Šta je novo?

FIFA '10

Upravo tako, ti koji si igrao demo pola sata do sat znaš šta FIFA10 nudi a ja koji igram tu igru proteklih 4 meseca nemam blage veze :)

Kad budeš hteo sebi da priznaš da si pogrešio, doneću ti FIFU pa ćemo igrati offline do tada stvarno ne vidim zašto pričaš o igri koju nisi ni probao, biće da je to jače od tebe :)

Nego vezano za FIFA World Cup, ja sam tek sad primetio jedan neverovatno zanimljiv podatak:

GS: We understand that this year's game will include altitude effects in certain stadiums. How will this affect gameplay?

SH: Altitude will affect gameplay realistically but subtly. We saw the effect altitude can have during the qualifiers when Argentina got thrashed away against Bolivia 6 to 1. Undoubtedly Argentina are the stronger side, but on the night they just couldn't handle the altitude. If you have ever been at high altitude you know that it can really sap your stamina, and you'll see that effect in game.

Likewise, the ball physics will be subtly different; the ball will fly a bit faster and straighter since there is less air resistance. You're not going to be able to hit 50-yard screamers into the top corner, but shots will be harder but also a bit more difficult to keep low.

It's not going to create unrealistic gameplay and might not be picked up on by some people. But the gameplay engine is quite mature now, and we can start to play with this type of thing to go a bit deeper on the experience.

Fala bogu da jačaju šuteve, nego ne razumem zašto ne bi samo visinu šuta stavili na desni analog, pa da biraš koliko hoćeš visoko da ti ide lopta, naravno, ne možeš da staviš po zemlji a napuniš šut, ne mislim na to, već ovako da se zna granica.

Zovi me ako neki patch donese upecatljivije i 'cvrsce' suteve i bolji zvuk i atmosferu desavanja na terenu, jednostavno ne mogu bez toga... :) Nemoj mi te fore sa full igrom, sta dobijam sa time, isto kao demo samo duze traje poluvreme :) ;)

Vidis da nemas pojma. Dosta se razlikuje.

Ma šta ti je kicba, Boris sve zna i da ne proba :)

Vidis da nemas pojma. Dosta se razlikuje.

U cemu? Meni ono sto smeta u Fifi su krupne stvari, engine, ne verujem da to moze da bude drasticno drugacije u full verziji.. Ne mogu da sudim naravno o nekim dubljim stvarima samo po demou, da PES ne postoji sigurno bi je igrao i ne bi mi smetale te stvari toliko jer ne bi imao sa cim da uporedim.. :)

Pa ne mozes da ocenis poslje 15-20 min.... Moras da igras duze malo.

Evo da te pitam cisto ono iz radoznalosti.

Da li si koristio desni analog dok si isprobavao Fifu? Odgovori iskreno.

Zasto bi odgovorio neiskreno? :) Nisam..

Pa dzaba ti onda sto si probao, ako nisi...

Desni analog je najkorisnija stvar u celoj igri.

Boris je do skora igrao PES a da nije znao čemu služi kocka u odbrani - ne vidim kako možeš onda očekivati da govori na osnovu činjenica. Džaba njemu to što drugi pričaju da im je trebalo po mesec dana (kao npr meni) da se adaptiraju na FIFU posle PESa i još makar mesec dana da bi potpuno uživali u igri - on jednostavno očekuje da upali FIFU, igra je na PES način i da to bude to. Drugim rečima od FIFE očekuje da bude isti PES samo bez bagova.

On je po pitanju fubdalskih igara casual gamer i to ona tvrdoglava sorta koja misli da sve zna zato što niko u ulici ne može da ga pobedi :)

A video sam kako igra i zašto bira baš Atletico odnosno kako forisira Aguera u nedogled. Nije ni čudo onda što mu se FIFA ne dopada kada C. Ronaldo i kompanija nemaju nikakvu superiornost u igri 1na1 i nikad ne mogu ostvariti toliku razliku putem sprinta kao u PESu. Uz to ako još pokuša i da se gura onako pravolinijski uz avion animaciju a la PES svaki iole jači defanzivac će ga u takvoj igri pojesti za doručak i to bez faula. Zato mogu misliti koliko ga je ubijalo u pojam što nijedna PES fora ne prolazi i što mora da gradi igru od nule - jednostavno, FIFA zahteva timski rad i u tom grmu leži zec :)

Poslednja izmena:
Uzmi Barsu, ja uzmem Werder i Ibrahimović neće ni da se vidi a ako još postavim i sweepera umesto jednog CBa, neće biti ni kontri :)

To mi se uostalom i svidja u FIFI - Real je stvarno jak ali ne i u odbrani i ako sa njima igra neko ko ne ume da igra odbranu nema šanse da pobedi. Isto tako, osim Ibrahimovića niko drugi ne može da odigra duel igru u Barceloni i Messi ako hoće da odradi ono što radi u stvarnosti mora isto tako da izbegava duele.

Ali iako su te ekipe po ocenama jake to ne znači da sa ekipama od 4.5 zvezdice (poput Bayerma, Werdera, HSVa, Lyon, Fiorentine, Rome, Porta) ne možeš da se kvalitetno suprostaviš tako da u svakom trenutku imaš 30 klubova na izboru.

Ako mene pitaš najjača ekipa u FIFI je Chelsea što je i realno s obzirom na prikazanu igru prošle godine.

Poslednja izmena:
Posto sam u pes temi pitanje vezano za fifu pa ako moze neko od modova da prebaci ili izbrise.

Ljudi jedno rookie pitanje, poceo sam da igram manager mode sa Bayernom skor ovako 5-1-1 ali gledam umjesto da mi igracima napreduju ocjene konstantno im opadaju. Je li mozda do toga sto nisam rotiro igrace pa mi stalno prvih 11 igralo?

Poslednja izmena:
Pa nije baš moguće da posle 7 odigranih utakmica bog zna koliko uznapreduju.
Za to treba dosta vremena. Neko ko je mlađi i igra više puta u tvom timu ima veće šanse da napreduje, dok stariji igrači stagniraju ili im najčešće opada rejting (igrači preko 30. god.). Ništa se nesekiraj nego polako unapređuj trenere golmane, defanzivu, sredinu i napad, naravno i pregovaračke sposobnosti kako bih mogao da dovedeš neke nove i što mlađe igrače.
Mene trenutno ubija jedan bug u Fifi u M.Modu. Naime u trećoj sezoni, nakon odigrane utakmice između highlights-a i Man of the match screen-a, igra se jednostavno zakuca i nepreostaje ti ništa drugo nego da resetuješ konzolu. Naravno to se po nekom nepisanom pravilu desi kad nalupaš neki jači tim. Nedešava se često, ali kada se desi dođe ti da mlatneš konzolu o pod. Bug je koliko sam čitao na netu i na PS3 i na Xbox-u, i EA neće prstom mrdnuti da taj problem reši.

Pa nije baš moguće da posle 7 odigranih utakmica bog zna koliko uznapreduju.
Za to treba dosta vremena. Neko ko je mlađi i igra više puta u tvom timu ima veće šanse da napreduje, dok stariji igrači stagniraju ili im najčešće opada rejting (igrači preko 30. god.). Ništa se nesekiraj nego polako unapređuj trenere golmane, defanzivu, sredinu i napad, naravno i pregovaračke sposobnosti kako bih mogao da dovedeš neke nove i što mlađe igrače.
Mene trenutno ubija jedan bug u Fifi u M.Modu. Naime u trećoj sezoni, nakon odigrane utakmice između highlights-a i Man of the match screen-a, igra se jednostavno zakuca i nepreostaje ti ništa drugo nego da resetuješ konzolu. Naravno to se po nekom nepisanom pravilu desi kad nalupaš neki jači tim. Nedešava se često, ali kada se desi dođe ti da mlatneš konzolu o pod. Bug je koliko sam čitao na netu i na PS3 i na Xbox-u, i EA neće prstom mrdnuti da taj problem reši.

Meni svim igracima opadaju ocjene overall rating mi je npr. lahmu 78 a znam da nije toliki bio kad sam kreno sa igrom. I svim znaci svim igracima opadaju drasticno ocjene, primjetio sam da je i kod drugih ekipa ona strelica u vecini slucajeva prema dole? :sceptic:

Upravo tako, ti koji si igrao demo pola sata do sat znaš šta FIFA10 nudi a ja koji igram tu igru proteklih 4 meseca nemam blage veze :)
Oko ovoga se moram sloziti samo sto je kod mene PES u pitanju, igrao sam demo redovno sve do pre par dana kada sam nabavio PES...
Igrajuci demo sam bio razocaran, ali bas bas...nisam mogao da verujem sta su napravili od igre!
Dok sada kada sam igrao full verziju, moram reci da demo i full nema veze s vezom! Skroz druga igra, tako da sam resio da ubuduce ne igram demo verzije barem kada je PES u pitanju!

A mislim da je kod FIFA-e slicna situacija, iako sam okoreli igrac PES-a mislim da je FIFA napravila veliki uspon u zadnje dve godine ali ipak ostajem pri PES-u jer je to stvar navike...Da je mozda full verzija PES-a bila kao demo verzija tj katastrofalna, onda bih se teskog srca odlucio za FIFA-u. :)

Dok sada kada sam igrao full verziju, moram reci da demo i full nema veze s vezom! Skroz druga igra, tako da sam resio da ubuduce ne igram demo verzije barem kada je PES u pitanju!

Au kako bre... :) Dosta su slicni, ali bas.. demo je mozda maaaalo sporiji, razlike se mogu meriti u procentima, 5% recimo..

Au kako bre... :) Dosta su slicni, ali bas.. demo je mozda maaaalo sporiji, razlike se mogu meriti u procentima, 5% recimo..
Hm...dal ja to osecam sarkazam u vazduhu? ;):d

Ako si ozbiljan, onda ti cu ti reci:" Ti to ozbiljno?!?!?"

U demo verziji proigravanje u prostor prosto pa nije bilo moguce, jedino sto je koliko tolko uspevalo je L1 i trougao...a sporiji jeste sto meni nije odgovaralo!
Ja sam tipican englez sto se tice fudbala, volim brzu igru...iz prve! :D

Da, zaboravljam da si skoro nabavio PES, a izasao je patch skoro koji je bas popravio igru, slobodnije se malo kreces i upotrebljivije su lopte u prostor malo vise.. pre toga full verzija je bila skoro ista kao demo.

Danas sam seo da odigram PES posle par meseci. Stvarno kao nekadasnji veliki jubitelj PES-a mislim da su ga mnogo zasrali :) I pored toga sto FIFA ima ocite mane PES mi deluje vestacki previse mnogo bre zastarelo :(

Ja mislim da se jos samo kod nas prica stara, dobra prica: FIFA je ******, PES je najbolji... Tako ce biti i za 10 godina cak i ako EA napravi idealnu simulaciju koja se ne razlikuje od pravog fudbala.

Ja mislim da se jos samo kod nas prica stara, dobra prica: FIFA je ******, PES je najbolji... Tako ce biti i za 10 godina cak i ako EA napravi idealnu simulaciju koja se ne razlikuje od pravog fudbala.

Da, inace PES se samo u srbiji prodaje.. :)

Ma PES je propo skroz. Sve se svelo na to da uzmes napucan klub i sve radis sa jednim igracem. Zato necu da igram sa hjumenima ( :d ) jer svi uzimaju neke napucane timove i sve rade sa jednim igracem, dok se ja jadan pokida sa bednim Arsenalom i timskom i leprsavom ( :D ) igrom i organizovanim napadima..Kad se samo setim devetke, vuces loptu celim terenom, nagla promena pravca, 3 igraca odose ''u maline'' :whip: ...

Ma PES je propo skroz. Sve se svelo na to da uzmes napucan klub i sve radis sa jednim igracem. Zato necu da igram sa hjumenima ( :d ) jer svi uzimaju neke napucane timove i sve rade sa jednim igracem, dok se ja jadan pokida sa bednim Arsenalom i timskom i leprsavom ( :D ) igrom i organizovanim napadima..Kad se samo setim devetke, vuces loptu celim terenom, nagla promena pravca, 3 igraca odose ''u maline'' :whip: ...

Slazem se, strasno je da je PES6 jos uvek najbolji u serijalu. Ne vidim da mogu da izadju iz ovog 'sna', zato bas polazem nade u ovaj treci fudbal..

Samo da ovu Fifu World Cup naprave da lici vise na Fifu 09 nego na 10, da lopta malo bude tvrdja, da naprave neku atmosferu kad padne gol, i bice sve extra ;)

Da, inace PES se samo u srbiji prodaje..

Vidim PES osvojio brojne nagrade ove godine, rastura se od prodaje? :)

Samo ne shvatam zašto ti polažeš nade za 3. fudbal kad imaš drugi na izboru a ti ga još nisi ni probao - kažem ti, koji god fudbal da izadje moraćeš da ga učiš iz početka - neće biti Aguera a šuteve ko iz PESa gde 4 od 10 šuteva sa 30m ulaze u gol zaboravi :)

@kicba: u poredjenju sa FIFA10, FIFA09 je bio običan balon sa kojim si se radovao kao malo dete ako zabiješ van 16 :)

Poslednja izmena:
Suppa - sad tek vidim da je pitanje vezano za FIFU - verovatno su ti igrači premoreni a imaš slab fitness level u okviru kluba pa ne mogu da se oporave od zamora i zbog toga imaju strelicu na dole. Takodje, njihove ocene na kraju svake utakmice utiču na to da li će im biti strelice dole ili gore ;)

Da, inace PES se samo u srbiji prodaje.. :)

Ma da, prosto odvaljuje ove, prosle i pretprosle godine, znaju ljudi sta je kvalitet...

Hteo sam da kazem da je vec celom svetu jasno sta je PES uradio u poslednjih par godina, a sta FIFA, tako da je to sitno podbadanje i *****avanje na racun fife (kao zna se da je to ******, ha-ha, hi-hi) totalno deplasirano, jedino oni koji su samo fudbal na sony-u i videli i dalje tako pricaju...

Tako ce biti dok prava Fifa ne izadje za pc.
Mnogo nade polazem u taj razvoj dogadjaja :). Evo sad izlazi browser based fifa online sa komandama prilagodjenim igranju jednom rukom, pa ce biti mnogo bolje :)

Bice bukvalno reterdiran svako ko pomene fifu, a onaj ko je kupio ps3 ili xbox da je igra je vec zbog toga *****, tako da... Daj nam fudbal na sony-u da igramo, najbolja je igrica, ista vec 20 godina, nema sta da se mucimo, pusti ******e... :)

Poslednja izmena:
neće biti Aguera

Previse filozofski posmatas fudbalsku igru, ti se ustvari vise igras menadzera tokom partije nego fudbalera :) Ako Aguero ima prazan prostor u pravoj utakmici, ako primi odlicnu loptu u prazno, ako se stvori idealna kontra, naravno da ce istrcati sto brze i trcati sto brze samo sa jednim ciljem, a to je da da gol.. nece razmisljati menadzerski kao ti.. Komplikujes fudbalsku igru nepotrebno.. Kako igraju pravi timovi? Dobacuje se onom ko je u tom trenutku najslobodniji, jure se sto sigurniji pasovi.. ako si zatvoren, nemas kome da dobacis napred, vratis malo nazad, pa opet ispocetka... Ako vidis da neko odlicno utrcava, dobacis mu.. U PES-u se igra takav fudbal, to sto su odbrambeni igraci retadirani pa ne mogu da stignu Ronalda, i sto napadaci cesto prolaze kroz odbranu kao kroz puter, to je druga stvar...
Kazes moram 'ispocetka' da ucim igru, sta to znaci? Da igram fudbal kao kosarku? ne kapiram sta to znaci...

Nazad
Vrh Dno