Šta je novo?

Feathercoin [FTC] (scrypt)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, prethodnih dana brzina mreže je bila oko 150-250 Mh/s, sada je preko 3 Gh/s!

Nije tesko biti brzi od cele mreze, prosta je matematika, DDOS-uj servere, tj. poolove i imaj dooosta grafickih kartica, recimo 3-4 najveca scrypt minera (svaki sa 150-140.000 kh/s) se dogovore i to je to. Dok su poolovi pod DDOS-om snaga mreze DRASTICNO opada (ispod 500.000 kh/s), a oni uskacu sa masinama.... i to je to.

Poslednja izmena:
Nije tesko biti brzi od cele mreze, prosta je matematika, DDOS-uj servere, tj. poolove i imaj dooosta grafickih kartica, recimo 3-4 najveca scrypt minera (svaki sa 150-140.000 kh/s) se dogovore i to je to. Dok su poolovi pod DDOS-om snaga mreze DRASTICNO opada (ispod 500.000 kh/s), a oni uskacu sa masinama.... i to je to.

Tacno tako. I to ce trajati sve dok FTC bude isplatljiv (tj dok bude skuplji od recimo LTCa); tad vise nece biti interesantan. Inace, coinotron je obustavio isplate FTCa, tako da tamo nema smisla zidati.

Pa nije ovo DDOS napad druze, nego napadac pravi veci khash nego globalni pool. To je ono cuveno 51% pravilo! To i coinotron potvrdjuje:

FTC network is under attack. Attacker is faster than whole FTC network. Almost all blocks mined since Jun-08 14:00 UTC are orphaned. Link https://bitcointalk.org/index.php?topic=49182.1020

Drugim recima, napadac je preuzeo mrezu i puni svoje dzepove nenormalnom brzinom.
Ne mogu da ugase sajt/pool coinotrona, tako sto imaju 51% hasha, problem je sto je coinotron sajt/pool bio off na svakih sat vremena po par minuta.

Izgleda da su svugdje obistavljenje isplate dok se ovo ne zavrsi. Od procijenjenih 35 coina ja sam iskopao 17, blago meni :D

isplati li se da kopam na svom pool-u, onda ce uplate legati normalno zar ne?

A hoces li rijesavati blokove, to je pitanje...

6,3 GH/s!!!

Dajte neki pool da radi kako treba probao sam na give-me-ftc i fcpool ali nece da se konektuje

Kanda nisi u toku.

Hvala probacu i na njega ali nije mi jasno sta je ovo RBPPS 10.0%
katastrofa je i ovaj pool 100% stale

Poslednja izmena:
Hvala probacu i na njega ali nije mi jasno sta je ovo RBPPS 10.0%
katastrofa je i ovaj pool 100% stale

Procitaj malo unazad sta se desava. RBPPS je prakticno PPS za potvrdjeni blok (preko 100 potvrda, valjda). Morao je to da uvede jer je neki sivonja preuzeo kontrolu mreze. Onih 300% isplativosti u odnosu na btc vazi samo za potvrdjene blokove - a takvih, kao sto vidis, ima jako, jako malo (tj napadac uzima sve i to duplo).

danas radi odlicno coinotron, cak mi je vec i isplata stigla na btc-e

I dobro, kako sad stvari stoje, jel se stabilizovala situacija? Jel pukao napad ili ne? Koji je procenat orphaned blokova?

Edit: svejedno, ne moram da znam. 134.02% je isplativost vs btc, sto je na granici isplativosti za 7790. Dok poplacam provizije za transfer, dodje mi na isto. :wave:

Poslednja izmena:
Sto se tice napada, dovoljan je bio samo deo tesla karti sa ovakve masine da obavi posao.

http://en.wikipedia.org/wiki/Titan_(supercomputer)

Od ovakve zveri ni LTC mreza nije 100% sigurna. Naravno tesi to sto je raspored CPU i GPU sati na ovakvoj masini nedeljama unapred odredjen. Za FTC mrezu dovoljno je bilo i 20-30% ovakve masine da odradi posao, a to je neki "veseli" admin mogao lagano da "progura" pored tekucih poslova. ;)

Nije to srbistan.....
Na FTC mrezu napad je izvrsen sa klasicnim GPU-evima jer je mreza jadna, za LTC mogu da sanjaju takav napad

gde kopate coinotron ne radi?

..evo ga radi sad

..........nije bio radio kad sam hteo da prebacim minere tamo, sad radi ok

Poslednja izmena:
kako neradi?
evo mene na coinotronu

jel vam raste broj novcica na coinotronu, meni vec neko vreme stoji isto? ne mrda se ni jedno polje?

Ja sam rudario celi dan na coinotron i namesto 20 dobio sam samo 4 majku im j***m bezobraznu sve su lopovi

Ja na coinotronu dobijam onoliko koliko pokazuje po coinchoose-u i ltc i ftc.

mozda imaju nekih problema, sad mi je proradio brojac, ali mi ne pokazuje punu snagu koju imam vec samo 3/4

Evo, opet neko uključio 3-4 GH/s.

Nije niko ukljucio, nego ljudi prelaze na najisplativiji coin...

Za par sati i manje, prebačeno par GH/s-a i više? Ne bih rekao.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno