Nisam mogao da odolim radoznalost je prevladala, nabavih juce K11 OG verziju zvanican predstavnik 4 audio na blagom snizenju
. Prvi utisci, jako lepo uradjen dizajn i lagan je u odnosu na Zen Dac V2.
Firmware sam morao da updatujem da bi mi High Gain radio kako treba , pre toga nije bacao output al na Medium i Low da.
Kontrola svega preko Volume Knob-a je u pocetku nocna mora i trebalo mi je 30min da uradim svaku akciju, al vec sad sam se navikao, fora je u tome da kad hoces da izvuces Pod meny-s, drzis dugo dugme, a kad hoces da saltas da ides kao levo desno da pojacavas, a pritisak na sredinu za potvrdu.
Ovaj Cirrus Logic 43198 bar u ovoj izvedbi, zvucno podseca signature na mesavinu Shanlinga Up4 malog dac-a kod imam koji ima ESS 9019C, i Zen Dac V2 koji koristi Burr Brown.
Sa jedne strane ima transparentnost brzinu u izvedbi i izvlacenju detalja ko Shanling, a s druge strane ima i donekle Analog Vibe kao Zen Dac i dovoljnu dozu topline da ne bude totalni sok kad se prebacujem sa Zen Dac-a na njega. Jeste vise Neutral nego oba moja druga Dac-a, ali ne po cenu da zvuci Sterilno ill ne muzikalno.
Jos ako se na to doda da najvise Devu Pro i X3 Philips sam testirao koje su opet vise Svetlije/ Analytical , ako na njima Fiio ne zvuci dosadno onda bi ljudi koji koriste toplije Slusalice itekako tek imali jos jaci utisak o muzikalnosti od mene.
Zvezda svega je odziv Visokih , bas su onako hardcore transparentni produzeni, definisani, bez primetnog Meksanja koje npr ima Zen Dac, a opet nikad neprijatni, metalizirani il nekotrolisani.
Midrange je dead on neutral , malo hladnije zvuci u ovom segmentu, nego Zen Dac il Shanling al opet zavisi od pesme do pesme i produkcije, ne u klasicnom smislu tj ne fali tezina notama, nije recessed, daleko od toga cak sta vise zna i da bude forward ali ne svo vreme ko ova prva 2.
Zen Dac je Punchy-er nego Fiio u Bass-u to je ocigledno al opet Zen je obojeniji i to je ocekivano, bez obzira na to Fiio je super precizan i ekstenzija je tu testirao sam i u Fl studiu malo vezbao i samim tim sam radio sa dosta zvukova pogotovo Kickovima .
Soundstage i Imaging/separacija, top tier, sve zvuci jako prostrano i ima vise nego dovoljno prostora izmedju instrumenata i lako je oceniti odakle se sta cuje, mada nisam jos testirao u Gaming-u recimo.
Filteri za oversampling prave u nekim slucajevima drasticnu razliku i dodaju u npt slucaju Filtera 5 jako neprijatno zveketanje i ostrinu koja definitivno nije normalna, doduse to dodaje malo na nekim detaljima ali po meni zvuci jako Fake. Filter 1 Minimal Phase/ Fast Roll Off je po meni najbolji, a i sam Fiio ga preporucuje na Headfi temi za likove koji su pitali za preporuku za rad u Daw programima. Takodje Filter 6 je No Over Sampling mod on je isto super samo za nijansu mekaniji od Filtera 1. I ta 2 saltam ovo ostalo ili ne pravi razliku ili je straight up odvratno .
Amp u K11 je definitivno zverka pogotovo za Lower impedance, sluske cak i na unbalanced izlazu,
Koristim High Gain i Za tiho slusanje drzim izmedju 25 -32 od 33 do 42 je vec ono vise nego dovoljno za dublje slusanje, i ima dubiozno velik Headroom za stvari koje su masterovane Dinamicnije/sa tisim deonicama. Tockic za pojacavanje je digitalan i sa displejom je najveca promena, ali odma sam skontao da se koristi vrh prsta i onda je jako precizan za pojacavanje, ima dosta otpora ne klizi tek tako.
Jako retko stavim preko 50 a podesavanja idu do 99. !! Takodje kao i ostatak uradjaja jako Cista amplifikacija, ne secam se sta je tacno unutra dal neki Texas instrument ili nesto slicno.
Sve u svemu drugaciji Flavour u odnosu na ono sto dosad sam koristio, nisam se dugo godina druzio sa Fiio Dac-ovima, sto se mene tice palac gore ko uzima Prvi DESKTOP Dac/Amp ovaj je no brainer bar kad su u pitanju zvanicne radnje uz Zen Air Dac i sl a ne KP naravno ko hoce po mnogima topliju izvedbu sa nesto za nijansu manje naglasak na tehnikalijama K11 R2R je sigurno isto super, a povoljan je na Aliexpressu..