Šta je novo?

FIFA 15 PC IGNITE

Ja vec dve decenije odgledam minimum jednu fudbalsku utakmicu nedeljno i meni PES 2105 kretanje igraca i lopte deluje mnogo pribliznije pravoj stvari. Sta vi mislite?

Zvuci neverovatno, sa tako groznim ukocenim animacijama, ali mislim da je FIFA otisla malo dalje u prikazu koji lici na pravu utakmicu. Jos uvek tu ima strasno mnogo mesta za unapredjenje, pogotovu sa aspekta fizike i animacije. Igraci se krecu kao roboti, detekcija kolizije ume da napravi komicne situacije, fizika lopte nije na zavidnom nivou, o exploitima koji igru pretvaraju u arkadicu da ne govorim. Ali poceo sam da primecujem koliko zapravo pravi fudbal lici na FIFU. Pogotovu na poslednjem SP. Golovi u poslednjim minutima, nacin davanja golova, sve me je neverovatno podsetilo na FIFU. U PES-u nikada nisam uspeo da se oslobodim osecaja da igram "igricu". Mozda zbog specificnog nacina na koji igraci trce i krecu se, u FIFI ima milion malih animacija, igraci bez lopte koji gestikuliraju, "rezija" je jednostavno na vrlo visokom nivou. Ni izbliza jednom NBA 2K, da se razumemo, ali PES ima jos toga da uci.

Sto je sve irelevantno u krajnjoj liniji. Bez full licenci, ne mozemo govoriti o nekom realizmu, i dobrih online modova kao sto je UT, FIFA nema pravu konkurenciju.

Ladno sam ja tek sada provalio sta sam napisao a jos uvek nije niko od vas. PES 2105 mozda i bude znacajno bolji of FIFA 105 :D

Nema FIFA je pokazala od 2012 da mnogo rade i trude se da budu bolji i to treba ceniti :D

Kako da igram Fifu 15 Demo? Skinuo sam i ovaj Progin program i pošto nisam imao do sada account na njemu napravio sam ga ali neće da pokrene instalaciju igre, traži onaj aktivacioni kod, piše da se on nalazi u poruci na mail-u, ali ne vidim da ima šifra u poruci. Kako da pokrenem instalaciju yj gde da nađem taj kod?

Ugasi origin pa upali. I meni je trazio key nakon prvog downloada. Neki bug ocito.

Kako misliš, misliš da se odjavim pa posle ponovo da se ulogujem?

Da li u ovom demo-u moze grafika da se nasvira na max kako je zamisljeno da bude u finalnoj verziji?
Da li se zna sta je zakinuto u odnosu na finalnu verziju sem svih klubova i liga i slicno...

Ma ugasi origin proces pa ga ponovo startaj i pokreni igru.

Sada ću da probam pa javljam da li sam uspeo.

Da li u ovom demo-u moze grafika da se nasvira na max kako je zamisljeno da bude u finalnoj verziji?
Da li se zna sta je zakinuto u odnosu na finalnu verziju sem svih klubova i liga i slicno...

To je to sto se tice grafike, osim klubova i modova sve je tu :D

Probao i ja (ista je valjda na PS4) i stvarno je super, vidim naigracu se.
Jedino sam primetio da se golmani povremeno polupaju.

Meksiko. 30€ ako se ne varam. Provjeri.

Kako da odem na origin mexico, jel ima neko step by step objasnjenje, svi govorite za taj mexicki store, a ja nikako da udjem u njega :p

Ovi što gledaju fudbal neka nastave tako, meni se fudbal kada uzmem gamepad - IGRA. Drugim rečima kada dodam Messiju hoću igrača koji barata sa loptom a ne nekoga kome treba sekunda i po da se okrene i potrči. To može za Croucha, Žigića i slične bandere. Isto važi i za sprintere, ako neko ume da trči, napravim razliku, hoću da ta razlika ostane takva a ne da me štoper stigne u 3 fora.

Sve to kada gledaš PES sa strane ne može da se primeti. Lepo izgleda, bolje nego FIFA definitivno, uživancija, čak i ona kamera deluje televizijski. Ali onda sedneš da igraš i shvatiš da je odziv komandi KATASTROFA (a ne znam kome prija da se kamera u najbitnijem delu terena rotira?!?).

Šta dalje da se priča ako je nešto tako elementarno podbacilo?

Ono što me raduje jeste da sve više ljudi prihvata realnost i malo malo pa naletim po tržnim centrima kako se igra FIFA a ne PES, i to ne World Cup već prava FIFA. A za sve PES fanove, probajte malo PES6 opet, shvatićete sve o čemu pričam.

Koristiš proxy za meksiko i onda tebe registruje kao meksikanca na origin sajtu. Proguglaj korake kako ide.

33e na nuuvem (Brazil) Prosle godine sam tako uzeo fifu 14 sa proxy-em, bez problema. Mada je jeftinija bila, oko 20e.

Moram da priznam da mi se svidja.
Nikada nisam mogao da svarim fifu u poredjenju sa pesom ali napredak je ocigledan.
Mada idalje osecaj prilikom suta po meni ne moze da se meri sa konamijevim.
Cekamo i pes pa da uporedimo kako treba. :)

Ovi što gledaju fudbal neka nastave tako, meni se fudbal kada uzmem gamepad - IGRA. Drugim rečima kada dodam Messiju hoću igrača koji barata sa loptom a ne nekoga kome treba sekunda i po da se okrene i potrči. To može za Croucha, Žigića i slične bandere. Isto važi i za sprintere, ako neko ume da trči, napravim razliku, hoću da ta razlika ostane takva a ne da me štoper stigne u 3 fora.

Sve to kada gledaš PES sa strane ne može da se primeti. Lepo izgleda, bolje nego FIFA definitivno, uživancija, čak i ona kamera deluje televizijski. Ali onda sedneš da igraš i shvatiš da je odziv komandi KATASTROFA (a ne znam kome prija da se kamera u najbitnijem delu terena rotira?!?).

Šta dalje da se priča ako je nešto tako elementarno podbacilo?

Ono što me raduje jeste da sve više ljudi prihvata realnost i malo malo pa naletim po tržnim centrima kako se igra FIFA a ne PES, i to ne World Cup već prava FIFA. A za sve PES fanove, probajte malo PES6 opet, shvatićete sve o čemu pričam.

Easy there, Tiger :)

Sve sto si napisao je tacno, ali za starije verzije PESa. Ja sam iskljucivo mislio na snimke iz nove verzije koje sam i linkovao. Videcemo za mesec dana kako stvari stoje. Jel i dalje radis za EA? :p

Najbolje je sačekati obe verzije pa na osnovu testova svoditi zaključke.

Ne radim za EA trenutno, iskreno, uživam u PES6 ;)

Videćemo snimke, izaćiće igra i kao i svake godine, FIFA će da pregazi PES. Zašto? Ne zato što FIFA nešto revolucionarno radi (a radi PES6 next-gen realno), već zato što Japanci ne znaju gde biju. Svake godine neki novi "from the scratch" i svake godine mrka kapa. Kažem, džaba sve nove smicalice kada je igra trula iznutra. Doduše, sad kad je PES najavio da za PC neće biti next-gen, ima da povrate 50% tržišta za PC (ako bude to ona verzija koja je za PS2 do sada bila).

Isto to važi i za FIFU - kada je osnova zdrava, lako mogu da dodaju svake godine ponešto i da time drže ekipu. Recimo ja i dalje sanjam da golman može da dobije crveni karton online, da postoje povrede i tako neke smešne stvari koje verovatno nikada neće ubaciti jer eto, može im se.

Realno, FIFA je postala institucija. Nešto otprilike kao što se Nokiji desilo sa Samsungom u sferi mobilnih telefona. Imaju prihod, imaju sve elemente da dalje razvijaju nešto što im radi i što je u globalu objektivno bolje od konkurencije bar 3 puta. I sada kada je PC gameplay isti kao PS4, ne vidim nijedan razlog da se ozbiljno ne isproba FIFA. Čak nije ni hardverski nešto zahtevna, GTX 450 traži.

Poslednja izmena:
Уффф брука изгледа, коначно једна права игра само да фул верзија буде ок. Узео преко мексиканаца за 40$. Кога занима како куцајте на YT лако је.

Ovo je pravi next gen. Imam problema verovatno zbog 4gb rama samo, npr ostavim torrent da skida i pukne kod ucitavanja utakmice (low memory). Iskljucim torrent i radi tekmu-dve pa opet pukne. Nadam se da ce ispeglati to.

Ortak na 4gb ram-a nema nikakva pucanja, pokusaj da povecas virtual memory.

Cu da vidim. Jel ortak ima 8.1?

Doduše, sad kad je PES najavio da za PC neće biti next-gen
Ispod haube će biti ista igra као zа PS4, samo felne, spojleri i farba će da se razlikuju :D

Nego jel vama golmani primaju glupave golove, meni gotovo svaku tekmu prime kiks gol već počinje da me iritira :mad:

FIFA će da pregazi PES. Zašto? Ne zato što FIFA nešto revolucionarno radi (a radi PES6 next-gen realno)...
:D
3b89108b_o.gif

Evo jedan extra gol a.k.a PES6 , doduše ovo je na PS3.
goal.gif

Poslednja izmena:
Da, pozalih se na to. Sut leti a oni se setaju i gledaju u loptu kako ulece u gol. Ili zeznu nesto bas strasno pa je neko samo ugura u gol.
Odigrao sam samo 3 utakmice ali sam video 3 kiksa golmana.

Iz mog iskustva, demo verzija ima dosta razlike u odnosu na full igru po pitanju gameplaya. Obično se bira najstabilnija beta za demo a ne neka optimalna. A ako i ostane neki ozbiljan bag (a sumnjam) izbace fix već u prvih mesec dana (tipa "crawling run" FIFA09 za PS3)

Vrh Dno