Šta je novo?

FIFA '10

S obzirom na formu pitanja rekao bih da tebe zanima FIFA za PC a ne za PS3/XBOX

Jeste da smo znali da igra izlazi, ali sada je tek zvanicno :

EA's lifted the lid on the official 2010 FIFA World Cup videogame and promises to release the first screenshot tomorrow.

"The first screenshot of 2010 FIFA World Cup will be posted live at www.facebook.com/EASPORTSFIFA," Tweeted EA Sports.

The existence of the game is as unsurprising as a yearly update to the core FIFA series, but nevertheless, this is the first EA has publicly spoken of it.

Like 2006 FIFA World Cup, this will focus on the globe's famous sporting event and ditch the drama of domestic leagues. What improvements there will be to the core FIFA 10 game, however, remains to be seen.

Ovde možete očekivati sve reperezentacije od Istočnog Timora preko Burkina Fase do Haitija - dakle i Srbiju i jako brzonog Krasića - to obećavam 😀

Ja bi voleo neke misije (challenge) da vidim u igri, kao sto postoji, ili je postojalo u PC verziji.

Gubis npr. 2:0 na poluvremenu, i na kraju moras da dobijes utakmicu. Ili npr. potrebno je da postignes hat trick.... itd...

Stari dobri scenario mod sa International Super Star Soccer Deluxe 🙂

Npr. Gubiš 1:0 u 119. minutu, treba da izjednačiš do kraja i pobediš na penale - zvuči poznato? :d

Ne znam za to, ali moze i to 😀

Exciting bits in the PS3 and Xbox 360 versions include being able to compete in a full, online World Cup, where one player will eventually be crowned the besterest. Also, altitude will now affect your game by shortening players' breath and altering the flight of the ball.

Those versions will also feature all 199 teams (and their national stadiums) that took part in qualification, plus all 10 stadiums being used in South Africa - the host of this summer's tournament.

Ima prostora da se šut još doradi ali ne znam da li si igrao FIFU10 pošto je šut iz daljine jako poboljšan - imao sam mečeve koje sam dobijao samo na golove iz daljine i to protiv jako kvalitetnih igrača. Možda očekujete golove sa 30+ metara ali zna se ko daje takve golove i takvi igrači i u FIFI mogu ponekad (kao i u realnosti ne uvek) dati takve golove.

Meni je bitnije da doteraju malo te golmane pa da mogu da brane i nogama pošto za sada imaju samo animaciju sa bacanjem pošto kada lopta ide po zemlji i jako blizu golmana on reaguje bacanjem umesto špagom i obično prima gol, to je jedina glupost sa golmanima koja se dešava. Na svu sreću takav gol se desi jednom u 50 utakmica.

Poslednja izmena:
U svakom slucaju, ne postoji nikakav izgovor za to sto ovo prodaju kao novu igru, a ne kao DLC.
Jos ce se par meseci kasnije pojaviti Fifa 11.
Sreca pa ne kupujem originale.

Slažem se, bolje bi bilo da imamo još +20 reprezentacija u godišnjim verzijama FIFE. Medjutim, tako su podelili - EURO/WC igre (koje su uz to oficijalno licencirane) su sa reprezentacijama, godišnje sa klubovima. Sve dok nastave da forsiraju ovako dobar gameplay oprostiću im 🙂

Dobra stvar je što uvek na tim EURO/WC igrama eksperimentišu malo sa gameplayom i praktično testiraju stvari za narednu FIFU.

U svakom slucaju, ne postoji nikakav izgovor za to sto ovo prodaju kao novu igru, a ne kao DLC.
Jos ce se par meseci kasnije pojaviti Fifa 11.
Sreca pa ne kupujem originale.

Ne postoji nikakav izgovor? Svetsko prvenstvo u fudbalu jednom u 4 godine ti nije izgovor za izlazak igre World Cup 2010?

Zamisli ljude koji prave sportske (fudbalske) igre koji kad cuju da je svetsko prvenstvo 2010-e kazu: "E, super, moramo neki DLC da odradimo..."

Stvarno sreca sto ne kupujes originale, ne bi ti ni uzeo pare da sam EA i da znam da si tol'ka stipsa 🙂

Ne postoji nikakav izgovor? Svetsko prvenstvo u fudbalu jednom u 4 godine ti nije izgovor za izlazak igre World Cup 2010?

Zamisli ljude koji prave sportske (fudbalske) igre koji kad cuju da je svetsko prvenstvo 2010-e kazu: "E, super, moramo neki DLC da odradimo..."

Stvarno sreca sto ne kupujes originale, ne bi ti ni uzeo pare da sam EA i da znam da si tol'ka stipsa 🙂

Pa sta ako je svetsko jednom u 4 godine ?
Oni ocekuju da im ljudi u roku od 12 meseci plate 3 x 50e za, u sustini, skoro pa istu igru?
EA being EA.

Pa sta ako je svetsko jednom u 4 godine ?
Oni ocekuju da im ljudi u roku od 12 meseci plate 3 x 50e za, u sustini, skoro pa istu igru?
EA being EA.

Kad neko voli takve stvari i fudbal uopste, zadovojstvno mu je da plati i mnogo mu je znacajnija cela ta atmosfera svetskog prvenstva od tvoje price o EA strategiji. Bilo bi bolesno da EA ne napravi igru za svetsko prvenstvo, sad sto je to tebi dodatni trosak za dual-layer disk i nervira te sto ces dati 100 din, njih (a i ostale ljude koji vole ceo fazon) bas zabole. I nisu svi klosari kao mi ovde, pa moraju da pauziraju sa burekom i pljeskavicom mesec dana da bi kupili igru vise jednom u 4 godine.

Smorio me maksimalno taj nacin razmisljanja...

Reakcija na izlazak igre World Cup u godini svetskog prvenstva u fudbalu: "EA being EA".

Nemam reci, ali stvarno...

Jel gledas ti malo fudbal, znas koliko je to veliko takmicenje? Nije mala stvar uopste, videces, bice prenosi na RTS-u, pa pogledaj...

Poslednja izmena:
Pa Svetsko prvenstvo je najveci dogadjaj u svetu ove godine, bilo bi suludo da to neko ne isprati sa igrom. Posle sjajne prodaje FIFE 10, moguce je da ce se FIFA Wolrd Cup jos bolje prodati.
Meni isto ne gine DL. :d

Bilo bi bolesno da EA ne napravi igru za svetsko prvenstvo, sad sto je to tebi dodatni trosak za dual-layer disk i to te nervira, njih (a i ostale ljude koji vole ceo fazon) bas zabole.
Ti zaista nista ne razumes, ako mislis da je meni tesko da platim DL disk 😉.

Reakcija na izlazak igre World Cup u godini svetskog prvenstva u fudbalu: "EA being EA".
Nemam reci, ali stvarno...
Meni smeta sto prodaju 2 puta istu igru, a sve to bi opusteno moglo da stane u DLC koji bi se prodavao za 15-20e.
Fifa 08 je bila odlicna, jer je EA zesce zaostajao za PES-om i morao je da ide na kvalitet. Posle toga smo dobili Fifu 09 koja je bila jos bolja i Fifu 10 koja je tu negde.
Sada ce izaci WC, pa ce onda izaci Fifa 11, a sve ce to u sustini biti ista igra.
Fifa je na vrhu, moze im se ...

Opet kažem, FIFA World Cup je igra samo sa reprezentacijama gde će biti bukvalno sve reprezentacije sveta a godišnja FIFA igra sa klupskim fudbalom.

Pritom FIFA WC i naredna godišnja FIFA obično nemaju toliko sličnosti. Ima onoliko sličnosti koliko ima i izmedju FIFE08, FIFE09 i FIFE10 pa nešto ne vidim da ti to smeta.

Uostalom, niko te ne tera da to kupiš ako ne želiš. Da mogu da izdaju DLC, mogu, ali ako imaju oficijalno licenciran produkt, zašto da ne zarade kada su uredno platili licencu kod FIFE za to? Kupovina licence treba da donese profit, zato se ista i kupuje.

I FIFA je to uvek radila, seti se FIFE98 Road to World Cup.

Poslednja izmena:
Uostalom, niko te ne tera da to kupiš ako ne želiš. Da mogu da izdaju DLC, mogu, ali ako imaju oficijalno licenciran produkt, zašto da ne zarade kada su uredno platili licencu kod FIFE za to?

I FIFA je to uvek radila, seti se FIFE98 Road to World Cup.

Naravno da me niko ne tera, niko me nije primoravao ni da kupim Horse armor za Oblivion 😉. Jeste to Fifa uvek radila, ali sada je 2010. godina, a ne 1998.

Mnogo je sve to znacajnije od tvog lokalnog razmisljanja. Ne razumemo se, **** ga.

a sta nece biti samo 32 ekipe koje su se plasirale na Mondijal i stadioni na kojima ce se igrati ?

Nego bice sve ekipe na svetu pa pre Mondijala igras i kvalifikacije , jel to to ?

Mislim ako jeste ono ne mogu da docekam (iako bi bio zadovoljan i sa samo 32 ekipe koje ce igrati Mondijal) i ssa stadionima u JA), kad izlazi to uopste ?

Jeste to Fifa uvek radila, ali sada je 2010. godina, a ne 1998.

Sada još više ima razloga za to jer smo sada više nego ikad potrošački svet. I opet kažem, FIFA WC se po gameplayu uvek razlikuje od godišnjih verzija.

Da, biće sve reprezentacije sveta sa sve himnama. Nego, kad smo već kod atmosfere, neka neko izabere Hrvatsku i nek pusti poluvreme malo duže, čuće spikera na stadionu na hrvatskom jeziku - to su uradili za svaku reprezentaciju u FIFI10 🙂

[YOUTUBE]ArqrsRWpSXY[/YOUTUBE]

🙂

Ja o ovakvom izdanju sa svim reprezentacijama sanjam još od RTWC '98. Vrlo je naivno misliti da je ovako nešto moglo da se jednostavno strpa u DLC. Ipak ne mogu da verujem da su uradili i sve nacionalne stadione, kao što je shin-boyan citirao odnekud.

Poslednja izmena:
Ako se sećam, imaš XBOX? 🙂

Pa, kažem, može se poraditi ali u odnosu na FIFU09 ovde je moguće dati golove van 16 a da to ne bude ništa čudno - za mene je to sasvim fin napredak. To što ne mogu sa 30m da zabijam projektile na redovnoj bazi već iznenadno kao u nekim drugim igrama, iskreno, sada mi čak i prija jer se radujem kao malo dete kada zabijem nešto tako baš zato što znam da su takvi golovi kao i u stvarnosti retkost.

Inače, jedna dobra stvar oko ovih EURO/WC igara je u tome što je broj ekipa znatno manji što ostavlja mnogo prostora za grafičke zezalice - evo već su najavili da će se videti klupa sa igračima gde će se videti ko sedi na klupi i recimo da će biti konfeta u bojama reprezentacija koje igraju koje će pasti na teren i ostati na terenu ceo meč 😉

Inače, ako sam dobro pročitao, biće 199 reprezentacija u ovoj igri 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno