Hajde da ja probam bar ponešto da odgovorim a da ima smisla:
1. Da, menjaš ceo tim (obično) za reward pack ili jednog igrača. Takođe, obično, što veći OVR odnosno rating, to je skuplji tim potreban da bi ga dobio. Npr, ako pogledaš šta je trenutno potrebno za Manea, to su 3 ili 4 cela tima, pa mu je cena oko 900k (na PCju) Ipak, kada prođe vreme, dešava se da možeš da uradiš tu zamenu za igrače koje već imaš u svom klubu.
Na početku igre, sa 0 coina relativno brzo, samo igrajući i otvarajući reward package dobijaš igrače u klubu i takođe coine. Npr. Basic zadatke iz sekcije SBC sigurno možeš da završiš za nedelju dana, pa onda polako ostale.
2. Fitnes kartice su bile malo problem u početku, međutim brzo počnu da stižu kroz reward packove. Ja npr.imam oko 60-ak fitnes kartica u svakom trenutku, ali ih doduše ne koristim uvek, već imam rotacije na pojedinim pozicijama. Prosečnim igranjem na Squad battles dobijaš oko 400-700 coina po utakmici, dakle ako odigraš 4 meča u tom modu, to je do 3.000 dnevno, ako igraš i Divizion rivals, to je još oko 400-700 po utakmici (iznos zavisi od rezultata i divizije), weekend liga je 30 mečeva puta opet oko 600-700 coina. Takođe, kroz sistem "objectives" I ispunjavanje zadataka dobijaš XP poene odnosno kada se oni nakupe i packove i igrače
3. Ja trenutno imam najveću sumu coina od kad igram - 2,3 miliona, a nisam trejdovao bog zna šta, preprodao sam nekoliko kartica, sve ostalo je prodaja kartica iz packova. Trenutno su (na PC-ju a na PS i XBOX su cene uvek malo niže) igrači do OVR 85 uglavnom ispod 15.000. Najbolje kartice su, tačno je, jako skupe. Ja sam npr. krenuo u "lov" na Aguera koji je ("scream" verzija) bio oko 2.000.000 a sada je oko 1.600.000, preko in-form ili IF kartica koje su bile oko 100-200.000 pa preko skupljih kartica koje su bile oko 300-400 hiljada i naravno štednjom (nisam radio svaki SBC). Na netu se može naći mnogo ideja oko prodaje i ostvarivanja većih zarada, neki su vremenski zahtevniji, neki nisu. Ja pratim cene kartica i trudim se da ulovim trendove odnosno cikluse pada i rasta cene pojedinih kartica i da, naravno, ostvarujem razliku, s tim da treba uvek imati u vidu 5% provizije koju uzima EA.
4. Ni ja ne volim da trgujem i žao mi je što "mora". 20.000 coina se lako skupi. Pored prodaje igrača, dobijaju se coini nedeljno za Squad battles (oko 10-15 hiljada, ili 30 za dobre rezultate), kao i za division rivals (okvirno oko 30-40 hiljada - s tim da za DR mogu da se biraju nagrade, npr. 40.000 coina ili tri packa ili 6 packova sa untradeable karticama). Takođe za weekend league se dobijaju packovi, coini (malo više nego za DR) i posebni igrači (tzv player picks). Na pojedinačnim karticama veće vrednosti nije tako retko zaraditi i 10.000 pa i više po transakciji, ali to ipak zahteva vreme (prateći market)
5. Ako sam dobro razumeo pitanje, odgovor je neizvestan. Postoji matchmaking sistem, međutim on ne funkcioniše pravolinijski - na osnovu ukupnog ratinga tima, već zavisi npr. i od divizije, blizine igrača (udaljenosti od servera), neki tvrde i na osnovu player skills. Shodno tome, dešava se da sa timom koji je 82-83 naletiš i na tim prepun ikona. Naravno, dešava se i obrnuto. Moj utisak je da, naravno, bolje kartice znače, ali ne toliko kao skill. Drugim rečima, dva slična igrača - pre će pobediti onaj koji ima bolji tim, dva igrača sa većom razlikom u kvalitetu - kvalitet tima nije presudan. Umeli su da me ispraše i sa 82 timom ali umeo sam i da pobedim mnogo jače timove od svog, a sasvim sam prosečan igrač (E1-2 u Squad battles, Div 6 a weekend liga mi je Gold 3 najbolji rezultat). Tim mi je trenutno 87-88, PL.
Jasno mi je da će oni koji su upućeni u FUT naći nedostatke u ovom odgovoru, ali se nadam da sam bar malo od pomoći. Ukratko, zabavno je sve to ali traži dosta vremena.
Pozdrav
Sent from my SM-T590 using Tapatalk