Šta je novo?

FIFA '10

Stavi offensive za mentality i igraj 4-3-3 pa će biti dosta igrača u napadu :)

Poslednja izmena:
Ono što bi mortli da poprave jeste adovanje kod šuta, glupo je, mislim daš gol sa nekih 16-20 metara pa trči da izadješ sa terena da bi se pojavila animacija. Ne bi bilo toliko loše da igrači nisu spori ko puževi.
Još kad bi dali šutu više na brzini, ne da ga promene, već samo da lopta putuje brže...eeee...

O čemu pričaš?

Kada daješ gol imaš freestyle radovanje - da li ćeš da trčiš u krug, ka korner zastavici, dižeš jednu ili dve ruke, pozivaš saigrače ka sebi, šalješ "pssst" znak publici, radiš dupli salto (a la Nani) ili da prekineš radovanje (L1+R1) - imaš jedno 30tak različitih radovanja dok trčiš i još nekih 50tak kao "završni" potezi. Čak je moguće da se razbiješ o patos kad radiš salto :D

A što se tiče šuta, ovo je bio običan šut. Pored ovog imaš i driven shot (držiš sprint) koji je poprilično snažniji.

Poslednja izmena:
^Znam ja sve to, ali i driven putuje jako dugo. PES ima najbolju brzinu šuta, barem brzinu koja meni odgovara.

Ne znam, stariji PESovi da. Noviji mi nisu ništa specijalniji, štaviše, meki su dosta, baš sam nekih sat vremena konstantno isprobavao te šuteve.

Poslednja izmena:
Изашао опис на Eurogamer-у. 9/10. Кажу да има места за напредак али је далеко испред PES-а.

Pa nije bas tako rekao. Na kraju kaze da je proslogodisnja FIFA bolja od (verovatno) proslogodisnjeg PESa i da je preuzela vodjstvo (to se desilo godinu dana ranije, kada je izasao onaj uzasni PES 2008). Na osnovu toga zakljucuje da bi ista situacija mogla biti i ove godine jer je FIFA 10 po njemu dosta napredovala u odnosu na FIFA 09. Nigde se ne pominje PES 2010.

Па није баш тако, али скоро...
"If last year saw FIFA knocking PES off its perch, this year it's chasing it around the birdcage with a plank of wood and a sledgehammer."

Prevod bi bio

Ako se prošle godine desilo to da je FIFA oborila PES sa svog trona ove godine je (FIFA) juri oko kaveza sa letvom i macolom :)

Verovatno sa namerom da mu izlupa kavez :D

I da, jel neko možda primetio da na IGN listi koje igre da očekujemo ove jeseni nema PESa a ima FIFE? Mene baš zanimalo šta će napisati za PES a stoka me prešla :)

Poslednja izmena:
Mozda se IGN naljutio jer ga ove godine ne reklamiraju u PESu kao prosle ;).

Moram da probam demo pod hitno, ako su sutevi jaci iz daljine ima da je kupim, Strasno me nerviraju kilavi sutevi u 2008 i 2009 verziji. Uvek sam voleo ISS zbog ludackih suteva i golova sa 35m. Nema boljeg nacina da iznerviras ortaka. :)

Ne očekuj previše golova van 16 - ni u stvarnosti ih ne vidjaš po 3-4 na utakmici.

Zato se svi i šlogiraju kad CR ubode Portu onakav gol.

Poslednja izmena:
35, 40 ko još broji :)

Takvi golovi moraju da budu retkost u igrama jer će u protivnom izgledati poprilično nerealno kada se pronadje "sistem" kako izvesti takav šut i u krajnjoj liniji biti tipičan exploit.

Ozbiljno, ali ozbiljno ću bataliti FIFU ako ne učine nešto povodom lobova, na manjim nivoima je OK, ali na World Class sam sad odigrao 6 utakmica, primio 10 golova i to SVE iz loba!!!
:mad::mad::mad:

Poslednja izmena:
Ja nijednom nisam primio, samo dajem iz loba :) Na world class sam samo i igrao...

Sta, kao u PES 4? :) Pa ja sam samo tako davao golove.. bilo zanimljivo, ali pre 5 godina :) Ne sme to biti u igri, u PES 6 sam pizdeo mesec dana sto nije tako lako dati lob, ali sam shvatio da ne sme ostati tako kontrolisano, jer u stvarnosti jako mali broj igraca to moze da izvede, a vidja se jednom u 30 utakmica, a u PES 2009 su totalno izbacili :) (ili barem ja jos nisam nasao nacin kako)

Posto sam relativno brzo batalio pes jer ne mogu nikako da ga svarim, reci mi jesu popravili one suteve kada si sam sa golmanom?? Secam se da to nikad nije bilo moguce, morao si ili da lobujes ili da obidjes golmana...

Ne znam o cemu pricas, ali situacije 1 na 1 sa golmanom su resive kao u stvarnosti.. u svakom PES-u.

Onda nisi igrao starije PESove ocigledno... :D Situacije su bar do sestice bile apsolutno neresive i sanse da das normalan gol su bile 1:100000. Zato je uvek trebalo izvozati golmana ili lobovati u protivnom brani sigurno.

Poslednja izmena:
Znaci nisi igrao nijedan PES onda posle 4-orke ako tako pricas :) Situacije 1 na 1 su iste kao u pravom fudbalu, ako si u trku u koso, a golman vec krenuo prema tebi, najbolje je da produzis i cekas da on intervenise (uglavnom neuspesno) i onda samo sutnes na prazan gol.. a 1 na 1, normalne situacije, kad nije izleteo se uglavnom uspesno resavaju, moze da ti odbrani ako nisi dovoljno u cosak sutnou i slicno.. i bas si lepo izbegao odgovor na moje pitanje :)

Da li se lobovi lako izvode i cesto ulaze u FIFI 10 kao u PES 4, i ima li mesta tome u 2010-oj godini :)

Poslednja izmena:
justyce4ever: A što izlećeš tako bez ikakvog tajminga i daješ priliku protivniku da te lobuje?

Lobovi se izvode lako ako se protivnik zaleti na tebe sa golmanom kao nenormalan (odnosno drži samo trougao) pa ti samo potkopaš loptu preko njega :)

U PESu takvog golmana predješ na kocka+X fintu, u FIFI ga lobuješ :)

Razlika je samo u tome što ako protivnik zna da kontroliše golmana (odnosno zna kada treba izletati i zna se povući), teže ćeš dati gol u FIFI nego u novijim PESu u 1na1 situacijama. Ovo "novijim" napominjem jer ne postoji manual koji je čuda radio :)

A što se tiče šuteva 1na1 u globalu, u FIFI nema toliko random situacija kao u PESu. Odnosno manje su varijacije kod dva identična šuta sa iste pozicije sa isto napunjenom skalom sa istim igračem nego što je to slučaj u PESu. U PESu se lako moglo desiti da jednom napuniš i da prosviraš mrežu a da se drugi put ili jedva dobaciš ili da lopta ode nebu pod oblake.

Imam utisak i da se u 1na1 prilikama ako uspeš doći do njih napadač blago favorizuje.

PS - Borise, ti reče da se u PES6 teško lobovalo? :)

Poslednja izmena:
PES4 je bio prekomičan za takve situacije.

FIFA09 je drugačije odradjena. Gotovo nikako nisi mogao predriblati golmana i na uštrb toga, povećali su efikasnost lobova ako se već golman kao sumanut zaleti ka tebi (znajući da gde god da pokušaš da driblaš da će uhvatiti loptu). Ne svidja mi se kako je driblanje golmana rešeno ali ako je već tako mogu da razumem razlog zašto je lob toliko efikasan.

U FIFI10 je to već malo popravljeno pa vidim na snimcima da je moguće proći ga na klasičnu PES fintu a i kad ti uhvati kretanje nije 100% sigurno da će i zadržati loptu u svom posedu.

Ti lobovi o kojima se priča, primaju se iz identičnih situacija u kojima bi u PESu i totalni amater mogao da ti uradi fintu kocka+X i ja u njima ne vidim ništa loše. Samo razlog više da tempiraš svoje izletanje sa golmanom i da čekaš da uhvatiš napadača u raskoraku :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno