Šta je novo?

FIFA '10

Alo tarzane ne filozofiraj, trazio sam po guglu 'fifu10' i prvo sam sam nasao o podesavanjima bilo je na ovom forumu, ostavio poruku(a nisam gledao detaljnije) i sad kao da sam uradio ne znam sta! O'ladi malo, ziv covek gresi !

Poslednja izmena:
Evo, još jedan FIFA bug, koji doduše može samo u 2na2 da se uradi :)

Počinje oko 1:10

[YOUTUBE]mzK-0LUJjZA[/YOUTUBE]

A na 1:42 imate i tu lošu fiziku lopte sa kojom nije moguće dati golove van kaznenog ;)

Poslednja izmena:
Све више и више ми се свиђа ова FIFA10. Голови ван шеснаестерца су све само немогући. Ја најчешће играм с братом, значи, Аренал-Манчестер (јединство), и преко 50% голова је из даљине. Разлог је што обојица форсирамо одбрану и тешко је проћи у шеснаестерац. Rooney и Van Persie у 8 од 10 покушаја, из добре ситуације могу да постигну погодак.

Сем тога, након дужег периода привикавања на 360 кретање (свеједно сам ишао у 8 смерова, несвесно), сада много разнорврсније играм и лакше стварам позиције за шут, а све делује реалније.

Нема теорије да се у два меча дају слични голови. Ми смо одиграли 70-80 утакмица међусобно и сваки пут исход зависи искључиво од концентрације (за одбрану) и инспирације (за напад).

Требало ми је времена да се навикнем и на мало другачије понашање дефанзиваца, па су на почетку редовно утакмице биле са 4-5 голова. Сад ретко кад завршимо са 3.

Све у свему, треба да пораде на модовима игре, пре свега Manager, који је једноставно досадан, а сам gameplay је довољно добар.

Odgledah ovaj klip i moram priznati da mi kretanje igraca izgleda prirodnije nego u PESu... :) Lepi golovi sa distance! :D
Samo ova dodavanja mi nekako mnogo lako prolaze, kako to da niko od protivnickih igraca ne presece neko dodavanje?!

Iz dva razloga:

1) Dobri igrači koji se isuviše dobro poznaju pa znaju gde će ovaj drugi biti. Kada igraš 1na1 koliko god da FIFA ima dobro postavljanje, nije ni izbliza ovako kao kad se igra 2na2, 3na3 itd itd - uz to, gol na 2:10 ih je malo čak i ukakio :)
2) Igraju protiv ljudi koji igraju odbranu po principu "flaster na X" i to je to - a kao što sam rekao, u FIFI se to mnogo skupo plaća - ako pogledaš nijednom nisu išli da pokrivaju prostor nego su se sve vreme zaletali ka onom ko ima loptu ili kasno menjali igrača koji treba da odigra sweeper ulogu :)

U tom primeru na 2:10 mi je "glupo" kako protivnicki igrac nije bolje reagovao...prosla mu je na 5cm od noge, to mora da se blokira/ispuca!
Ali vecina ovih dodavanja je na korak od protivnickih igraca koji nimalo ne reaguju!

Ali dobro takvih situacija ima i dosta u PESu... :)

Pa nigde ja nisam video da ti odbrana sama igra od sebe iako u suštini nemam ništa protiv da se ubaci u nove delove neka automatska reakcija u odbrani kojom on ušopuje loptu ili je preseče samo što se bojim da onda ne preteraju pa počnu sa auto-uklizavanjima i ispucavanjima. Na kraju krajeva, imaš desni analog za smer promene igrača pa uperi gde želiš, imaš call 2nd player, pa se snalazi :)

No opet kažem, ovo je preterivanje šta oni rade i uglavnom je moguće protiv slabijih igrača.

Electronic Arts announced that FIFA Soccer 10 has shipped a whopping 9.7 million copies since launch in October, and Madden NFL 10 has shipped over 2.3 million copies in retail during the quarter.

EA Canada has said it is working on ways to stop people quitting out of FIFA games online when they find themselves in a losing position. Speaking to Eurogamer on Twitter recently, FIFA lead producer David Rutter admitted the team had been "talking about 'rage quitting' a lot recently" as part of their preparation for FIFA 11, which is due out in Q3 this year.
Sadly, however, it doesn't sound like anything will be ready for World Cup. "We haven't done anything different for this game as far as I know," line producer Humber told us.

Eto, jedan od velikih featura koji se cuva za Fifu 11. I kako covek onda da je ne kupi :).

Smorio si preko svake granice, cisto da znas... Inace, to je problem koji uopste nije lako resiti, kad samo malo razmislis.

Znas kako me zabole za tvoje misljenje, imas ignore opciju, use it.
Sigurno nije toliki problem da mora da se ceka 9 meseci na to.

Moram priznati da sam glup i da ne kapiram suštinu vaše prepirke :)

working on ways to stop people quitting out of FIFA games online

Pošto ne vidim kako će nekoga sprečiti da ugasi konzolu ili da ode na quit game, da neće kao i u Gran Turismu da naprave catch-up sistem? :d

Znas kako bih ja to resio? Nastavio bih odigravanje utakmice :).
Ako je nekome pukla veza mogao bi da se vrati za par sekundi(tesko bi primio vise od jednog gola za to vreme). Ako je neko namerno izasao ... pa izgubio bi sa jedno 10-15 golova razlike.

Pošto ne vidim kako će nekoga sprečiti da ugasi konzolu ili da ode na quit game, da neće kao i u Gran Turismu da naprave catch-up sistem? :d

Mogu da ti oduzmu silne poene ili sta vec ako izadjes, poraz vec sada dobijas, tako da je to reseno. Pokusavaju da nateraju ljude da ne prekidaju meceve i ne prave glupe situacije, a to stvarno nije lako. Skoro da ne vidim razumno resenje sem nekih teskih kazni. Mozda da uvedu neko zigosanje tipa "Quitter" pored imena, cisto da se zna da li da kreces sa njim u partiju :)

Poslednja izmena:
Quitter bi bio OK. PES to čini mi se već ima u formi ispumpane lopte. Ima i FIFA DNF% ali on uopšte nije tako vidljiv kao što bi trebao biti.

Ali sve ove "veće" kazne nemaju smisla jer je njima u interesu da prodaju što više igara svake godine a uz veliki broj igrica dolazi i veliki broj dečurlije. Ako ih budu oštro kažnjavili biće FIFA sux i sledeće godine će uzeti PES :)

Uopšte, online sistem na PESu je mnogo bogatiji po pitanju online opcija i stvari koje se mogu kreirati. Meni je neshvatljivo da ne postoje nikakvi zvanični turniri za online igranje nego samo ranked mečevi i to je to. A evo, već druga godina kako će izaći Ultimate Team sa nedeljnim turnirima za te UT ekipe. Zašto isto ne urade i za celu igru to samo oni znaju.

Poslednja izmena:
Cekaj, ne mogu da rese problem quit-era? Sta se desava kad namerno izadjes, da li barem izgubis poene kao u PES-u?

^Ne, tako se na zalost zavrsava pola partija. Ne dobije poene, a ni on kaznu.

Cekaj, ne mogu da rese problem quit-era? Sta se desava kad namerno izadjes, da li barem izgubis poene kao u PES-u?

^Ne, tako se na zalost zavrsava pola partija. Ne dobije poene, a ni on kaznu.

Marli ako već nisi igrao FIFU10, trebalo bi da znaš da od FIFE09 imaš ono pravilo koje ide ovako:

1. Ako kvitneš iz igre do trećeg minuta (od onih 90 u igri) ne dobijaš ni DNF ni poraz
2. Ako kvitneš do petog minuta dobijaš DNF ali ne i poraz. Samim tim, ni tvoj protivnik ne dobija poene - zato je pametno ne davati golove u prvih 5 minuta meča protiv anonimusa da ne bi stisnuli pauzu na kick-offu i kulturno izašli preko quit match - eto, tu opciju bi skroz mogli da izbace za FIFA WC i FIFA 11 :)
3. Sve posle petog minuta što kvitneš rezultira DNFom i porazom. Dakle, tvom protivniku se pripisuje 3:0. Ako je vodio npr. 6:2 i ti kvitneš, onda mu se upisuje 6:0. Ali isto tako, ako njemu pukne veza prilikom 6:2, onda se tebi upiše pobeda od 3:0 što je u neku ruku nepravedno i možda bi bilo najpoštenije da nadju način da se takva utakmica ne registruje uopšte ili makar kao nerešena ako ništa drugo.

Pod kvitom se podrazumeva i gašenje konzole i nestanak konekcije i vadjenje diska i sve druge smicialice koje su moguće. Naravno, nekada se taj sistem izbaguje pa neće odmah da unese pobedu ali u 95% slučajeva radi kako treba. Štaviše, ako neko ugasi konzolu na onom ekranu gde piše "Do you want a rematch?" to se isto računa kao kvit. Lično sam dve pobede ni kriv ni dužan dobio tako :d

A što se tiče toga da pola utakmica završi kvitom, moguće, ne igram baš toliko sa nepoznatima u FIFI10 a i kada igram quick ranked, igrači obično budu tu oko mog levela pa se kvit ne dogadja tako često. U FIFI09 sam nailazio na mnogo više quitera s obzirom da te je preko quick ranked spajao sa prvim na koga naletiš i nije uzimao u obzir odnos vaših XP bodova.

Ali to nije nešto na šta možeš uticati osim da koristiš DNF% filter kada tražiš meč pa da ga spustiš na ispod 5% i nadaš se najboljem.

Poslednja izmena:
Na koji način se može povećati Remaining weekly wages. Budžet kluba je oko 10 mil, a RWW mi je spao na 10 eura (neki igrače sam preplatio). Postoji li mogućnost povećanja a da pritom ne prodajem/pozajmljujem igrače? Drugo, kako je moguće da su igrači u prvom kolu lige/druga sezona mrtvi umorni iako je fitnes trener na maximumu a u prijateljskim utakmicama im je i energija bila na maximumu a sad odjednom samo što nisu u crvenom ?

[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/RiqriA3MuDA&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=en_US&feature=player_embedded&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/RiqriA3MuDA&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=en_US&feature=player_embedded&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/nJLLo5TZ1Cg&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=en_US&feature=player_embedded&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/nJLLo5TZ1Cg&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=en_US&feature=player_embedded&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]

2010 FIFA World Cup: Interview with Simon Humber

EA Sports Fifa WC 2010 South Africa demonstration

Poslednja izmena:
Kad izlazi world cup? Razmisljam ozbiljno da ga uzmem, ili nekako da nabavim fifu 10 preko razmene, dacu sansu fifi ove godine.. :)

U *** kakav fudbal. Prezadovoljan sam! Znaci vise lici na Fifu 09, i sprorije je od Fife 10. Grafika solidna :)

Jedva cekam!

Ne deluje lose, ali animacija radovanja na 00:36 - Neprocenjivo :d Evo 100 puta premotavam i svaki put umrem od smeha :D :D

E, ali moram da napomenem da me pomalo podseca na PES.

Mislim da ce Boris da se obraduje ;)

Verovatno mi zato i deluje zanimljivo.

Vrh Dno