Pa već je rečeno da radi bolje teselaciju jer su se oko toga specijalno trudili
Što se tiče ostalih rezultata, pa vidiš koja je rezolucija u pitanju. Normalno je da 1GB vs 1.6GB pobeđuje karta sa više memorije. Stvarno ne znam šta se hvatate za tu rezu, pa nemate valjda svi monitor od tri'es cola
Poenta je sledeća, sve što radi preko 60 nije bitno jer ionako palimo vert. refresh u tom slučaju zbog problema sa tearingom. Bitan je Crysis a tamo je truba.
Pa već je rečeno da radi bolje teselaciju jer su se oko toga specijalno trudili
Što se tiče ostalih rezultata, pa vidiš koja je rezolucija u pitanju. Normalno je da 1GB vs 1.6GB pobeđuje karta sa više memorije. Stvarno ne znam šta se hvatate za tu rezu, pa nemate valjda svi monitor od tri'es cola
Poenta je sledeća, sve što radi preko 60 nije bitno jer ionako palimo vert. refresh u tom slučaju zbog problema sa tearingom. Bitan je Crysis a tamo je truba.
Hoce li neko da sumira utiske o novim karticama ?
Evo da ja pokusam, ispravite me ako gresim:
1.480 je brzi u proseku 10% od 5870 bez ukljucene fizike u dx11
2.Sa ukljucenom fizikom 480 je brzi i 2 puta iako igara sa fizikom ima jako malo za sada
3. U dx9 i dx10 5870 je cak brzi od 480
4. 480 trosi 150w vise ( kao ati sa dva cpa), cime dolazim do zakljucka da sa ovim proizvodnim procesom se nece praviti karta sa dva cipa na jednoj ploci
5. 480 trenutno ima dosta slabije taktove zbog velikog broja tranzistora i krupnog proizvodnog procesa, prelaskom na na sitniji proizvodni proces nvidija ce moci ladno da overklokuje taktove za bar 30% ili cak i 50% i da u sledecoj generaciji izbaci overklokovane cipove koji ce da rasturaju, dok ati nece moci da dize taktove tako lako nego ce morati da dodaje jezgra i tranzistore na sam cip sto znaci da ce morati da dizajnira novi cip, u prevodu znac i da sada ati ima dobru zaradu i performanse u ovoj generaciji grafickih za razliku od nvidije dok ih u sledecoj generaciji ceka dizajniranje novog cipa sa mnogo vise tranzistra dok ce nvidiji biti dovoljan samo sitniji proces i blagi overklok
6.Ati dosad izbegava fiziku pa ni nema mnogo igara koje ih podrzavaju. Ako nvidija uspe da ih navuce da krenu da se sa njima trkaju u fizici onda ce to znaciti veoma tezak period za ati jer ce onda sve igre da pocnu da podrzavaju fiziku a nvidija rastura u toj oblasti trenutno.
Ajmo sad mozgovi, nalazite greske u mom postu.:banana:
Treba uzeti u obzir da su za HD 5000 seriju za ovih pola godine izasle gomile revizije drajvera.
U ovakvim situacijama (kada konkurencija debelo kasni) treba sacekati makar dve verzije ForceWare drajvera (koliko god to glupo zvucalo), narocita kada je u pitanju drasticno drugaciji koncept (arhitektura) od bilo cega do sad vidjenog.
potpisujem, mada bi idealna kupovina bila Fermi II u 28nm![]()
Ipak nV bolje radi drajvere od ATI-ja tako da bi me cudilo da vidimo slicno ubrzanje kao sto se desilo kada je Radeon HD5 dobio nove drajvere.Treba uzeti u obzir da su za HD 5000 seriju za ovih pola godine izasle gomile revizije drajvera.
U ovakvim situacijama (kada konkurencija debelo kasni) treba sacekati makar dve verzije ForceWare drajvera (koliko god to glupo zvucalo), narocita kada je u pitanju drasticno drugaciji koncept (arhitektura) od bilo cega do sad vidjenog.
480 brzi u svim igrama, sa jako velikom razlikom u nekim.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari