislim da je to svima jasno? Ni jedan od ova dva procesora nije testiran, vracan, koriscen u bilo kom obliku. Za sada ni jedan jedini iz serije 7800X3D nije dosao na reklamaciju.

Svakako danas je procesor zamenjen za drugi bez ikakvih komplikacija.

Ocigledno zivimo u takvom drustvu da cim se ponudi neka akcija i OK cena krenu razne teorije zavere, bas je dosta stiglo sumnjicavih pitanja vezano za ove CPU.

Jos jedna stvar ljudi su ovde toliko naplaseni reklamacijama, da i pre nego sto kontaktiraju samog prodavca, prvo otvore temu na Benchu, kako bi valjda izvrsili pritisak. Sto se tice nas i sa i bez ove teme izhod bi bio isti, zamenjen CPU ili povracaj novca.

Naravno uvek moze da se kupi Box verzija. Za maloprodaju je mnogo jednostavnije da prodaje Box verzije, ali razlika u ceni zna da bude bas znacajna.

Nije mi bila namera da vrsim bilo kakav pritisak na bilo koga. Mejl Atomu sam poslao juce a danas, jutros tacnije, malo pre pocetka radnog vremena radnje sam pozvan gde mi je uz izvinjenje ponudjen ili povrat novca ili drugi procesor. Kasnije tokom dana izvrsena je zamena za novi CPU. Kao i sa reklamacijom napajanja koje sam ranije imao u Atomu, koje je takodje zavrseno ekspresno, o cemu sam i pisao ovde na forumu, koje bi negde drugde bilo verovatno vraceno nazad kao ispravno jer je Zoki morao da se pomuci da ga natera da ispolji defekat (u vezi ventilatora) i onda napomene zvanicnom servisu kako da replicira problem. Upravo zbog toga (dobro i cena procesora je stvarno dobra) i izabiram Atom, zbog fer i korektnog odnosa prema kupcima upravo kada dodje do, pa bilo cega. Napisao bih epilog ranije, posto je ispravno da se i napise kako je taj neko resio nastalu situaciju ali tek sam sada dosao do racunara.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno