Šta je novo?

FIFA 13

Odigrao dve tekme, ne vidim nikakvu razliku u odnosu na 12ku, ni graficki a ni u gamplayu.. poceli su opet da drve godinu dana i izbace nove menije i transfere.

Odigraj jos koju. Ima novina, samo na prvu loptu se vidi da su dueli u vazduhu dosta drugaciji, first touch dosta menja nacin igre... ali za grafiku si u pravu.

Ne znam sta ljudi ocekuju od grafike?! Koja sportska igra koja izlazi svake godine je dozivela veliki napredak sto se grafike tice?!

Pa FIFA 12 :) Osim toga, retko koja.
Najveća razlika je pri prijemu lopte. Dosta zavisi od toga u kom pravcu se kreće igrač koji prima. Tu imam najviše problema, ostalo manje-više isto. Ima malo inovacija, verovatno zbog slabe konkurencije.

Na gamepadu mi je sve OK ali nikako da podesim za tastaturu...zna li neko kako?Probao sam da kopiram podesavanja iz 12 u 13 za tastaturu ali nece....

Igrao sam demo za 12ticu, ali mi je bio preslab računar da sve to potera kako treba, pa sam batalio. Posle sam uzeo Xbox da se ne zezam više sa prezahtevnim igricama, ne mogu svake dve godine da menjam konfu.
I nema potrebe za znakovima uzvika, to se, kao i pisanje velikim slovima, na forumima karakteriše kao vikanje, a to je nekulturno.
Znak uzvika je stavljen da naglasi da nije problem a velika slova da naglasim deo za demo i za fifu i na xbox demo verziji je bilo isto sa transferima.

Ne znam sta ljudi ocekuju od grafike?! Koja sportska igra koja izlazi svake godine je dozivela veliki napredak sto se grafike tice?!

Pa da, značajniji grafički napredak ide sa novom generacijom konzola, neće sad praviti novi engine, a da ga konzole ne mogu poterati, sasvim logično.

Inače ima sitnijih promena u grafici, pre svaga detaljniji modeli fudbalera (tu pre svega mislim na skelet :D i dresove)

Jesu dresovi i dalje onako retardirani, sa ogromnim imenima na dresu? :D

Sta izvode sa transferima i licencama, imaju li mozga?

Kasano ima ocenu 85 i igra još za Milan.

85 je i zasluzio. Neverovatan igrac. Montolivo, Pirlo i Kasano ubijali su na SP.

^+1

85 je i zasluzio. Neverovatan igrac. Montolivo, Pirlo i Kasano ubijali su na SP.

Lik je prosle sezone, ukljucujuci i reprezentaciju, dao 5 gola, a lik je klasican spic. Ako to nije ocajan ucinak, onda sam ja Messi. Pa onaj Kerol, koji je operisan od fudbala i kome bas nije islo prosle sezone, je dao 10 golova, a ovaj jedva pola od toga.

Kasano je jedino dobar bio u Sampadoriji, tamo je bio nezaustavljiv, ali to je ipak mnogo slabiji klub od ostalih u kome je igrao (Reala, Milana, Rome...) pa nije ni cudo sto je mogao vise da se istakne.

Cassano veze nema sa klasičnim špicom.

A i imao je operaciju na srcu prosle godine...

Cassano veze nema sa klasičnim špicom.

Pogledaj transfermarket.de ili transfermarket.co.uk, lepo piše na nemačkom da je "spitze", a na engleskom "centre foward". Čak su i nacrtali, za one koje ne znaju jezik. Takođe, može da igra i kao ofanzivni vezni, a često možemo da ga vidimo i kao krilnog napadača, ali on je špic.

@Shimec
Pa to je jedan od razloga zašto je slabije igrao, ali i sezonu pre toga je bio poprilično loš i bio je tek četvrta opcija trenera u Milanu (posle Ibre, Pata i Robinja), što takođe govori o njegovom kvalitetu. A tek u Realu je bio očaj. Jedino je u Sampadoriji kidao.

S druge strane, ne igra kao klasičan špic, pa možda zbog toga nije :) Ne sećam se u Romi šta je igrao, ali od Sampdorie sigurno nije igrao u toj ulozi. Napadač nije isto što i klasičan špic, kojih danas ima sve manje.

Mislim da je striker spic po nasem. Centre forward vec ima mnogo siru ulogu. U svakom slucaju, ja takodje ne mislim da je klasican spic, bez obzira na lingvisticke slicnosti.

I striker piše, ovamo ispod njegovog imena na britanskoj veriziji sajta, a sa desne strane piše i centre foward, atacking midlefielder.

Nisam gledao, pricam napamet. Svakako ga ne bih poredio sa ibrahimovicem, van persijem, berbatovim itd. za koje smatram da su klasicni spicevi.

Nisam gledao, pricam napamet. Svakako ga ne bih poredio sa ibrahimovicem, van persijem, berbatovim itd. za koje smatram da su klasicni spicevi.

On je vise po strani nekako da igra, iza klasicnih napadaca. Ali ta ocena od 85 je realna skroz, dobar je to igrac, daj ne zezajte:D.

@Shimec
Pa to je jedan od razloga zašto je slabije igrao, ali i sezonu pre toga je bio poprilično loš i bio je tek četvrta opcija trenera u Milanu (posle Ibre, Pata i Robinja), što takođe govori o njegovom kvalitetu. A tek u Realu je bio očaj. Jedino je u Sampadoriji kidao.

Sezonu pre toga, pola sezone nije igrao jer se svadjao sa vlasnikom Sampdorije, a drugu polovinu je u Milanu odigrao odlicno, i cak cesto bio ispred Pata u rotaciji (ako naravno zanemarimo da je Pato proveo dosta vremena povredjen).

Kasano nije klasičan špic, daleko je po igri bližu poziciji ofanzivnog veznog ili polu-špica. Nebitno šta piše na transfermarketu ili bilo gde, to je dovoljno zaključiti gledajući njegove mečeve.

Mnogo sam se gluposti načitao u ove 3 strane.

Ma dajte ljudi kako da nam ne izbacuje igra,mani te se Kasana...

jel vam se desava da prilikom prijema igrac buljom fazon odbije dobru loptu i napravi ******, pritom mi dzenkinson degenerik sustize aguera otresa ga ko slinu uzima loptu dok njihovim igracima prakticno ne mozete da pridjete, rasipa se odbrana, sve se bre raspada, poludeo sam, 90% akcija mi propadne zbog retardiranog prijema nekog od napadaca, tipa nasri ili vucinic. ae bre koje *****. kompjuteru svaki igrac j*beni mesi.poludeo sam danas...
nrd rejdz znam ali bre nema smisla...bulja bulje.song stize sve zive.vazi.kad igram sa njim lik je tenk 2m na sat trci....pritom se kompjuteru defanzivci grade samo tako, dok moji padaju od volkota...
odlep hah...

Ovo vredi igrati samo ako igrate sa 'zivim' protivnikom. Kad se setim nervoze u prosloj Fifi 12 zbog komp.AI i onih njihovih magicnih akcija u 90+min i postizanja gola:mad:

jel vam se desava da prilikom prijema igrac buljom fazon odbije dobru loptu i napravi ******, pritom mi dzenkinson degenerik sustize aguera otresa ga ko slinu uzima loptu dok njihovim igracima prakticno ne mozete da pridjete, rasipa se odbrana, sve se bre raspada, poludeo sam, 90% akcija mi propadne zbog retardiranog prijema nekog od napadaca, tipa nasri ili vucinic. ae bre koje *****. kompjuteru svaki igrac j*beni mesi.poludeo sam danas...
nrd rejdz znam ali bre nema smisla...bulja bulje.song stize sve zive.vazi.kad igram sa njim lik je tenk 2m na sat trci....pritom se kompjuteru defanzivci grade samo tako, dok moji padaju od volkota...
odlep hah...

Prijem je "novina" i ovoj fifi, sam određuješ na koji način će igrač primiti loptu u zavisnosti gde ti je uperena strelica, da li držiš brzo trčanje i tako dalje :)

odlep hah...

Pusti brzo trčanje kad primas loptu, ako ga držiš odbije se lopta jedno 2m od igrača.

Vrh Dno