Šta je novo?

Fermi is Nvidia's DirectX 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Dobro Nedjo ja sam mislio da si ti ozbiljna osoba :)

Ovo je izvor vijesti:

http://northwood.blog60.fc2.com/blog-entry-3105.html

A ovo je pravilno prevedeno:

Up-to-date GPU of DirectX 11 correspondence [ronchi] it has been about to do NVIDIA and AMD 2009 junior half. NVIDIA makes Engineering sample of GT300 COMPLETE in September, with most speed starts of shipment in December of this year. On the one hand, Radeon HD 5800 (RV870) [ronchi] it does AMD on the September latter half, plans shipment in October. Radeon HD 5800 is thrown first Radeon HD 2 models of 5870 and 5850. Furthermore AMD has planned the Dual-GPU card which becomes the flagship model 2009 4th quarter. This card being something which was called “Hemlock” becomes the succession of Radeon HD 4870X2. Product name is thought that it becomes Radeon HD 5870X2. The details of Radeon HD 5870X2 are not revealed, but GDDR5 of 2GB is loaded, it is said that DisplayPort, HDMI and DVI are loaded as an output. Past information that much there is no change concerning RV870 and GT300. GT300 still somewhat is a fluxional element, but RV870 has become firm considerably with direction of September 22nd [ronchi] October shipment. In order for there to be also an event regarding RV870 on September 10th, it is expected that new information is revealed that time. Price of the Radeon HD 5800 series is published by Hardware-Infos, according to this Radeon HD 5850 the $279~299, 5870 $379~399 and 5870X2 has become the $599.

A ovo je "Charlijev" prevod:

http://translate.google.com/transla...y-3105.html&prev=hp&rurl=translate.google.com

Axaxaxa... nedjo sad bas trolujes.
A Charli je car.. kakav je tekst napisao na osnovu loseg prevoda.

Axaxaxa... nedjo sad bas trolujes.
A Charli je car.. kakav je tekst napisao na osnovu loseg prevoda.
ih bre trolujem? Pa jel' vest ili "vest" kako 'ocete u vezi sa temom?

a sto se Carlija tice, njemu bas pasuje ona Balaseviceva strofa:

"Neki ga hvale, neki zale, neki kazu e moj brale, taj je kvaran k'o supalj zub" :d

u svakom slucaju, priblizava se taj nvision, pa cemo videti kom' obujci, kom' opanci :D

Hmmm ... prodaj dok se može nešto dobiti ??
http://www.gurufocus.com/news.php?id=69204

Logičan poslovni potez.
Akcije mogu samo da idu na dole u narednom kvartalu. Ako sve bude OK sa GT300 serijom, kupiće ih ponovo na kraju godine.

A što se yield-a tiče, ATI je imao istih problema sa prvom serijom 40nm čipova (mislm da su prve brojke bile oko 12%). Srećom, ili pre zahvaljujući dobroj strategiji, da bi "ušli" u proizvodni proces i ispekli zanat, žrtvovali su jedan čip iz stare arhitekture (RV740) a ne celu generaciju nove.

Hmmm ... prodaj dok se može nešto dobiti ??
http://www.gurufocus.com/news.php?id=69204

How, yes, no :) Istovremeno Huang donira $30 miliona dolara!

http://www.reuters.com/article/pressRelease/idUS215774+10-Sep-2008+BW20080910

The Stanford School of Engineering today announced that Jen-Hsun
Huang, the founder and chief executive officer of leading visual
computing company NVIDIA and a Stanford electrical engineering
alumnus, will donate $30 million to help build a modern and
sustainable destination for education and research, the Jen-Hsun Huang
School of Engineering Center.

i koje su na kraju spekulacije oko datuma pojavljivanja GT300 ?

Eto, sad vidimo ko kudi Fuda kada ne odgovaraju njegovi komentari a ko ga citira Fuda kad duva u "prava" jedra :)

Od prve rečenice sam se slatko nasmejao.

Anyway, ako je ovo istinito:
Industry sources believe that this is the biggest change since G80 was launched and that you can expect such level of innovation and change.
jako bih voleo da se obistini.

Eto, sad vidimo ko kudi Fuda kada ne odgovaraju njegovi komentari a ko ga citira Fuda kad duva u "prava" jedra :)

Od prve rečenice sam se slatko nasmejao.

Anyway, ako je ovo istinito:

jako bih voleo da se obistini.

pa NV kuva GT300 koliko? minimum 2 godine... bilo bi sramota za NV da se ne obistini

Nvidia confident that GT300 wins over 5870

Ja mislim da niko ne sumnja u tu izjavu, samo sta cemo sa 5850, 5770, 5750...
Nvidia se suvise oslanja na svoj "king of the hill" pristup, izbacuju nov high end a derivata nema cak ni za gt200:wall:

PS:Vest mu je tipican primer kako da objavis clanak a da ne kazes nista novo i nista pametno, Carli barem malo prosiri svoje "pouzdane" izjave:mad:

Ja mislim da niko ne sumnja u tu izjavu, samo sta cemo sa 5850, 5770, 5750...
Nvidia se suvise oslanja na svoj "king of the hill" pristup, izbacuju nov high end a derivata nema cak ni za gt200:wall:

PS:Vest mu je tipican primer kako da objavis clanak a da ne kazes nista novo i nista pametno, Carli barem malo prosiri svoje "pouzdane" izjave:mad:

mislis prosiri svoje izjave vredjanjem......

mislis prosiri svoje izjave vredjanjem......

Zapravo prosiri i sa tehnikalijama izmedju ostalog, tako da citanje clanka nije 100% bacanje vremena, za razliku od gore pomenutog clanka. Sto je najgore, cak i pogodi po nesto, kao na primer za 40nm derivate ;)

Nvidia vjeruje da je GT300 bolji od 5870

Nekoliko ljudi je to i potvrdilo

Nvidia još uvijek ne želi otkriti detalje o svom čipu koji mi i dalje nazivamo GT300, ali je jedna stvar sada sigurna. Nekoliko ljudi koji su vidjeli podatke o performansama ATI-jevog novog Radeon HD 5870 proizvoda su nam rekli da su uvjereni da će GT300 nadmašiti Radeon HD 5870.

Kako GT300 ima svog GX2 parnjaka, Nvidia se ne mora plašiti Radeon 5870 X2, jer uvijek pobjeđuje u single-čip borbi, pa može i sada.

Samo možemo potvrditi da GT300 nije GT200 40nm sa DirectX 11 podrškom. ;)U pitanju je sasvim novi čip.:cigar: Izvori iz industrije vjeruju da je ovo najveća šansa za uspjeh kompanije još od predstavljanja G80 i da možete očekivati razne inovacije i promjene.

Koliko znamo, na tržište će biti predstavljen u novembru, ali to još nije potvrđeno.

Pa normalno kad je Ati bio brzi nikad pa ni sad:wave:

Izvor:http://www.itx.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=11117&Itemid=1

Poslednja izmena:
Bio je dovoljno puta brzi. Sto se tice tog teksta, obicno palamudjenje. Ovo isto se moglo napisati i pre 2 godine. Sve je to ocekivano. Ocekuje se da gt300 bude minimum na nivou gtx295. Sto se tice 'gtx395' kao karte sa 2 cipa, bice tesko izvodivo sad za sad.
Kakve god da su karte treba se nadati da sto prije dodju u prodju nakon pocetka prodaje 5800 serije, kako bi sto pre cene spale na 'normalan' nivo.

Kako GT300 ima svog GX2 parnjaka, Nvidia se ne mora plašiti Radeon 5870 X2, jer uvijek pobjeđuje u single-čip borbi, pa može i sada.

Ne bas uvek. X1950XTX je bio brzi i od 7950GT i od 7900GTX-a. ;)

Samo možemo potvrditi da GT300 nije GT200 40nm sa DirectX 11 podrškom. ;)U pitanju je sasvim novi čip.:cigar: Izvori iz industrije vjeruju da je ovo najveća šansa za uspjeh kompanije još od predstavljanja G80 i da možete očekivati razne inovacije i promjene.

Koliko znamo, na tržište će biti predstavljen u novembru, ali to još nije potvrđeno.

Pa normalno kad je Ati bio brzi nikad pa ni sad:wave:

ATI-jeva nova serija (5000) je, kao i u prethodne dve generacije, unapredjenje R600 arhitekture, koja je stara skoro 3 godine, i koja i dalje (sudeci po trenutnoj 4000 seriji) moze da pruzi neverovatno mnogo toga. Upravo zbog koriscenja vec postojeceg cipa, koji se sjajno pokazao, ATI-jeve karte nece biti enormno skupe, a s obzirom kakva je trenutna situacija u svetu, value for money je najbitnija stavka.

Moze Nvidijin GT300 cip da bude i brzi i efektivniji, ali ako se ponovi slucaj sa komplikovanom i skupom arhitekturom, zna se ko ce uzeti veci deo kolaca...

Na kraju krajeva, novac lezi u srednjoj i visoj srednjoj klasi, a ne u high end 400+ evra kartama...

Poslednja izmena:
Na kraju krajeva, novac lezi u srednjoj i visoj srednjoj klasi, a ne u high end 400+ evra kartama...

Tacno ali NV zbog svoje reputacije koja je bolja od ATI-jeve, bilo drago nekom ili ne, proda vise kartica iz low/middle segmenta :)
Mada ako GT300 zakasni vise od ~mesec dana ta reputacija ce polako tonuti... ali samim tim kad imas top proizvod sa "boljom" SW podrskom automatcki vuce prodaju i u ostalom segmentu koji realno ne zasluzuje takvu paznju..

@vuk gamer:
Pa ne vidim da je ATI ugrabio neki veci market share iako ima tako dobre kartice, kako ti kazes.
Nije realno ono sto ti vidis i mislis, realno je http://store.steampowered.com/hwsurvey/

Poslednja izmena:
@vuk gamer:
Pa ne vidim da je ATI ugrabio neki veci market share iako ima tako dobre kartice, kako ti kazes.
Nije realno ono sto ti vidis i mislis, realno je http://store.steampowered.com/hwsurvey/

ATI je dugo imao problema sa optimizacijom drivera i to je ono sto je ljude godinama odbijalo od njihovih karti. Ali situacija sa driverima je drasticno poboljsana u zadnje dve godine, tako da se plima polako menja. 4000 serija je bila bum, a Nvidia do pojave GTS-a 240 i 250 (9600GT ne racunam u middle class :d ) nije imala pravog konkurenta ATI-ju u srednjoj klasi, tako da se ATi-jeva pozicija na trzistu debelo popravila. Nvidija i dlaje popularnija i vise se prodaje, to je cinjenica, ali pitanje je dokle... :)

Ne mislim da je ovo previse relevantno za procenu koliko je poslednja generacija trzisno uspesna. Realno, vecina nas nema podatke da proceni koliko jedni, a koliko drugi prodaju GPU-ova.

Evo sta se sve moze zakljuciti iz ovog pregleda... dosta ljudi i dan danas koristi Dx9 i slabiji hardver (vise od trecine korisnika i nema neki Dx10 kompatibilan GPU, a 11% i dalje koristi Dx8).

Ako cemo malo dublje da zagrebemo ove brojke - kompletna GT200 serija sa svim derivatima (280, 285, 260, 275, 295) ima trzisni udeo kao i npr. 8600GT (ispod 6%).

Na kraju, sam market share i ne znaci previse. Kao sto sam rekao negde ranije, on sam nije dovoljan da kompanija zdravo posluje, vec se sve to mora gledati i kroz ASP (koji je kod NVidije opao u poslednjih 12 meseci), a uz to su i realno izgubili odredjeni deo trzista.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno