Šta je novo?

Fermi is Nvidia's DirectX 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bogami za ove pare ce i na mesec morati da voze da bi se pokazale pored novih atija!!!!

I jel moguce da vec toliko vremena ne mogu da dodju na 512-bitni bus?!

Vrlo je moguće i da neće , jer bi taj proizvod bio prilično skuplji , a treba naplatiti sve sto se naplatiti može ...

500 eura. Mnogo, ali ocekivano. 470-ica ce verovatno biti oko 400e, bar prvih par meseci

Poslednja izmena:
The page you tried was not found. You may have used an outdated link or may have typed the address (URL) incorrectly. You might find what you’re looking for in one of these areas:

Sve im je u znaku faila u poslednje vreme.

Ovo vec postaje... smesno?

Nije smešno, taj stadijum je već prošao, ovo je groteska :trust:

Pa...najavili su launch...valjda?

Bolje bi im bilo da izbace bolju i jeftiniju graficku u klasi sa HD5850 ili pazarim pomenutu za sledeci upgrade koji je vec dobrano na Stand By-u.

Katastrofa :crash:

Nego, evo vidjenje stvari Hilberta Hagedoorna iz Guru3D-a, ni ovo ne deluje uopste obecavajuce:

http://www.guru3d.com/article/nvidia-geforce-470-480/

Pogotovo ovo:

What I will tell you is that the clock frequencies on these boards surprised me, the GeForce 470 seems to be clocked at roughly 650 MHz, that's lower than I expected. And that indeed will have an effect on performance. I think it's safe to that the GeForce 470 and 480 will be worthy competitors to towards the Radeon HD 5850 and 5870. Will it be a knock-out ? I doubt it very much.

Onda je mozda i tacna ona informacija vezana za cenu sa tweaktown-a:

http://www.tweaktown.com/news/14302...mi_price_psu_requirements_and_more/index.html

Ja i dalje verujem da ce Fermi biti 40-60% brzi od 5870 i da ce doci do pada cena. Sigurno nisu toliko prsli da proizvod koji je brzi 10% u proseku od konkurencije klasifikuju sa The world's fastest PC graphics gaming technology.

Mada ovo Wondering what to do for Spring Break? pokazuje koja im je ciljna grupa. Ne verujem da bi pokusavali da privuku profesionalce i ostale ljude koji graficku karticu ne koriste za igranje pomocu jednog takvog slogana.

Poslednja izmena:
Nije smešno, taj stadijum je već prošao, ovo je groteska :trust:
ma namerno su to uradili kako bih ja sa svojim informacijama o CeBIT launchu ispao dezinformator :D

http://www.nvidia.com/object/paxeast.html

'ajd sad zaozbiljno: ja ocekujem da ce kartice biti IZRAZITO tesko dostupne! Ne verujem da ce biti nastancano ne vise od 10-20K i da ce se razvlaciti dva kvartala, da bi u Novembru NV izbacija kompletno redizajniran, GPU!

Ja i dalje verujem da ce Fermi biti 40-60% brzi od 5870 i da ce doci do pada cena. Sigurno nisu toliko prsli da proizvod koji je brzi 10% u proseku od konkurencije klasifikuju sa The world's fastest PC graphics gaming technology.

Mada ovo Wondering what to do for Spring Break? pokazuje koja im je ciljna grupa. Ne verujem da bi pokusavali da privuku profesionalce i ostale ljude koji graficku karticu ne koriste za igranje pomocu jednog takvog slogana.

lol

PAX East is a three-day game festival for tabletop, videogame, and PC gamers.

Pa, sigurno nece da zovu profesore sa Harvarda tamo...zar nije do sad vazila opaska "dosta vise o tesli, cuda & shit - sta je sa igrIcama"...

Btw, mora 125.3% brzi...i ono, da bude stomaraka cena, inace je sve drugo FAIL :D

Poslednja izmena:
Ja i dalje ne mogu da verujem za cenu, za te pare mogu da se pazare 3 x 5850 i vozi misko:smoke:

'ajd sad zaozbiljno: ja ocekujem da ce kartice biti IZRAZITO tesko dostupne! Ne verujem da ce biti nastancano ne vise od 10-20K i da ce se razvlaciti dva kvartala, da bi u Novembru NV izbacija kompletno redizajniran, GPU!

Meni je genijalno ono pojašnjenje da se kada kažu "kvartal" u stvari "svo vreme mislilo na interne finansijske kvartal" :d Upravo tako će i biti, s'tim što si opet optimističan. Cenim da kompletan redizajn ide za godinu dana, tj. za naredni CeBIT, kada bi se možda mogli dobiti i modeli koji bi mogli da budu upotrebljivi i za mainstream. Do tada, kao što kažeš, 10-20k karti, prevashodno za novinare i prezentacije, katastrofalna dostupnost, uz gro GPU-ova usmerenih ka Tesla i Quadro proizvodima, gde još i može da se uzme neki keš.

Fail totalni! U neku ruku, i nije mi ih žao kada su toliko zapostavili core biznis u korist širenja u segmente koji su ekstravagantni, ali ne mogu činiti osnovu poslovanja. Ako i kad se oporave, dobrodošli natrag. Do tada, svi imaju jasnu opciju u svim klasama, pa kome šta cenovno odgovara...

Ja se samo plašim da ne poskupi i ATI kad vide koliko su ovi iz nvidije nesposobni, kao ono, može im se. A oni mogu da pričaju da je najbrža kartica današnjice ako je i samo 1% brža. A možda i bude.

100 strana... sta mislite do koliko cemo doci do trenutka kada Fermi stvarno bude dostupan :)

Jok.

Do koske ,).

Definitivno veci debakl, nego li atijeve 2xxx generacije...

Poslednja izmena:
Meni je genijalno ono pojašnjenje da se kada kažu "kvartal" u stvari "svo vreme mislilo na interne finansijske kvartal" :d
pa mozda sam, ja suvise popustljiv prema 'vidiji, ali ja iskreno verujem da oni to nisu hteli od pocetka tako, vec tek kad su videli stvari nece izaci na dobro, pa su spineri smislili dobru pricu za finasijske kvartale.
Upravo tako će i biti, s'tim što si opet optimističan. Cenim da kompletan redizajn ide za godinu dana, tj. za naredni CeBIT, kada bi se možda mogli dobiti i modeli koji bi mogli da budu upotrebljivi i za mainstream.
Paaa... postoje dva scenarija:
a) NV je nakon A2 taypouta shvatila da TSMC-ov 40nm proces ne moze da podrzi agresivan i beskompromisan dizajn Fermija (ako si pratio pricu od pocetka secas se kako je njihov glavni baja za veze sa TSMC-om rekao da NV od njih zahteva zero-defect)
b) NV se i dalje drzi Jensenove mantre "uspeh znaci nemati plan b"

Ukoliko je aktuelan scenario "a" onda su vec posle A2 taypouta krenuli da dizajniraju novi chip (mada to je bilo u decembru, a za novi chip ipak treba malo vise od 6-9 meseci... tako da...
Ukoliko je aktuelan scenario "b", onda... pojma nemam, sve je moguce :)

Problem sa teorijom pod "a" je u tome sto su oni nastavili sa A3 taypoutom, sto znaci da alociranje inzenjera na novi dizajn nije uradjeno! Takodje, nije da nisu znali koliko su "nekompatabilni" njihov pristup u dizajniranju i TSMC-ov 40nm proces mnogo pre pocetka taypoutovanja Fermija... i izgleda kao da nista nisu uradili...

Tako da Filipe, nakon ove analize vise verujem tvojoj proceni, nega onome sto sam ja napisao gore :)
Do tada, kao što kažeš, 10-20k karti, prevashodno za novinare i prezentacije, katastrofalna dostupnost, uz gro GPU-ova usmerenih ka Tesla i Quadro proizvodima, gde još i može da se uzme neki keš.
Problem je sto su i korisnost i Tesla i QUadro trzista precenjeni. Anand je onomad u jednom clanku napisao koliko je realno NV zaradila na Teslama i to njima nije dovoljno ni za odrzavanje zgrade :) Na Quadru ima dovoljno para, ali kao sto AMD ne bi mogao da se izdrzava od uspesne prodaje Radeona, tako to ne moze ni NVIDIA od prodaje Quadro-a! A stvari ce postati jos teze kada uskoro izadje FirePro baziran na "Evergreenu" ;)
A da ne stoje dobro ni sada, ovo je najbolja demonstracija:

http://en.expreview.com/2010/01/12/ati-firepro-v8700-and-v3700-reviewed/6418.html

Fail totalni! U neku ruku, i nije mi ih žao kada su toliko zapostavili core biznis u korist širenja u segmente koji su ekstravagantni, ali ne mogu činiti osnovu poslovanja.
Pa onog momenta kada su Davida Kirka, koji je realno covek sa backgroundom iz gaming industrije, sa covekom koji je Stenfordski Phd... jasno je bilo kuda ide brod.
Ako i kad se oporave, dobrodošli natrag. Do tada, svi imaju jasnu opciju u svim klasama, pa kome šta cenovno odgovara...
Pa sto jes' jes' ;)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno