Šta je novo?

Fiio - generalna diskusija

@supermarkomare9 Hvala puno, hoce sigurno ce me sluziti dugo. Lepa iskustva sam imao sa Fiiom Q1 mark 1 to mi je bio prvi pravi Dac i za desktop i portable jos od 2016 dp 2020 pa sam 2021 uzeo Zen Dac V2 a kratko vreme sam imao Fiio Q3 isto jako fin uredjaj. Posle ga poklonio najboljem drugu (uz Kz Zex) eno i dan danas ga sluzi super.

Poslednja izmena:
Skoro savršen proizvod. Ne mogu da verujem da nisu išli do kraja, da zaokruže proizvodnju. Ajde da se barem ne reklamira kao strimer, nekako bi razumeo. Baš me zanima koji je procenat ljudi koji koriste airplay i roon, spram svega ostalog. Po meni, džabe hype, a ako se nastave problemi sa softverom neće se proslaviti sa ovim.

Stigao k11 r2r sa Alija, nije srećom bilo carine. Nisam očekivao da više nema vraćanja na integrisani dac ko jednom pređe na nešto više, a samo sam se par dana igrao sa dac uređajima. Posle 20ak dana opet svira muzika i kući 🥳🤣

Koji mod ti se više dopada - NOS ili OS?
Zavisi od muzike, za rock/metali mi je više legao NOS, dok za jazz/blues i ostalo OS. Generalno su mi dosta slični sam tim što su na OS modu modu malo više naglašeni visoki tonovi, na NOS modu ih ima i ne nedostaju, ali su mekši za nijansu, ali generalno je baš mala razlika.

@supermarkomare9 Svaka cast.!
Nek te sluzi sto duze. :) I tacno je ovo ko jednom predje na iole bolje izvore zvuka, nema natrag posle na integruse. Bar ljudi koji primecuju razliku.

Ekstra je sto si prosao bez carine, kinezi su cudo uvek ili napisu dosta manju vrednost paketa na kutiji ili stave ako je veci uredjaj u manju kutiju il cak napisu da je drugi tip robe. Npr Shanling Up4 2022 Bt Dac kad sam uzimao sa Alija napisali su da je Mp3 player... I 15 dolara. A ja fazon platio na snizenju tad 90 dolara.

Kad stignes ekstra bi bilo ako bi podelio neke jos utiske o samoj zvucnoj prezentaciji u odnosu na recimo Fossi koji si spominjao pre koju poruku.

@sale941 Imao sam Fosi ZD3 na testiranju 4 dana pa nakon njega K11 R2R isto toliko, tako da već mogu napisati utisak, generalno dosta slično zvuče, sa tim što je ZD3 definitivno za nijansu tačniji i "analitičniji", dok mi R2R bolje zvuči u srednjem opsegu i sa OS modom ima za nijansu neutralnije visoke tonove što mi je leglo. Prednost Fiia je što je solidno manji od Fosija, lepše završne obrade i to mi je plus, ima auto standby i pojačalo za sluške (što je meni nebitno) dok Fosi ima hdmi in, balansirane izlaze za pojačalo, BT, i mogućnost menjanja opampova što daje dalju mogućnost poboljšanja. U osnovi su jako slični, detalji su u pitanju, samo je pitanje kome šta treba od opcija i cena - 50e je jeftiniji R2R, jer trenutno nema Fosi sa besplatnom dostavom...

Nazad
Vrh Dno