Šta je novo?

FIFA '10

Prema nekima ispade da se ne isplati uopste menjati fifu 09 za 10-ku???

pa kad ne nzas da stisens u pravo vreme dugme!Ako ti toliko baguje igra prodaj je!

Dodji pa me ti nauchi. Bas bih voleo.

3x mi se desilo. A to znachi, da kad mi se desi jednom, onda sledeci put kad je takva situacija dobro vodim racuna da mi se ponovo ne desi.Kad mi se desi 2.put popizdim i vec razmisljam da li je bug ili nije. A kad mi se desi 3. put onda sam 100% siguran da je bug, ili da nesto nisu uradili kako treba.

To mi se desilo u Manager modu dok sam igrao sa Wolverhampton, na legendary obe stavke podesene.Uglavnom sam vodio te utakmice kad sam primao takve golove.
Ili, da nisu mozda napravili onako ciganski komp, kao u PES-u, kad im treba gol dace ti ga pa makar prosla lopta trojci tvojih fudbalera kroz noge i usla u gol.

Prema nekima ispade da se ne isplati uopste menjati fifu 09 za 10-ku???

Pa znas kako, ja se jedne strane slazem a sa druge ne. 09 mi nekako vise lici na simulaciju fudbala (velikog), dok mi 10 vise lichi na arcadu-simulaciju veliko-malog fudbala. E sad meni se vise svidja ovo prvo, mada u 10-ci su odradjene nove animacije i ovo kretanje u 360 je sjajno.

Po meni bi bio savrsen fudbal da da su samo dodali 09-ci nove animacije i kretanje 360, nista vise!

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]WwHVo--FRug[/YOUTUBE]
KRALJ, the dudeofinfinity a.k.a. cris a.k.a. pes fun boy... masku nosi da ga "nebi" prepoznali :D

Protivnik prodire po desnoj strani i centrira pod otprilike 90%, lopta leti ka drugoj stativi visine ramena, i moj igrach je blizi lopti na drugoj stativi. A iza njega, tj. blizi autu na drugoj strani terena stoji protivnicki igrac.
Moj propusta loptu iako sam ja stajao na mesto gde treba i pritisnuo ili pritiskao dugme za izbijanje lopte, i protivnik opusteno kuca loptu u mrezu, kao da mog igraca nije ni bilo.

Meni se to do sada desilo 2 puta. Vara komp.

Slab je ovaj dudeofinfinity kao fanboy - previše iskreno priča za jednog fanboya, no dobro, kad spomene individualnost tu već kreće da lupa - prosto verujem da on u pola noći pola dana može da oseti razliku izmedju bilo koja dva igrača recimo Fenerbahcea u PESu :d

A tek ova individualnost u online mečevima - genijalno - svaki klub ima svoju taktiku od koje zavisi da li će igrati na centaršut ili po zemlji, kakvu će odbranu igrati, koliko će široko biti postavljeni itd itd i on to ni da primeti? :)

PS - **** ga Gerard Pique :D

Poslednja izmena:
A tek ova individualnost u online mečevima - genijalno - svaki klub ima svoju taktiku od koje zavisi da li će igrati na centaršut ili po zemlji, kakvu će odbranu igrati, koliko će široko biti postavljeni itd itd i on to ni da primeti? :)
Razlikovace se samo taktika/formacija i bice isti filing igrati tu istu formaciju sa Milanom ili Barsom ili nekim trecim(kao to lik kaze, tim A vs tim B), kontam da to prvo zapadne igracima koju su se presaltali sa PESa na fifu... Citajuci razne komentare to mi je zapalo za oko da ljudima smeta...

I kao sto the dudeofinfinity kaze, nekima se dopada fifa ostali igraju PES :D

Ako igraš istu formaciju gde si igračima zacrtao da se isto kreću i da rade istu stvar šta očekuješ? Da rade suprotno? To zavisi od tvog stila igre a veruj da se sasvim drugačije igra sa Drogbom i Messijem. Ni u PESu ni u FIFI nema neke prevelike razlike izmedju Ibrahimovića i Drogbe, zar ne? Da im nabacimo isti skin, isto ime i model sumnjam da bi mogao da razlikuješ Ibru od Drogbe i to je normalno jer obojica spadaju manje ili više pod isti tip igrača.

A individualnost postoji u FIFI. Samo što važi isto kao i za PES - ne možeš to da osetiš ako igraš sat vremena već tek kad upoznaš ekipu. A da bi upoznao ekipu moraš prvo da razumeš kako igra funkcioniše, odnosno da ne postoje situacije koje će te previše iznenaditi ako se dogode.

Recimo, u FIFI09 ja sam voleo da imam visokog centralnog napadača pošto sam se uvežbao za centaršuteve. I tu mi je najviše ležao ni manje ni više nego Blackburn sa kojima sam igrao jednu online ligu. Onda sam prešao na Aston Villu i primetio sam koliko mi je cimanje da pogodim Carewa. On se uopšte nije nameštao na centaršuteve kao Santa Cruz. To je tu negde, slični su i po ocenama potrebnim za skok igru, imam čak i bolja krila nego u Blackburnu koji imaju i bolji centaršut ali nije to to. Mogu da ga pogodim jer je ista taktika u pitanju ali jednostavno nije kao sa Cruzom. Isto važi i za Everton odnosno Brazil sa Joom.

Uz to, svaki igrač ima i nešto što FIFA zove traits a što ne može da se vidi u samoj igri iz meni neobjašnjivih razloga. U najboljem prevodu, traits su za FIFU ono što su zvezdice bile za PES. Svaki igrač može imati ukupno do 6 "zvezdica" i to različitog tipa od menadžerskih (ima tendenciju da napreduje u karijeri, da često menja klubove i sl.), mentalnih (recimo super sub), fizičkih (sklonost ka povredjivanju, "padanju" itd itd) pozicionalnih (npr. navika igrača da igra po desnoj strani, da povlači kontranapade) tehničkih (primera radi da igrač slobodnjake izvodi bolje kada ide na tehinku nego na snagu i obrnuto) pa do golmanskih (voli da boksuje loptu, istrčava sa gola i sl.).

I koji je rezultat toga? Kada sam igrao sa Benficom, nisam mogao uopšte da idem na centaršuteve s obzirom da je Cardozo imao trait koji ga vuče na desnu stranu terena i svaki put kada bih hteo da centriram iz pozicije iz koje bi Santa Cruz zakucavao loptu Cardozo ne bi bio gde sam taktikom predivdeo da bude.

Ako to nije individualnost igrača onda stvarno ne znam šta očekujete ali toga nema ni u PESu.

PS - malo si (namerno) pogrešno preveo sa engleskog šta je rekao - da je to hteo da kaže rekao bi rest a ne others :)

Poslednja izmena:
to je vec tvoj problem sto gubis...i sad ti je igrica kriva pa istu igru igrate....

to je vec tvoj problem sto gubis...i sad ti je igrica kriva pa istu igru igrate....

A što si ti odlučio da prodaš FIFU odmah nakon prvog poraza na turniru koji si igrao kod mene onda? :d

Mrzim buljashe!

Poslednja izmena:
Na danasnji dan pre 12 godina sam prestao da igram fudbal uzivo(slomio sam ruku na fudbalu) i poceo da igram ISS/Fifu, sta je vec tad bilo aktuelno. :) Koliko se sve to izmenilo, da ne verujes.
Sta bi Syma radio nego lupetao ? :)

Auuuu petarda braco je pala !!!! :banana: :bottle:

Igrali su ko ovi moji sa PESa :)

Naprotiv, ovako se baš igra na FIFI kad imaš visokog igrača - centaršut na njega i onda šut ili dodavanje - samo prosledjuj :D

Nikad u FIFI bez visokog zadnjeg veznog ili centralnog napadača :)

Jel dao neko gol iz slobodnjaka na utakmici? Na treningu jesam.

Ja sam pogadjao stative,precke,golmana ali nikako da dam gol.

A neki shugavi protivnici tako lako daju golove iz slobodnjaka sa 17 metara... Kako ? :D

Ako ti šutiraju u suprotan ugao (tj. pored živog zida) 99% šutiraju sa nekim ko ima jak shot power i drže L1 za driven shot ;)

Jel dao neko gol iz slobodnjaka na utakmici? Na treningu jesam.

Ja sam pogadjao stative,precke,golmana ali nikako da dam gol.

Dao sam sa Lampardom na prvoj ranked utakmici :). Obicno ovako sutiram : ako je preko 23-24 metara , ciljaj suprotni golmanov ugao , drzi L1 ( meni su kontrole alternate 2 ) i da sut bude malo vise preko pola snage . Ako je ispod 23-24 metra , ciljaj samo malo pored golmana , drzi R1 i blago stisni sut ( i drzi blago left analog stick u pravu u koji sutiras ) .

Strasno je koliko u ovoj FIFI 2010 ima ... ''fanova'' Barce / Real Madrida . Svaki drugi mec je protiv njih . . . A i serveri su uzasni . Ne mozemo jedan club match zavrsiti do kraja , a da ne popijemo DC .

Ubiše me na wordclass nivou u Premijer Ligi. U 10 kola 3 pobede i 3 remija i 4 poraza i još ispao u 2 kolu kupa. sramota. Protiv totenhema 0 suteva sto na target sto van nje. Kakva je fora sa platama, najgluplja stvar koju su mogli da izmisle. 30 miliona evra budžet kluba ali ne mogu da kupim igraca koji kosta 5 miliona jer ako mu dam platu nedeljnu 50.000 onda probijam wage budget. Bezveze.

Poslednja izmena:
Stigla mi je igra. Addujte me na friend listu pa da igramo. Inace standardna prica od prosle godine, lani je 80% ljudi biralo man.utd i barcu sad real i barcu, nevjerovatno!

Ubiše me na wordclass nivou u Premijer Ligi. U 10 kola 3 pobede i 3 remija i 4 poraza i još ispao u 2 kolu kupa. sramota. Protiv totenhema 0 suteva sto na target sto van nje. Kakva je fora sa platama, najgluplja stvar koju su mogli da izmisle. 30 miliona evra budžet kluba ali ne mogu da kupim igraca koji kosta 5 miliona jer ako mu dam platu nedeljnu 50.000 onda probijam wage budget. Bezveze.

Ja igram sa Wolverhampton-om, manager mode, obe stavke podesene na Legendary. Na pocetku sam od 8 izgubio 5 utakmica, tih 5 su bili Manchester,Liverpool,Arsenal,Chelsea, i jos neko. Kad gubis zesce pada moral igracima. Kasnije kad sam usao u seriju, a evo i sada, ne mogu da izgubim utakmicu i brisem patos protiv ovih gore klubova. Borim se za 2. poziciju i ligu sampiona :) Nisam doveo za sada nijednog igraca. Budzim osoblje u klubu.

I jos jednom napominjem kad si pred golmanom sutiraj samo "finesse shoot" u blizi ugao ili pokusavaj lob, i bices uspesan.A da bi dosao u priliku za sut sto vise koristi (kad treba naravno) desni analog.

Poslednja izmena:
Kompilacija glitcheva, neki pominju da se desava samo na PS3 verziji, ne znam koliko je tacno..

[YOUTUBE]pMX-7V9HNCI&[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Prva godina sezone, polusezona, 12 pozicija na tabeli s tim što bi sa jednom pobedom došao na 7 mesto... i bord direktora mi daje nogu....katastrofa. Upropastili su manager mod. Prvo sa budžetom za plate a sad i ovo. Stvarno neke stvari ne treba dirati. Ogadila mise nova Fifa

Stvarno, sta reci, a ne zaplakati. Mada, da ironija bude potpuna, gledao sam par istinskih meceva u kojima su se desavale slicne situacije - samo neke, naravno. Oni su u stvari otisli korak dalje u realizmu? Hehe. Bilo kako bilo, hvala na putanji ka klipu, popravlja raspolozenje.

Vrh Dno