Šta je novo?

FIFA '10

Podseca, nekako mi se drugaciji gameplay cini.. mada tako me i 09 i 10 zavarala :) Svidja mi se kako se kretala lopta i kako je tekla akcija..

23 april, ima na shopto da se preorderuje što sam ja i učinio

Čuje se "tup" kad se dodaju igrači, čuju se navijači - to je to, Boris sad ima defintiivno da kupi igru :d

pa sad nesto ne vidim da pricas protiv "tup"-a kad je u fifi :D

inace navijaci su 2 generacije ispred pes-a.. sta vise, u pes-u su generaciju iza onog sto je nekad bilo u pes-u :)

Pa još uvek nisam čuo kako se čuje *poing* (čitaj - stativa) pa da dam konačan sud :d

Ali za razliku od PESa ne čujem *tup* svaki put kad kopačka dodirne loptu bilo da je dodavanje ili promena smera u pitanju - uz to, nije ni svaki *tup* iste jačine.

I dalje tvrdim da uz onoliko glasno navijanje ne bi čuo *tup* na TV prenosu (ili ne daj bože uživo) toliko često - možda samo kad golman ispuca loptu ili prilikom prekida i centaršuteva.

Poslednja izmena:
Zasto ne smanje brzinu igre da bude kao u Fifi 09?Zasto ne ucine da ne bude tako lako sve?
Zasto?

Cini mi se da je sve mnogo lako uraditi u Fifi 10, pasevi su precizni, sutevi su precizni itd...
Sve su predobro uradili u 10-ci.

Ne bih voleo da bude takva World Cup.

Obratite paznju na ovom klipu od 1:30 do 1:38. Lik se okrenuo skoro trenutno za 180 stepeni. Bezveze...

http://www.youtube.com/watch?v=5tVZmciI4eg

Mislim da ipak fali ono kasnjenje komandi da bi se igra usporila.

Poslednja izmena:
Ovo obavezno nabavljam.

Inace cujem da ce biti svih 200 reprezrentacija iz kvalifikacija pa me zanima jedna stvar da li ce u igri biti i mogicnost da se igra Svetsko prvenstvo i bez kvalifikacija sa pravim grupama koje su zaista izvucene na zrebu.
Mislim bice opcija odaberem neku ekipu u kvalifikacijama koja nece igrati u Juznoj Africi i odvedem je na Mondijal, a sad da li ce biti opcija u igri da odma pocinjes sa Mondijalom i da recimo igras sa nasima koji su stvarno u D grupi sa Nemackom, Australijom i Ganom.

Mislim da ipak fali ono kasnjenje komandi da bi se igra usporila.

To je najgluplja stvar koju su ikad mogli da smisle i fala bogu da su je izbacili - ja znam da su fudbaleri priglupi ali im ipak treba mnogo manje od pola sekunde da im informacija iz mozga predje u motoriku :)

PS - Za sve one kojima je prelako neka predju na legendary, to je čak i meni ponekad teško :)

Poslednja izmena:
Ma sta je sa vama? Pa ja sa najgorim timom sabijam najjaceg na Legendary, i to najopustenije. Mogu da ga pokidam i sa 3:0 ako treba.Dosadno mi je koliko je glup.

U fifi 09 nije takav slucaj bio.

Onda mora da si najjači igrač u univerzumu kada sabijaš AI na legendary koji je ove godine teži od bilo kog AIja protiv koga sam do sada igrao u proteklih 10tak godina :)

PS - Za sve one kojima je prelako neka predju na legendary, to je čak i meni ponekad teško :)

Ma na tom i igram, poslednji nivo tezine, nisam siguran kako se zove :).
Meni bi idealno bilo nesto izmedju Fife 09 i 10, da nema tog laga, ali da dodavanja nisu toliko precizna i da su igraci samo malo tromiji.

Poslednja izmena:
Onda mora da si najjači igrač u univerzumu kada sabijaš AI na legendary koji je ove godine teži od bilo kog AIja protiv koga sam do sada igrao u proteklih 10tak godina :)

Pa nemoras da mi verujes, dodji da se uveris kako ga peglam.
U 09 najopustenije na legendary izgubim ponekad i kad biram klub sa 5 zvezdica.Ali u desetci AI je boranija.

da dodavanja nisu toliko precizna

Pa to su najavili već za FIFA WC pogotovu se odnosi na ona dodavanja kada igrač dodaje iz okreta ili teških pozicija - ne samo da će biti manje precizna nego i slabija - ako pogledaš gol koji je dala Francuska na ovom gameplay snimku za FIFA WC tačno vidiš da akcija počinje onda kada je defanzivac Engleske pokušao iz okreta da doda napred loptu i pogrešio :)

Setio sam se jos jednog. Da se lopta vidi kako se kotrlja (mislim na one sare na lopti). To su potpuno zanemariliu desetci.

Stvarno izgleda dosta konkretnije od 10 i 09.. Vladimire, necu se buniti ako je zateknem na otiracu, ili u sanducicu :d

Ja samo smatram da su preterali na duelima, tj. da su isuviše ojačali snažne igrače a na uštrb onih sitnijih.

U principu postoje igrači koji imaju "zvezdicu" za takve šuteve i bolje šutiraju iz prve nego ostali bez obzira na ocene.

A tajna bi bila eventualno da napuniš šut više nego što bi obično mada ne očekuj da ćeš se nadavati takvih golova kao npr u PES6 što je bilo moguće. Taj segment nije baš najsrećnije rešen.

Posto sam uspeo u igraonici da navratim vecinu da predju na FIFU i shvate da je bolja od pes-a bla bla svi se slazemo da je taj segment bas bas lose uradjen. Mislim ako igrac koji trenira i koji je spreman ne moze da sutne jace i preciznije loptu iz prve msm... nagledao sam se toliko zalosnih situacija kada sutne "k'o moja baba" iz perfektne pozicije.

Takodje sto sam primetio mada je to mozda samo ne znanje, zasto je sut glavom toliko mlak i slab iz centarsuta/kornera? Nekako nema jacinu kao u PES-u.

Kažem, probaj napuniti malo više, gledaj da li šutiraš jačom nogom igrača, da li je to onaj šut koji "beži od golmana" jer su sve to jako bitni faktori u FIFI10 (ujedno i uzrok mnogobrojnih zicer-promašaja) ali u globalu izbegavaj te šuteve iz prve, pogotovu van 16 jer nisu onakvi kakvi bi morali da budu. Eventualno ako vidiš da igrač natrčava na loptu, onda slobodno šutiraj jer će biti kako treba.

Što se tiče igre glavom - u PESu je ta jačina šuta prekomična - nije bitno da li je Robinho ili Vidić - svi isto pucaju glavom i svi golmani isto brane takve šuteve.

FIFA09 je po meni imala najbolju igru glavom i stvarno si imao igrače koji igraju na centaršuteve i one koji igraju po zemlji. U FIFI10 ta podela nije više tako izrazita. Ako želiš snagu, igrač mora da se zaleti na loptu pa moraš centrirati tako da nateraš igrača da natrči na loptu. I nekad je pametnije da odigraš asistenciju glavom umesto šuta, pogotovu ako je igrač ukopan u mestu.

A čini mi se i da postoji mali bug prilikom usmeravanja šuta glavom gde analog reaguje kao da je podešen na manual šut. Zato su meni najbolji šutevi glavom onda kada samo stisneš šut i ne diraš smer (osim ako nisi baš previše iskosa i sl.) - analog je previše osetljiv za igru glavom pa ako držiš u dalji ugao obično ode bliže 2-3m pored gola jer moraš baš pogoditi taj medju-ugao na analogu :)

Moguće ali jako teško. U FIFI09 je to bilo lakše uraditi ali ne i lako. Ne bih znao kako se tačno to izvodi jer se trudim da igram fudbal a ne igricu :)

Zovni Ramba Petkovića da ti pokaže :D

Ma dosta je konfuzije zato što se često ne navodi da li se radi o PC ili PS3/XBOX verziji. Npr. u FIFI08 PC verziji bilo je zabranjeno pucati na gol iz kornera jer je to smatrano za exploit. U FIFI09 PS3 je golman mogao da se izbaguje na takve pokušaje ali ne toliko da bi to nazvao exploit. Ali npr. korner na drugu stativu je smatran kukavičkim potezom.

U FIFI10 na PS3 ništa od toga još nisam primetio da je to neki exploit i slično barem ne u ovih ~1000 mečeva koje sam do sad odigrao online :)

Ono što sam siguran to je da moraš izabrati nekog igrača sa jako visokom ocenom za curve.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno