Šta je novo?

FIFA 13

Igra stvarno izgleda ekstra, jedino ovo seckanje-lagovanje- kako god da se zove.... Ono jes da mi mašina nije neka, ali i takva realno mora da gura ovaj fudbal makar na medium 1024x768 bez seckanja. A neće. Nevezano koja podešavanja stavim (high/medium/low) secka ko blesavo, i D3Doverider i sve ono što sam pronašao na netu sam probao ali secka. Nekad više nekad manje ali nikad nije čisto. I to ne ono sitno seckanje nego skroz na pola sekunde ukoči igra. Slične stvari su mi se dešavale i sa 12 ali je to nekako D3Doverider sveo na razumnu meru. Pomagajte ljudi, rad sam da kupim original ali sa ovim seckanjem to bi bilo bacanje para! Hvala unapred!!!

Igra stvarno izgleda ekstra, jedino ovo seckanje-lagovanje- kako god da se zove.... Ono jes da mi mašina nije neka, ali i takva realno mora da gura ovaj fudbal makar na medium 1024x768 bez seckanja. A neće. Nevezano koja podešavanja stavim (high/medium/low) secka ko blesavo, i D3Doverider i sve ono što sam pronašao na netu sam probao ali secka. Nekad više nekad manje ali nikad nije čisto. I to ne ono sitno seckanje nego skroz na pola sekunde ukoči igra. Slične stvari su mi se dešavale i sa 12 ali je to nekako D3Doverider sveo na razumnu meru. Pomagajte ljudi, rad sam da kupim original ali sa ovim seckanjem to bi bilo bacanje para! Hvala unapred!!!

Zeza te sto imas Dual Core poznata je fifa da ne radi bas najbolje na dual core procesorima!

Znači da je to do optimizacije a ne do hardvera, jel tako? Što onda opet znači da to verovatno može da se sredi nekim patch-om, fix-om itd?

E6300 + 8800GT nikad nisam imao ptakve probleme...1680x1050, full detalji, bez AA.

E6300 + 8800GT nikad nisam imao ptakve probleme...1680x1050, full detalji, bez AA.
Kazem ne svima ali pogotovo amd dual core proc. imaju problem sa stutter-om.
@skole pa nzm. ja sam kad je izasla 11-tica imao amd 4400+ i resavao sam to seckanje sa D3D overriderom i u task menager-u prebacivanjem fifa.exe na high priority.

Poslednja izmena:
mnogo se mucim da osposobim desni analog na no name gamepadu...

Imaš i temi ''Fifa 12'' postavljen databutton.ini fajl kojeg sam podesio za svoj gamepad. Pronađi ga, zameni sa postojećim i nadaj se najboljem. Naravno, kontrole su podešene kao za PS3 verziju.

ma imam chillstream, on radi savrseno (ne uzimajuci u obzir da crkava polako :D), ali imam i taj neki genius koji ne sljaka, a hocu da sredim veceras da se igram sa nekim.

12-icu sam uspevao da sredim pomoću D3Doveridera, ali je znala da tu i tamo štucne, sve u svemu podnošljivo je bilo i moglo je da se igra. Nekad se dešavalo da krene baš da secka i koči onako na po pola sekunde, i onda nije bilo pomoći, jer se stvori i lag (komande nekako krenu da kasne) pa je jedino rešenje bilo restart kompa. Verujem da će slično da bude i sa 13-icom pošto mi identično secka. A planiram da se vratim na XP ako drugacije ne bude htelo, citao sam da to resava muke. Do hardvera ne može da bude, jer taj isti hardver gura BF3 na high-medium u nižim rezolucijama.

Ako neko ima sličan komp kao ja, neka mi se javi. Staviću ovde moju mašinu da bi bilo preglednije:

CPU: AMD Athlon dual-core X2 5000+
MoBo: MSI K9N Neo v1.0 (MS-7260) nForce 550
RAM: 3 GB Kingston DDR2 667
VGA: Palit GeForce 9600 GSO 768 MB DD3 192-bit
MON: CRT Hansol 730D
HDD: WDC 80 GB

12-icu sam uspevao da sredim pomoću D3Doveridera, ali je znala da tu i tamo štucne, sve u svemu podnošljivo je bilo i moglo je da se igra. Nekad se dešavalo da krene baš da secka i koči onako na po pola sekunde, i onda nije bilo pomoći, jer se stvori i lag (komande nekako krenu da kasne) pa je jedino rešenje bilo restart kompa. Verujem da će slično da bude i sa 13-icom pošto mi identično secka. A planiram da se vratim na XP ako drugacije ne bude htelo, citao sam da to resava muke. Do hardvera ne može da bude, jer taj isti hardver gura BF3 na high-medium u nižim rezolucijama.

Ako neko ima sličan komp kao ja, neka mi se javi. Staviću ovde moju mašinu da bi bilo preglednije:

CPU: AMD Athlon dual-core X2 5000+
MoBo: MSI K9N Neo v1.0 (MS-7260) nForce 550
RAM: 3 GB Kingston DDR2 667
VGA: Palit GeForce 9600 GSO 768 MB DD3 192-bit
MON: CRT Hansol 730D
HDD: WDC 80 GB

Dual Core da tera BF3 u medium-high podesavanjima mozda samo na SP u MP nema sanse. A i u SP pitanje je kako radi.

MP nisam probao, a u SP radi kao sat! (gore nisam naveo da zbog CRT monitora igram sve igre na 1024x768) Ali to nije poenta ove priče, ja imam problem sa fifom i jedino sa fifom, a BF3 sam samo naveo kao primer za poredjenje. Fifa je bar 3 puta grafički manje zahtevna od Battlefielda 3 a radi 5 puta lošije. Ne mogu da se pomirim sa tim da sa dual core procesorom, 3 GB rama i grafičkom koju imam ne mogu da igram fifu na low detaljima u rezoluciji 1024x768 bez seckanja. Ustvari na svim detaljima i u svim rezolucijama secka isto, što govori o tome da nije optimizovana kako treba. Čak i u zvaničnom hardware reqirements-u piše da je minimum za igranje potrebna daleko slabija mašina od moje. Neka mi se javi neko sa sličnom mašinom da prodiskutujemo.

Idem ka tome, ali dosta mi je skupa ta kombinacija. Eventualno polovan wireless plus reciever.

Idem ka tome, ali dosta mi je skupa ta kombinacija. Eventualno polovan wireless plus reciever.

Tesko ga je i naci, msm taj receiver. Koristio sam pre tu kombinaciju i stvarno od tog nema bolje ali kad pogledas skoro 50e stoji to:).. Ovaj demo igram na Dual Shock 3 i radi kao podmazan sa xinput, ima i vibracije, molim boga da tako ostane i u full verziji da nesto ne zeznu sa dzojped podrskama

Vidim na kupujemprodajem, samo sta znam... Videcu jos par varijanti, a skoro sam sigurno uzeo polovan gamepad, jos samo to da obavim :)

Moje društvo se asimilizovalo na FIFA, svojevoljno, Dovoljno je bilo par partija u FIFA 12 da vide koliko je to bolja igra od aktuelnih PESova. Ja lično teško mogu da im oprostim izostanak liga ove godine, 0 promena u grafici i zvuku, ovu katastrofu od Master lige sa nebulozama od itema koji menjaju performanse igrača...

Nazad
Vrh Dno