Šta je novo?

FIFA 2012

• Začetnik teme Začetnik teme Kal-El
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Prvo su pricali kako ce PC i konzolne verzije biti identicne,kako ce taj famozni impact engine ugledati svetlost dana i na PC-u,ali,evo,ispostavilo se da nema nista od toga... Svelo se na ponovno 'osakacivanje' PC verzije,doduse,imam xbox pa cu i to probati,bas da vidim razlike... 🙂

Javi ako su uocio razliku 😉

Otkud sad to da je osakacena pc verzija, zar nisu trebale da budu iste..

Ne verujem da je osakacena, pre ce biti da fizika nije na ocekivanom nivou u obe verzije.

Ima impact engine-a, zaista nekad umeju da budu komicne situacije kad se sudare dva igraca 😀.... Fudbal mi se svidza, i PES takodje, jedan ce morati da otpadne 😀

Ima impact engine, mislim isto mogu da potvrdim, čak i ingame ima objašnjenje istog a i situacije na terenu su dosta "življe" nego do sada...

Kako se brane penali, msm sta treba stisnuti, *** noob pitanje ali sta god radio golman mi stoji ukopan. A ni sa izvodjenjem nisam bas najbolji, valjda je fora stisnuti sut onda kada ona skala dodje na sredinu kod zelene boje🙂

Desni analog se koristi za golmana kod penala.

Impact engine je promašaj, po ovome što sam do sad video. Pogoršao je igru.

Impact u pojedinim trenutcima deluje fenomenalno, u drugim potpuno komično. Kako bilo, imaju dobru osnovu, kad se to doradi do kraja, biće sasvim dobro. Šuteve su sredili još malo, lopta ima sada "težinu". Biće ovo opet dobar fudbal.

Poslednja izmena:
Konzolna i PC verzija su identične ove godine, samo ću vam to potvrditi kad probam PS3 demo koji će se pojaviti noćas.

Definitivno veliki korak naprijed u odnosu na '11. Graficki ajde, tu i tamo, al sto se gameplay-a tice kako su ga sredili je za samu pohvalu! Konacno je popravljena fizika lopte (po meni glavni nedostatak proslogodisnje fife), kretanje igraca je fenomenalno, realisticno, takodje i odbrana je poboljsana tako da se bas treba potruditi oduzeti loptu, vise nema lijepljenja uz igraca i oduzimanja na X samo... Odigrao sam svega par utakmica, nisam jos primijetio negativne strane impact engine-a 🙂

Moj najjaci utisak do sada jeste da je igra sporija od prosle godine, odnosno sto je receno gore, lopta ima "tezinu"...

A mozda jednostavno nece da naprave savrsen fudbal jer sta bi radili sledecih 10 godina ako sve srede u jednoj verziji?

Iako ne igram FIFU vidim da je prica kao i na PESu, stalno nesto kvari igru a ipak je to fudbal majku mu, nije da prave rakete ili da razbijaju atome u CERNU.

Ali znam, reci cete zasto ti ne napravis ako je lako. Pa ne bavim se time...

Kada izlazi?

30. septembar.

Sad sam odigrao malo sa živim protivnikom i super smo se proveli. Planirali smo veče da provedemo lgedajući LŠ, a proveli smo ga igrajući demo. Zasad dosta pozitivnih utisaka 🙂

Na osnovu odigranih 3-4 utakmica, sve najbolje. Ovo sa odbranom sto su odradili je pun pogodak. Onda dosta novih lepih animacija je dodato. Nemam nijednu zamerku za sad.

Meni nece da krene igra. Pojavi se u Full Screenu onaj pocetni FIFA 12 logo i pukne, samo izadje na desktop.
Vidim da svaki put posle toga u folderu gde je snimljena igra napravi "Crash dump fajl" velicine ~7MB.

Pomagajte! 😀

I ja imam isti problem, ali kod mene ne pali izvlačenje gamepada. Ustvari kad izvučem gamepad igra se normalno pokrene, ali posle toga mogu da je kontrolišem samo preko tastature. Ako ubodem gamepad ništa se ne dešava. Pokušao sam nekoliko puta da unistaliram igru i da je ponovo instaliram sa isključenim gamepadom, ali uvek isti problem.
Prvi put rešim da probam i FIFA demo i odmah problemi. 🙁

Bishope

1. Go to Start-> Run-> (or maybe press the Windows button + R) -> tpye Regedit -> HKEY_CUURET_USER ->System->CurrentControlSet->Control->MediaProperties->PrivateProperties->Joystick->OEM-> and there in some of the three folders you should find a file called OEMName->Right Click on it -> Modify.. -> Copy+paste the controller name
sto znaci promenite mu ime u jedan od ona 2 ponudjena i radi 100% evo ja sad probao:recimo sada da se zove Logitech Cordless RumblePad 2

Onda pokrenes Fifu 11 ako je imas i podesis joypad. Udji u my Documens/ FIFA 11/ nadji fajl Button Data Setup.ini i prekopiras ga u my documents/FIFA 12 i preimenuj ga u Button Data.ini

meni je pomoglo ovo

I had been in frustrations with the stuttering. But I solved it. Here's what you need to do.
First thing after installation. When you set your configurations to lets say high detail at 1920x1200 resolution all high, etc details.

Then you will notice that C:\Program Files\EA Sports\EA SPORTS\FIFA 12\Demo\Game\fifasetup the .rni is set by default 800x600 resolution. You need to delete that file which ends with a fifasetup.rni otherwise you'll experience stuttering.

When playing in resolutions higher than 800x600 it causes stutter. After deleting that, the stutter was gone!

I poslednje probaj ovo

http://www.mediafire.com/?gnmggn2wbser48k

Ubaci u game folder

Kada prebacim na Assisted meni vrati na Manual, nece da sacuva, inace sve ostalo radi kako treba. Jel ima neko resenje za ovo?

Treba da se skine podesavanja za fifu 11 i kopira na fifa 12 u majn documents pa ce onda da radi za game pad.A za tastaturu kad se bira dal cete biti domacin ili gost na zuti Y klikni pa podesi tastaturu.
Jako sam razocaran jer je igra sporija i secka.Ja imam kompjuter star nepunih god.dana sa procesorom i 3,sa grafickom ati radeon MSI R 5770 GDDR 5 .Nesto sam cuo da ce biti neki patch za ati radeon graficke.Za sada mislim da je ovo gora fifa of fife 11.Lopta se ne kotrlja kao ranije vec podseca na PES.

Ne secka nego postoji micro shuttering, kao u FIFA 11, i ima rešenja da se to sredi, trebalo mi je minut ipo da ga nađem. Igra sada radi savršeno.

Moja greska oko impact engine-a,ocigledno sam citao sirenje dezinformacija od strane drugih ljudi i sajtova... 😀 Bice identicne verzije na svim platformama.

Jel sutirao neko penal u ovom demo-u? 🙂

Ja nisam imao problem ni sa proslom sa stutteringom, ovu igram sa 24xaa i radi savrseno. Svidjaju mi se promene za sada, mislim da su korak napred.

Ja sam sinoć instalirao fifu i prosto sam oduševljen, bio sam veliki fan pes-a do pre godinu dana, dok nije izašla fifa 11 ali sada kada sam video ovo čudo, oduševio sam se, mnogo je realniji fudbal od pesa i fife 11, moraš da se potrudiš da bi došao do gola i da bi postigao gol, igra mi radi super na Core 2 Duo E8400 i Ati Radeon HD 5770 1gb rama, 4gb ddr2 memorije. Svaka čast za EA, a pes neću ni instalirati, demo je užas.

1. Go to Start-> Run-> (or maybe press the Windows button + R) -> tpye Regedit -> HKEY_CUURET_USER ->System->CurrentControlSet->Control->MediaProperties->PrivateProperties->Joystick->OEM-> and there in some of the three folders you should find a file called OEMName->Right Click on it -> Modify.. -> Copy+paste the controller name
sto znaci promenite mu ime u jedan od ona 2 ponudjena i radi 100% evo ja sad probao:recimo sada da se zove Logitech Cordless RumblePad 2

Odradio sam ovo resenje za dzojped i bojim se da nisam zeznuo stvar sa registrima, odjednom u Virtua Tennis 4 imam ponudjen ovaj gore navedeni Logitech :zgran:
Moj dzojped i dalje radi ali ne bih da budu komplikacije posle zbog menjanja regedit

Snake ako imas instaliran NBA 2k11 da li su ti tu kontrole OK? Da li imas neki problem sem naziva joypada u igrama?

E *** nemam instaliran, ali secam se pre dok sam imao Chillstram da je bilo sve OK, tj. same su vec bile namestene kontrole. Koji ti imas dzojped? Na FIFI je problem sa svim dzojpedima pa jedino radi to preimenovanje u Logitech Cordless Rumblepad, nadam se da ce ovaj bag ispraviti u finalnoj

Kako si sredio to seckanje?

dodao u rma.ini u game diru liniju "SCREEN_SLEEP=16"

Ovo pomaže ati karticama kako kaže PR Manager na EA forumu i to onima koji imaju konstanto 60FPS-a ali im nije tečno. Meni sa ovim totalno druga priča 🙂 prelepo radi, a pre mi se činilo kao da preskače frejmove.

Nazad
Vrh Dno