Šta je novo?

FIFA 11

A sta jos osim defaulta ima? Ovo ne da je ograniceno, nego strasno.. :) I sto skakuce lopta onako pri svakom pasu, jel to Chola drzao koncert prethodnog dana? :D :)

Poslednja izmena:
Udji u controller settings pa biraj, ima svašta, možeš da prilagodiš svaki segment svom stilu igre. Recimo možeš ostaviti dodavanja po zemlji da budu assisted ali da dodavanja u prostor i centaršutevi budu manual ili semi. Ako hoćeš centaršuteve kao u PESu, staviš ih na assisted ali kako se sa njima centrira to već pojma nemam.

A zašto lopta skakuće? Zato što je lopta a ne hokejaški pak pa da kliza po zemlji neprestano. Probaj manje da puniš dodavanja :)

I da, zumiraj kameru na maximalno da oseitš dušu :p

Poslednja izmena:
Hokejaski pak :) Previse bre skakuce, uporedi sa bilo kojom pravom tekmom, pusti 'onu' igru :)
Sto se tice podesavanja, dobro pa ne mozes da biras tezinu lopte posebno za dodavanja i posebno za sut :) Previse je to slobode u podesavanju za moj ukus, nemas pojma sa kakvim opcijama te je neko pobedio i sta je tu radio on a sta mu je pomagala igra.. Al dobro, ne bih dublje, ukusi su (nazalost previse) razliciti.. :)

Poslednja izmena:
Pa igra ti uvek pomaže, čak i u onoj gde je sloboda osnova svega, samo što ti očigledno želiš da ubediš sebe da sam možeš upravljati sa 11 igrača po terenu :)

Pa šta ti nije jasno? Isto kao što hoće realnost od igre ali je dobro što Messija i Villu nisu napravili kakvi su zaista u stvarnosti nego im "svesno" spustili ocene da bi učinili igru realnijom :)

Previse podesavanja :D ?

Pa da.. cuj posebno podesavanje pomoci za po zemlji, posebno za vazduh.. :) A moze FIFA imati identicno preslikane ocene, kad sve generika trci po terenu :D Ne majkemi, svaka cast ako uzivate igrajuci ovo... stvarno :)

Ma opusteno, samo ti igraj Adidas Power Soccer 2011, ostavi nas da se zezamo sa simulacijama :).

istina, nekome je bitnije kako ti igrači svoje ocene prebacuju na teren a ne da li imaju running animaciju type 1 ili 3. Pa se onda zna sa kim treba šutirati van 16, a sa kim ne, ko je dobar za centaršut desnom, a ko levom, ko može a ko ne može i da pokuša da uradi rainbow flick i pritom treba da se potrudiš da bi ga izveo.

Niko tebe ne tera da diraš podešavanja ako nećeš. ali SLOBODU (zvuči ponzato?) izbora imaš. I to još od FIFE08. Samo što neki nemaju potrebu da hypeuju pošto njihov rad sam po sebi govori više od bilo kog marketinga.

Ljudima koji poznaju FIFU demo ne služi ni za šta osim ako ne uvodi neku baš veliku novinu kao što je za World Cup uveo novi sistem penala.

Ovu primedbu prvi put cujem , lopta previse skakuce :D .

Addidas Power Soccer :d

Inace , u Games-u mozete rezervisati kopiju za 30. septembar , pa ko hoce da iskesira 6000 RSD ...

Poslednja izmena:
Nisam probao jer nemam konfiguraciju da potera PC verziju. Koliko sam čuo iz pouzdanih izvora, PC verzija mu dodje FIFA10 sa PS3jke. Dakle, next-gen ali stariji kod. Ako je tako, pristojna igra za PC samo tako ;)

Kod iz 10-tke je jako dobar, a sa novim apdejtima za ovu sezonu PC igraci mogu da pevaju. Mada ne razumem sto insistiraju na ovako minimalnim razlikama, deluje mi sad vec kao ciganisanje. Imam utisak da je ovo vise kao neka prelazna faza, ako se dobro pokaze prodaja, sledece fife bice potpuno iste.

Ma, mislim da žele da privuku ljude da kupuju konzole jer tamo su makar do sada bili sigurniji od piraterije. Sve mi to izgleda kao da će ubuduće svaki put isto raditi - prošlogodišnja verzija za PC, najnovije za konzole.

Pa moze i ako pobedite na 5 ili 15 utakmica...kao i da otkljucate Emirates stadion.

"Another small new addition I've noticed is a "Swap wingers" option in the in-game quick tactics menu. To access the menu press up on the d-pad while in-match. It simply does what it says, the LW and RW will swap their positions without the need to pause the game and do it manually from Team Management."

Jedno pitanje, cisto da potvrdimo - znacinema vise piratskog igranja fife online ni na xboxu, zbog onog koda? Mislio sam da se malo zagrejem sa xbox verzijom cisto dok ne vidim odakle i kako da narucim ps3 verziju, ali izgleda nista od toga.

Inace, igra protiv AI-ja ubija koliko smara. Ima mozda 5% zanimljivosti u odnosu na igru protiv zivog protivnika. Prosto sam zaboravio kako je glupo i dosadno.

I zasto je Kaka u rezervama a metnuli ga na cover?

Mislis da oni znaju ko je Kaka, verovatno je bilo "stavi onog lepuskastog crnog na omot" :D :p

Mislis da oni znaju ko je Kaka, verovatno je bilo "stavi onog lepuskastog crnog na omot" :D :p

Da li znaju ili ne mene ne zanima, bitno je da za razliku od konkurencije znaju da naprave dobru igru.
Po istoj logici bih ja tebe mogao da pitam da li Japanci uopste znaju da Anri vise ne igra za Barsu :).

Poslednja izmena:
Da li znaju ili ne mene ne zanima, bitno je da za razliku od konkurencije znaju da naprave dobru igru.
Po istoj logici bih ja tebe mogao da pitam da li Japanci uopste znaju da Anri vise ne igra za Barsu :).

To i ove godine mislis? ;)

A Ibrahimovic je i u FIFA demou u Barsi :) Ne boj se, u full verziji ce sve biti normalno..

Pa kao i prosle godine, kad god su prelazni rokovi izadje patch. A da, toga nema na piratima.. ;)

I zasto je Kaka u rezervama a metnuli ga na cover?

Zato što za razliku od Borisa uvek gledaju da postave trenutno aktuelne postave - kako je Kaka povredjen on ni u stvarnosti trenutno nije u prvoj postavi. Isto kao što je i Ballack odmah po povredi prebačen iz startne postave Nemačke repke na klupu. Znaju oni itekako šta rade, samo im nisu deca koja viču idemo Etoooooooooooooo baš toliko u prvom planu već i čuvena simulacija realnosti ;)

Nije to kao PES pa da Xavi i Iniesta zamene mesta u default formaciji te da Xavi bude najistureniji vezni a Iniesta stub srednjeg reda. Ali dobro, i ja previše očekujem od igre gde Messi ima sprint 82 a Olić 89 :d

Poslednja izmena:
A sta rece onaj lik sto svake godine kupuje obe igre, stavis bekove u sredinu, i nikakve razlike u kreiranju igre nema.. :) Ajde ja sto to osecam i u demou, jelte ja nemam pravo da to komentarisem jer demo igre nikako ne reprezentuje punu igru :) ali sta bi njemu onda rekao?

Ja nisam mnogo eksperimentisao sa tim promenama igraca i formacijama, ali vidim da je igracima drasticno manja ocena kada se stave na neodgovarajucu poziciju, tako da mi izgleda da je EA to dosta pazljivo proracunao. Ne moz' da metnes de oces. :D

Ako vec hoce da budu toliko azurni, bila bi fora da i u igri stave igraca medju povredjene, pa da ne mozes da ga koristis. :D

Malo smara za online meceve, gde svaki put mora da se menja squad. Ali sta ces...

Zato što za razliku od Borisa uvek gledaju da postave trenutno aktuelne postave - kako je Kaka povredjen on ni u stvarnosti trenutno nije u prvoj postavi.

Tako burazer i ja igramo i Fifu i PES - ko je trenutno povredjen ne sme da se stavi u postavu.
Ali ok, valjda su bitnije emocije kada se zategne gol od toga :D.

A sta rece onaj lik sto svake godine kupuje obe igre, stavis bekove u sredinu, i nikakve razlike u kreiranju igre nema.. Ajde ja sto to osecam i u demou, jelte ja nemam pravo da to komentarisem jer demo igre nikako ne reprezentuje punu igru ali sta bi njemu onda rekao?

Prvo bih mu rekao da to nije ništa drugačije od situacija kada Pique sa 30m skida paučinu sa projektilom od šuta ili kad Eto'o glavom cepa glavom iz bilo koje pozicije kao da je Bierhoff lično. Zatim bih ga pitao da stavi iste u vezni red na PESu pa da mi javi rezultat jer se vrlo dobro sećam da si u PESu uvek mogao da držiš Drogbu pozadi i da ne bude posebnih razlika.

Dalje on je rekao da su mu igrali Puyol Pique i Milito a ne bekovi. A evo short pass ocena za tu trojicu: Puyol 76, Pique 79 Milito 78. Jel ti vidiš neki problem da igrači sa tim ocenama kreiraju igru u sredini? Stvarno bi bilo sramota kada igrači sa tim ocenama ne bi mogli da igraju "pošteno" vezni red. Kako bi onda ekipe od 4 zvezdice uopšte kreirali igru kada im takve ocene imaju najbolji igrači?

Da li ova trojka zaslužuje toliko visoke ocene? Lično mislim da ne i da je to klasična boljka velikih klubova (Barsa ubija sa pass igrom pa svi moraju da budu "školovani" za isto), ali to je već sasvim drugi segment priče. Nemam pristup španskoj sekciji inače bih uveliko preporučio da im spuste te ocene makar na 70. Milito bi komotno mogao da ode i ispod 60.

Sve u svemu tipično navlačenje na jednu stranu radi pljuvanja po igri a sve bazirano na površnom i polu-proverenom utisku.

FIFA je imala problem sa ocenama koje obeležavaju ponašanje igrača u ofanzivi i defanzivi i to se najviše osećalo u veznom redu gde bi pojedinci mogli da igraju mnogo pozicija podjednako dobro a neki bi čak u tome bili i bolji od igrača kojima je to prirodna pozicija (najučestaliji problem: defanzivni vezni koji su super kao štoperi). Ako bi teoretski postojao napadač sa defanzivnim ocenama oko 90 on bi se na poziciji štopera ponašao identično štoperu koji ima iste ocene. Od FIFE11 (ali ne i demoa pošto tamo ne vidim da postoje te ocene) su pozicioniranje razdvojili na attacking positioning i interception da bi dodatlno definisali igrače a tu je i work rate za ofanzivu i defanzivu pa će postojati razlika izmedju Teveza i Berbatova kada izgubiš loptu jer će prvi ujedati da stigne do iste a drugi će glumiti Žigića ;)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno