Da u dx11 naslovima, odnosno tamo gde je manje vise nebitno ...
Sve u svemu gledano sa suve tehnicke strane gtx480 je krsina od karte, trosi isto kao i prethodni gtx295, a tu je negde sa njom po performansama, jedini plus je dx11, a koliki je to plus procenite sami...
Ne znam kad planiraju b1 reviziju chipa, ali pod hitno moraju da utegnu kartu, dok je 470 sasvim ok u svim segmentima!
Znas za koga je namijenjen 480 a za koga 470![]()
I kad ce prva igra sa tim engin-om?
razocaravajuce...nvidia ima vise bita i vise memorije plus su kasnili za ati-jem vise od 6 meseci i nisu napravili graficku koja je najmanje 70-80% brza...ako jos dodamo cenu,ogromno grejanje(a nije jos ni leto),potrosnju,dostupnost...
ja nisam ati-jevac vec zelim najbolje za svoje pare...nvidia sa ovom grafickom ne nudi nesto sto bi ja sad uzeo za 500e i jos ko zna koliko za novo napajanje...naravno ne zelim ni graficku koja ce da mi bude usred leta konstatno na preko 100 stepeni u full load-u...ne treba 200% brzu vec dosta brzu od ovog jer nije mala stvar sto ima vise bita
Performanse variraju od igre do igre i od sajta do sajta
Cene su takodje ok.
Potrosnja ostaje prevelika, i problem koji ce morati da resavaju za neku sledecu reviziju.
Mislim da razocarenje u performanse fermija ne treba da bude jer pogledajte koliko nize taktove ima sam fermi u odnosu na atija - cak 50%, sto znaci da gomila tih novih tranzistora ipak rade svoj posao ali zbog prevelikog cipa i krupnog procesa proizvodnje i zagrevanja taktovi su stravicno snizeni u odnosu na ati.
Bas kao sto sam napisao pre ko zna koliko desetina stranica, kada se fermi izradi u novom procesu i izjednace taktovi sa atijem mozemo da ocekujemo standard graficke za novu generaciju konzola.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari