Šta je novo?

FIFA 14.

• Začetnik teme Začetnik teme Borat
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam čitao isto do neke mere, a onda sam shvatio isto što je rekao Sky_Spy_89. U suštini, ovde se uglavnom pišu frustracije igrom, tako da ništa čudno. 😀
Ja bih mogao da pišem o tome kako sam skucao oko 350.000 novčića u jednom intervalu, sad nedavno, ko zna koliko i pre toga... I najbolje što sam izvukao je Tevez, Vidal i tri igrača od oko 10.000. Mislim realno, vratio sam najveći deo tog keša nazad, al' majku mu, ko god da je podešavao verovatnoću treba mu polomiti noge. 😀

Slican slucaj i kod mene, ja dobio 2 crne karte, quick sell 9k, torres,ramires i to je to.

Ja samo zelim da pitam kako da dodjem do 350k novcica 🙁?

Ako se potrudiš, i kreneš da pratiš tržište, preprodajom možeš da se napuniš dosta brzo. Sećam se da ja nikad nisam imao preko 100k dok sam igrao igru. Onda sam prestao da igram (dosadilo), i krenuo da samo preprodajem karte. Vrlo brzo sam stigao do 500k. Dešavalo mi se da navijem sat, da se probudim malo preko nego što se aukcija završi, da bih uzeo nekog TOTY igrača jeftino 🙂

Ako moze savet koji deo trzista da pratim. Pretpostavljam da one "in" igrace svi traze i da je velika guzva za neku vecu zaradu?

Ja sam tražio baš te, doduše nisam imao para da uzimam najbolje, ali sam išao skoro isključivo na TOTY/TOTW igrače. Uglavnom, kupuješ na aukcijama, što te izađe jeftinije, posle prodaješ preko onog SELL NOW ili kako se zove - tu su ljudi spremni da plate više da bi dobili igrača odmah. Ključ je strpljenje, treba par dana da se proda igrač. Ali ja sam recimo nekoliko dana kupovao i prodavao plavog De Ceglie-a, i uglavnom sam ga kupovao za oko 100-150k, a prodavao za preko 300k. Ne možeš da pratiš sve igrače, prati šta izlazi od crnih kartica, fokusiraš se na njih, upoznaš cene i tržište, posle znaš da prepoznaš gde da biduješ.

Nadam se da sam pomogao 🙂

img-20131103-wa0009.jpg

Ako ima negde nagrada za najubedljiviju online pobedu javnite mi

Jesi, hvala, samo da skupim pocetni kapital 🙂

I na koliko minuta. 🙂

Vec danima,od kako je izasao BF4,ne igram fifu.
Rekoh sada,ajde da ocistim transfer list,imam dva E.Cole,pa da kupim neke paketice,posto i onako ne planiram da igram u narednih 10-ak dana.
Vidim neke jumbo pakete,u prvom nista,u drugom de rossi i gotze,a u trecem aguero.
Ne znam,koji je fazon,prosle godine niasm ni priblizno dobijao ovoliko dobrih igraca.

Ha ha, moj ortak ima dobru izreku, koga hoce ni u klonji nije gladan 😀. Eh da mi je bar 5% tvoje srece.

Ovo pisem iz ugla nekog ko je bio prvi u prvoj diviziji FIFA WC 2010 u nekoliko navrata (imao najbolju gol razliku).
Sve do ove fife se nisam susretao sa tactical defending i mogu reci da na momente frustrira. Ma koliko mi izgledalo bolje da se odbrana ne svodi na drzanje "X" i ponekad "O", defanzivci su ovde kao mule.
Prvo, niko se ne postavlja kako treba i dozvoljavaju previse prostora po "kontra" strani na mestu gde bi trebao biti bek. Dribling je izgubio smisao, jer se sada sve postize sa "lomljenjem" protivnika levo - desno i fintiranjem, pa onda prodjes kao da ga nema.
Plasirani udarci se jako tesko brane, ako ne i nikako. Protivnik te lomi na sredini i prodje na 1 metar od tvog igraca, a on gurne nogu da blokira u prazno?! To nece uraditi ni jedan normalan defanzivac. Ja razumem potrebu da se igra i odbrana u fifi, ali sada su napravili morone od defanzivaca.
Recimo, meni u odbrani igraju Sergio Ramos i Mascherano i protivnik centrira na glavu Ramosu a Chicharito ga nadskoci (!?) sa Mascheranom na ledjima i da gol!? To se nece desiti nikada u realnom zivotu. Moze on da utrci ispred Ramosa, ali ovo je smesno. Golovi glavom padaju kao da niko ne ume da skoci.
Odbrana kod kornera je smesna. Svi stoje sa rukama pored sebe i menjaju pravac kako im je cef?! Pa jos na to dodajte i nadmoc napadaca nad defanzivcima i eto sigurnog gola. Ja na svakom mecu dam bar jedan gol sa Llorente-om, bilo kome.
Gotovo je nemoguce ne primiti gol na Legendary i Ultimate nivou tezine, a napadi AI-a se svode na exploatisanje poseda lopte od strane jednog igraca (po 5 - 10 sekundi) i "lomljenje" mog defanzivca dok ovaj ne pruzi nogu, i onda ovaj prodje pored.
Ispadne da je najlakse drzati "X" da defanzivac stoji ispred njega, i ostale igrace postavljati na putanju pasa tj. predvidjanje gde ce ici lopta, ali ce opnda ovaj do besvesti da drzi loptu.
Brzina napadaca je izgubila smisao. I to mi u neku ruku smeta, jer treba da imaju PACE oko 90 da bi pobegli odbrambenom igracu, sto je smesno, jer ne mogu da se ubace ispred njega, sa loptom. Mada mi se jako svidja sto se osvaja prostoro sa pasevima u napred i to je jedini razlog zasto jos uvek igram fifu.
Pogotovo frustrira cinjenica da u stvarnom zivotu, ako izgubis loptu na sredini terena, protivnik pokusa pas u napred, on ima mnogo vece sanse da naleti na defanzivca, nego da uradi nesto sa njom. U fifi je to drugacije tj. vracam se na "lomljenje" defanzivca i mojih zivaca.
A ako hoces da igras na pas, bez finti i ostalih gluposti, imas manje sanse da stvoris sansu.
Sve u svemu, od mene velikodusnih 7.5. Pohvaljujem "tactical defending" (koji je uveden ranije, znam), ali ima jos doooosta da se pegla, dok to ne postane simulacija...
Dok je ovako, kacim kopacke na klin, i igram AC 4 Black Flag, NBA i Dark Souls, uz jos desetak drugih. Fifa mi ne treba...

Ultimate Team (potogovu online) ne sme se nikako porediti sa stvarnim zivotom, jer je u pitanju u najboljem slucaju polu-arkada, gde je pobeda bitna po svaku cenu. Sećam se da sam identično igrao FIFU 95. Prodor po boku, centaršut, gol glavom. I tako do besvesti.

1. U stvarnom zivotu ne prima se 70% golova glavom iz centarsuteva - heading je ekstremno OP, kao i pacing. Zbog toga Llorente i Ibarbo vladaju ovom igrom, a ne recimo Totti po levom krilu.
2. U stvarnom životu ne prima se ostatak od 30% golova lob pasovima, preskačući zadnju liniju.
3. U stvarnom zivotu ne prima se 50% golova u 45. i 90. minutu - očigledno skriptovano i protiv ljudskog protivnika, ekstremno frustrirajuće i opasno po živce.
4. U stvarnom zivotu nemas tim sastavljen isključivo od sprintera sa ~90 pacingom. Čik uhvati Blažikovskog, Biabianija ili Volkota.
5. Ako mislis da AI zalama, cekaj da vidis kako je tek online.

Taktička odbrana se igra upravo tako kao što joj i ime kaže - taktički. Cela poenta je u tome da vršiš pritisak i da predviđaš sledeći korak protivnika pokušavajući da zatvoriš prostor i presečeš pas / blokiraš udarac/centaršut. Nemoj samo da držiš 2 dugmeta, i nadaš se da će protivnik da pogreši jer će te dobar igrač uništiti fintama.

Postoje fore i fazoni sa high pressure taktikom, spamovanjem pace i x dugmeta... Ali za početak je najbitnije da skapiraš osnove.

Ja bih mogao da pišem o tome kako sam skucao oko 350.000 novčića u jednom intervalu, sad nedavno, ko zna koliko i pre toga... I najbolje što sam izvukao je Tevez, Vidal i tri igrača od oko 10.000. Mislim realno, vratio sam najveći deo tog keša nazad, al' majku mu, ko god da je podešavao verovatnoću treba mu polomiti noge.

Realno, ako je npr Ronaldo, Mesi i Neimar na svakih par stotina hiljada packova, nerealno je očekivati da ga izvučeš iz manje od 50 pokušaja. Btw, ubio bih sada za Teveza i Vidala. 🙂

Jedini razlog zašto si vrati novac je što igraš na PC-ju. Ektremno visoke cene (2, 3 puta veće, ili u slučaju najboljih igrača i 5-6x) u odnosu na konzole (pogovotu xbox) čine otvaranje paketića isplativijim.

Drugar izvukao Ozila pre neki dan takođe - mrzim vas. 😛

Ja sam otvorio sve Jumbo paketiće i ništa, još čekam neku stvarno bitnu karticu... A potrošio sam ove silne koine jer je prošle nedelje bio odličan TOTW, ***a.

Inače za kupoprodaju, iz mog iskustva najbolja varijanta je kupovina radnim danima prepodne ili ujutro rano, a prodaja za vikend (radnim danima ima neka tri sata kada se i nešto može prodati, recimo od 19-22h). Ne kažem da se ne mogu odraditi dobri dilovi van tih termina, ali ovako je najbolje. I nikad ne stavljate nisku početnu cenu, pogotovo ne 150, jer na aukcijama igrači uvek odu za nižu cenu od onoga koliko stvarno vrede.

Ja stavljam i najskuplje igrače iz mog tima na transfer listu kada ne igram, po bitno većoj ceni od one po kojoj mogu opet da ih nabavim - uzeh 15.000 na Falkau pre neki dan.

Inače za kupoprodaju, iz mog iskustva najbolja varijanta je kupovina radnim danima prepodne ili ujutro rano, a prodaja za vikend

Slažem se.

Inače, ni ne očekujem Ronalda, da njega izvučem računao bih kao da sam prešao FUT. 😀 Sve nešto razmišljam kako bi izljubio Mesijevu slika da ga vidim u paketiću. 😀
Jako puno sam otvorio paketića, al' makar da sam jednom izvukao nešto u rangu od 100.000+ koina bio bih presrećan.

Ali,prosle godine,nista.
Najbolji ulov je tada bio Maicon,tada u Manchester City.
Ove,vec sam pisao,na pocetku Neymar,koga sam prodao za smesne pare,evo vec drugi put Gotze...
Kad ide,ono ne staje.😀

Poslednja izmena:
Pobeda 68-0, FUT, lik izvede sa centra dobaci golmanu i da gol, mora da je bio na lepim drogama cim ga nije mrzelo da to radi i ne prekida replaye, tekma trajala dobrih pedesetak minuta 🙂

Inace, proslogodisnja taktika mi je bila bolja nego ove, tada sam prvo stekao pare za Aguera, zakucao prvu diviziju i onda tek ponekad castio sebe spilom. Sada cim dodjem do 7.5k odma spil, nekako mi sad doslo mrsko da stekam sve se nadam da ce pasti bar taj Kun iako sam bacio blizu 500k do sada, kupovao sam i fifa poene...no regrets.

Nego zaista ova igra 98% igraca koji forsiraju igru centarsuteva mi polako prelazi granicu ukusa i zadovoljstva igranja, sinoc mi dao lik 3 gola glavom u odlucujucem mecu i nisam napredovao diviziju. Zaista kad ti protivnicki igrac koji gleda u korner zastavicu teledirigovano centrira i pogodi u celo svog igraca koga cuvaju moja dvojica koji imaju i +heading, a ovaj pritom ima passing max 72, dodje ti da se zapitas da li je to normalno...a onda shvatim da je ovo samo igra, malo iskuliram pa opet nanovo.

Podhitno mora da padne neki nerf kroz patch jer EA mora da ima statistiku golova glavom i da joj to bude signal da nešto nije izbalansirano. Smejurija je da se igra identično kao FIFA 95! Nisu krivi igrači jer se samo prilagođavaju mehanici da bi pobedili, tako da se ne ljutim toliko na njih. Pomalo je besmisleno igrati na ovaj način. Meni je čak i Van Persi dao 2x gol glavom pored mojih odbrambenih koji imaju 80+ heading, što je uistinu apsurdno.

Ali, ajde to, nego toliko golova u 45 i 90 minutu je skandal. Zašto svaka glupa retardirana EA igra od starog NBA Lajva preko Need For Speeda do FIFE mora da ima takve stvari, nije mi jasno, zašto veštački moraju da prave uzbudljive mečeve, igra je sasvim kul i zanimljiva i bez toga da se EA meša u slajdere i verovatnoću.

Ova igra je trening za živce, ko ovo preživi, može da bude nadzornik nuklearnog pogona u Japanu.

Poslednja izmena:
Podhitno mora da padne neki nerf kroz patch jer EA mora da ima statistiku golova glavom i da joj to bude signal da nešto nije izbalansirano. Smejurija je da se igra identično kao FIFA 95! Nisu krivi igrači jer se samo prilagođavaju mehanici da bi pobedili, tako da se ne ljutim toliko na njih. Pomalo je besmisleno igrati na ovaj način. Meni je čak i Van Persi dao 2x gol glavom pored mojih odbrambenih koji imaju 80+ heading, što je uistinu apsurdno.

Ali, ajde to, nego toliko golova u 45 i 90 minutu je skandal. Zašto svaka glupa retardirana EA igra od starog NBA Lajva preko Need For Speeda do FIFE mora da ima takve stvari, nije mi jasno, zašto veštački moraju da prave uzbudljive mečeve, igra je sasvim kul i zanimljiva i bez toga da se EA meša u slajdere i verovatnoću.

Ova igra je trening za živce, ko ovo preživi, može da bude nadzornik nuklearnog pogona u Japanu.

Poce ce uskoro da se kristi taktika sa zadrzavanjem lopte pred kraj poluvremena i tekme, ne bi li se iskoristio exploit da se postigne pogodak.
Ja sam poceo umesto igre kratkih pasova da koristim po nekad igru "kratkih bocki" ili kako god da se zove lob u prazno i mnogo je efikasnije, ako nista drugo negubim tako lako loptu.
Sto bi rekli u jednoj reklami. "Izgleda glupo, ali mene ledja vise ne bole." 😀

Jeste li primetili sulude cene i nedostatak ugovora?

Ignorisite ovo, nisam primetio da mi je ostao min prica od 10k 😀

Poslednja izmena:
Podhitno mora da padne neki nerf kroz patch jer EA mora da ima statistiku golova glavom i da joj to bude signal da nešto nije izbalansirano
...
Ali, ajde to, nego toliko golova u 45 i 90 minutu je skandal.

Svaki FIFA nastavak ima neku caku za lako davanje golova (uključujući i FIFA 95 :d), a ako to i bude "nerfovano" nekom zakrpom, sa njom dođe neka nova caka. A golovi pred kraj poluvremena, i uopšte "rubberband" mehanizam su sveprisutni i u fudbalskim i u košarkaškim simulacijama. Dakle, budite budale pa igrajte, a i ja sa vama! 😛

Bio je neki patch danas, ima li neko pojma gde moze da se vidi lista izmena?

Aj da i mene u**re. Imao nekih 65k i bio je happy hour od 19 do 20h, pack za 35k sa 18 rare i dobijem Bastian Schweinsteiger-a 😀. Koliko vidim ide od nekih 170k pa navise.

Centarsuteve branite iskljucivo sutem, tj "kockom" nikako dobacivanjem, tj. na "X"

Nazad
Vrh Dno