P
pblack
Guest
Kako da na najjednostavniji način poveže se fiskalna kasa sa PC i informacionim sistemom firme.
ZverBre je napisao(la):gde su odgovori na postavljeno pitanje???
bijale je napisao(la):Kako da na najjednostavniji način poveže se fiskalna kasa sa PC i informacionim sistemom firme.
Paja je napisao(la):Cini mi se da je jedina ozbiljna varijanta da se koriste fiskalni stampaci - imaju najbolje mogucnosti kontrole i najmanja ogranicenja (odnosno, skoro da ih i nemaju).
Skoro sve ozbiljnije firme koriste Galebov model...
ZverBre je napisao(la):@Panos
Sve sam to odavno procitao problem je u debilnom uputstvu koje ide uz kasu.
@svi ostali
Pomagajte ! da podsetim rec je o OM 2000 modelu.
Paja je napisao(la):Pozdravi firmu koja ti je prodala kasu![]()
Postoje dva programa za OM-2000 (za koje ja znam):
1. Elka manager (za rad sa kasom - unos/izmena artikala, zaglavlja i sl.), i
2. Ecrtest koji omogucava kasi da radi kao fiskalni stampac;
srkiller je napisao(la):Zveri, ja imam OM-700 i iz Elka (kasa prethodno postavljena u programerski mod),
pritisnem desnim klikom preko prvog artikla i izadje opcija za programiranje.
Kliknem, sacekam da ucita sve u kasu i to je to.
EDIT: Jesi li prethodno uradio ona 4 izvestaja, tj. anuliranje artikala, dnevni, po operaterima i po poreskim stopama?
ZverBre je napisao(la):Ok Elka manager shljaka to sam vec napisao ali problem je u tome sto nemogu da izmenjene parametre programiram u kasu. Konkretno, da bi mogao da citam podatke iz kase moram kasu staviti u programing mod stiskanjem tastera F5F.
Kako da ubacim izmene? koje su komande za potvrdu promenjenih parametara?
E sad ga pretera. "Drajver" dolazi uz stampac i svako moze da napise POS aplikaciju za njega. Pa svi su kupili galeba bas zbog jednostavnog protokola. BTW, nijedna ozbiljnija aplikacija ne radi sa metalinkom.Srga je napisao(la):Pa bas zbog toga sto su bili prvi - pokrili su veci deo trzista.
A Metadata koja je napravila MetaLink drajver sa fisk.printer se isto tako namlatila para jer skoro niko nije napravio softver koji je imao drajver za fiskalni printer. Skoro svi su svoja softverska resenja prilagodjavali Metadatinom programu koji je punio stampac.
Fina stvar taj monopol![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari