Šta je novo?

Fiio - generalna diskusija

Bilo bi zanimljivo čuti mišljenje o K5 Pro (AKM) vs DX3 Pro+.
Ukratko i jedino što je vredno pomena, verovatno mi je zato i ostalo u sećanju je da K5 Pro (AKM) zvuči za nijansu toplije i malko punije, dok DX3 Pro+ zvuči nešto prostranije i detaljnije. Što se amplifikacije tiče Topping-ov NFCA malo više izvlači i to je to.
 
Povezao sam zvucnike preko Fiio D3 Taishan DACa na TV. Digitalni izlaz je Coax. Zvuk je bio osjetno 'jaci' kad se spoji na 3.5mm port od TVa (koji je namjenjen za slusalice) nego preko DAC-a, i basovi su izrazeniji. Ocekivao sam zvuk sa vise snage 🤔 Zvucnici su na izlazu DACa prikaceni na 3.5mm (line out) a ne RCA, ako nesto ima veze.
Da sam sebe demantujem. Slucajno primjetih juce nije bio kabl 3.5mm od zvucnika gurnut do kraja u DAC. Sad je zvuk extra, osjetno kvalitetniji nego preko TV-a. Nije mi bilo logike da bude losiji zvuk, al' eto...

Odlicna stvar. 👍
 
 
Probao sam K9 (sabre verziju). Obični, ne pro. Čisti i jasni detalji, čak i na 560 se oseća lepa razlika.
Prelazim na nju čim prodam Aune Flamingo.
 
A da sačekaš K9 AKM verziju? Mada, verovatno će preterati sa cenom u 4A, 73-75k din. gotovo sigurno.
 
Nisam siguran da bi mi AKM verzija nešto donela. Nisam ja taj tip koji će da se koncentriše na određene tonove i prelaze. Čim krene muzika, ja sam spreman za uživanje.

Kao stari kupac, dobio sam popust, a i tako mi je mnogo novca za izdvojiti.
Bio sam oduševljen i Flamingom ali mi ovo jednostavno zvuči bolje.
 
O tome se i radi, AKM verzija zvuči malo toplije, punije, muzikalnije, i kažu da je bolja za uživanje u muzici. Pogledaj review 4-5 postova iznad, tu je i poređenje starog K9 (ESS) i novog K9 AKM.
 
AKM ili ESS verzija?
 
Nazad
Vrh Dno