Šta je novo?

FIFA 11

Boze evo opet se desilo korner sut glavom 81 minut a nisu imali nijedan sut na gol.
Kakva glupost!!!

Slazem se sa tobom. AI je tako buljaski odradjen kao nikada do sada. Iste situacije mi se desavaju, ja stative, precke, a on jedan sut i gol.

Znas sta meni pomaze, ja uglavnom igram slabijim klubovima, stavis u drugom poluvremenu formaciju 3-5-2,napravis neku izmenu i tu ih samo tako dobijas na sredini. Najodvratnije golove primam od intera.

Danas odigrah prve 2-3 partije full verzije. Svidja me se, cak su i dodavanje u prostor sada bolja nego u demo verziji. Samo su smesni modeli nekih igraca, npr Fletcher ima neku belu kosu! :D

Ali sam vec uspeo da postignem jedan prelep gol. U pravom stilu Berbatova, lep centarsut Valensije i Berba kod prve stative sa nekih 10ak metara polu makazice u dalji ugao! :D

Tek sam poceo, nisam navikao na davanje fora na desni analog pa zato manje koristim Chicarita jer njemu takva igra lezi zbog brzine. A Berba je tu da se kida sa stoperima, ima dobru kontrolu lopte.

Ali zato Fletcher hebe kevu, svaki duel je njegov! :D
Vidim ovde nema fore sa raspolozenjem, ima li nesto slicno?

I da, hoce li neko nabavljati Live Season opciju preko PSNa?

Iskreno?

Bezobrazna EA mamipara za ono što KONAMI odradi sa strelicama za formu, samo što, eto, EA gleda u kakvoj su formi igrači u stvarnosti pa na osnovu toga im diže ili spušta ocene iz nedelje u nedelju. Ako je povredjen recimo onda ima strelicu na dole, čak su razmišljali i da ga stave totalno "van pogona". I pritom, jedino se ligaške utakmice uzimaju u obzir, izuzev ako nisu povrede u pitanju.

Ono što znam kako je bilo do sada to je da Live Season jake klubove činio još jačim a slabije još slabijim. Barem je tako bilo u 95% slučajeva.

Lično nikad to ne bih kupovao iako sama ideja možda i nije tako loša.

***, nije to PES pa da cepa i kida mreže svaki put, moraš imati izuzetno dobru poziciju da bi da bi odvalio projektil, plus što rekoh već jednom, malo mi se ne svidja to što svaki šut ima top spin, tj. naglo propada, ali ako ništa drugo makar su golovi iz daleka itekako mogući, ostalo je šminka da se sredi za FIFU12 ;)

I da, provereno, gameplay na replayu ide za nijansu sporije nego prava utakmica pa zato to i izgleda mlitavo na snimcima...

A koja je fora za golove iz daljine... Mislim ja sam navikao, iz PESa, da se zaletim i dam for pa da raspalim!

Mada ovde tesko da ima prostora za tako nesto, ukoliko dam for odmah se tu nadje protivnicki igrac... Zato retko kad i sutiram sa distance, tj uopste nemam "muda" da sutiram jer mislim da ce biti preslabo! :D

EDIT: Jel zna neko kako se radi dribling na oko 1:15, uvek me tako CPU zezne! :)
***, ne znam italijanski... :d

Driblinzi

Poslednja izmena:
Ista je fora, moraš pružiti for na desni analog pre šuta ako hoćeš da bude silovito.

A dribling ti je pace control dugme + desni analog u krug u onom smeru u koji želiš da uradiš roling.

Ali nije to onaj obican roling, taj sam provalio... Ovaj prvo vrati loptu iza pa onda ide u stranu.
Videcu na YouTube-u, vidim ima neverovatnih driblinga! Vecina njih bi mogao samo u areni da izvedem. :D

Ako ides npr u Areni ka golu, drzis dugme za driblinge i onda desni analog gore, pa u levu ili desnu stranu.

U toku utakmice bi to izgledalo - npr. napadas na desni gol, ides po desnoj aut liniji i hoces da zaseces ka unutra, desni analog desno, pa gore.

Ovo je naravno moguce u svim pravcima i jedan je od boljih driblinga. Kada ga dobro naucis mozes da pravis cuda:

http://www.ea.com/uk/football/videos/ugc/42317929

Glavna razlika u odonsu na PES driblinge je ta što u svakom trenutku moraš da radiš driblinge onako kako si okrenut a ne da ti dribling bude uvek levo-gore i slično. Naravno, o čuvenim "stisni u stranu i odradi najzahtevniju fintu" metodama nema ni govora. Nije ni čudno što nije popularna u širokim masama :)

Jedini problem kod mene je sto igram na krsticu a ne pecurkama.
Ali ako sam mogao sa PESa na FIFU, valjda cu uspeti da predjem na analog! :)

Isplati se, na stranu zbog fluidnijeg kretanja i preciznijeg dodavanje već zato što je analog za njih osnovno kretanje a sve ostalo rade po principu "eto, čisto da bude". U FIFI09 si recimo imao bag da kad se krećeš na krstiće nikad nije puštao prednost nego odmah dosudjivao faul. Taj problem nije postojao ako si igrao na analog.

U FIFI10 se npr. igrač uvek bagovao kada treba da se raduje jer čim stisneš neko dugme nisi više mogao da menjaš smer. Jeste nebitna stvar ali ko zna, možda je bilo još nešto, nisam siguran jer sam već tu prešao na analog.

Malo vežbe, i to je to. Kad osetiš da ti u odbrani palac više ne klizi sa analoga, to je to, uspeo si :d

Juce po prvi put isprobah one takticke slajdere, i prijatno su me iznenadili...
Cim sam podesio brzi build up i da se igraci vise krecu i brze otvaraju vise sam sansi stvarao. Polako jos da se naviknem na vise koriscenje driblinga jer bez toga tesko da se moze proci kroz gustu odbranu. :)
Odigrah i po prvi put na analogu, nije mi bilo strasno... Palac mi nije klizio, cak sta vise lakse je ovako ciljati prilikom dodavanja a pogotovo kod sutiranja! :D

Jos se nisam oprobao protiv ljudskog protivnika, to ce se valjda uskoro promeniti. :)
Takodje nisam jos nista isprobao osim obicnih utakmica i arene! :D

EDIT: i moram jos puno da vezbam centarsuteve! :d

Poslednja izmena:
Vežbaj centaršuteve jer su dosta efikasni ove godine.

I da, dodao sam te, pa možemo odigrati koju... :)

Vladimire, vidim da ea pominje neke probleme online i da rade na tome, jel znas mozda o cemu je rec?

Kako radi Fifa sa ovakvim internetom?

Ne kapiram Ping na speedtest je 80 i nesto, a na Ping Test-u 24. Ne znam koji je tacniji.. Sve nesto gledam da li mi PES radi lose zbog mog rutera, kao da mi je losiji net od kad sam presao sa USB modema na Ruter..

Vladimire, vidim da ea pominje neke probleme online i da rade na tome, jel znas mozda o cemu je rec?

Nisam siguran, pošto ni na kakve probleme nisam nailazio osim što povremeno ima bag da se iz čista mira učita formacija i ekipa iz prošle utakmice. To i nije loše kad se igra sa istim klubom jer ti skrati vreme za nameštanje, medjutim, problem je kad uzmeš lupam Atletico Madrid, odeš u rezerve da zameniš igrače a ono ti se učita cela ekipa Juventusa. Još je gore ako kreneš da igraš takvu utakmicu, blokira igra :D

I da, ne znam da li je do mojih cimera u BGu ali u FIFI11 trenutno nailazim povremeno na sitan lag, ne konstantno nego onako, cimne s vremena na vreme. Ne sećam se tih problema u prošlim verzijama mada ni sad nisu drastični.

@Borise - dam ti FIFU sledeće nedelje pa proveri sam, u suštini, znam ljude koji su igrali starije verzije sa 128 uploada bez problema ;)

edit: tek sad primećujem da imaš bolji ping sa Banja Lukom nego sa Beogradom :d

Poslednja izmena:
Ja sam igrao Fifu 09 i Fifu 10, za 128Kb uploada, ne secam se da sam imao ikada nekih problema.

edit: tek sad primećujem da imaš bolji ping sa Banja Lukom nego sa Beogradom :d

Da, u cemu je tu fora i sta je tu relevantno i tacno :) Sumnjam na ovaj Planet ruter, sa USB modemom sam mogao da igram PES 2010 cesto bez problema.. I jos sam platio za to go*no, olosi, 1400 dinara za najbedniji paket na svetu.

pa kažem ti, daš mi PES na par dana da ga isprobam, eto tebi FIFE i rešiš problem ;)

Das ti meni FIFU, ja tebi ne dam PES :d Ne igram ga samo ja u kuci :) Frustriran sam ***, ovaj internet paket je dovoljan za svaku drugu igru.. ali najjace je koliko boli qrac za online igranje ove na WENB-u, je*ale ih Master Lige i "Postani Messi", i*iotski modovi sa rubber bandingom, kako bre mogu protiv CPU-a da igraju nije mi jasno uopste..

Odigrali smo ja i Vlada dve tekme danas, malo je seckalo ali ja mislim da sam ja uticao na to posto mi se PS3 kaci preko WiFi na net... :D :d Ali iskreno, nije mi preterano smetao lag...vise ga je bilo u prvoj tekmi, ali nista strasno.

A to je u pitanju... :)

Nema leba, moraš biti spojen preko žice - "jes to tehnologija al ne mož to bez kabla" :d

Mislim da ti je više smetao onaj Džekov gol sa 25m, uploadoavaću ga večeras na net :)

Vrh Dno